49

Анонимен

преди 1 година

Щом производителите в Бг мълчат, значи няма проблем. Днес ще вземат някакви пари, а утре ще сеят ли или!

48

Финансист

преди 1 година

Щом е така, значи България е 50 % от Европа. Само дето тези лошите не искат да ни приемат в зоната си. Сигурно се страхуват, че ще им вземем и 50 % от еврата. Дори и за Шенген ни правят проблеми. Честита 27 г. от приемането на закона за паричния съвет. Все си мисля, че сме във валутен борд от толкова години, а пък то, какво било.

47

Анонимен

преди 1 година

Всички високо развити икономики защитават производството си ограничавайки вноса, примерно САЩ. Само особено "умните" държави не защитават собственото си производство от конкуренцията на вносните стоки и се чудят защо са бедни.

46

Анонимен

преди 1 година

Вносът се плаща във валута, а валутата откъде ще я изкопаем? От нови и нови външни заеми ли? Увеличаването на вноса сега може и да намали временно цените, но след две-три години цените ще скочат още повече.

45

Анонимен

преди 1 година

Само як внос е нужен на всичко за да са нормално поносими беге цените иначе родното фалшиво е пре скъпо

44

а бе,човеченце

преди 1 година

До Shark Ако ядеш хляб от нашо жито,ще даваш 5 лв!Зърнарите в Добруджа за това пищят,че се прецакаха с високи цени и сега житото им стои!Същото е и със слънчогледа!Внася се евтин украински слънчоглед,и олиото тръгна надолу!Защо да давам 15 лв за "роден" мед,когато украинския е 8 лв На това му викат "пазарна икономика"!Разбра ли,патрЕотче!?

43

Анонимен

преди 1 година

Вноса е към България , защото тука няма контрол, какво и с какво качектво се внася. Европа не си позволява вноса от Украйна и Беларус на храни заради лоши показатели. Врътката с жито, слънчоглед и дървен материал от Украйна за Европа става през България и Румъния.

42

Анонимен

преди 1 година

До 42. Никой в Западна Европа не искал канцерогенна продукция. Испания е най-големият вносител на "канцерогенно" украинско жито. А Франция, след като нейните фермери продадоха продукцията си, също започна да внася.

41

Анонимен

преди 1 година

Господин Министър, скъпите храни, в това число и олио по 6 лева, са най-големият проблем на българите от края на пандемията. А доставките на слънчоглед в такива огромни количества стават само с предварително договореност между фирми или между държави. Ако Полша е закрила пазара за внос, от това съвсем не значи, че камионите с тази култура ще дойдат в България. Но дори и да дойдат, българските митничари имат пълното право да ги върнат, поради липса на договорена крайна дестинация.

40

Анонимен

преди 1 година

Естественно,никой в Западна Европа не иска карцорегената и отровна продукция.След някоя година ще има Бум на раково болни в Бг

39

Анонимен

преди 1 година

Пролетта видях един луксозен бус Мерцедес, с затъмнени стъкла, черен и на него не пишеше ВИС или СИК, просто КЛАС ОЛИО май френдс.

38

Анонимен

преди 1 година

Затова ли олиото поевтиня?Не ми е жал за производителите,които тровят народа от алчност!И никакви субсидии за тях!

37

кубанская столица

преди 1 година

Бедни украински селски стопани опитваха и отглеждаха слънцеглед. Те нямат никаква надежда повече да продават в европа, защото никой не го взема, ала вие българи протестирате. И как украинци ще могат да спечелят във война, когато вие.... и т.п. Нека сами пият!

36

Анонимен

преди 1 година

ГМО слънчогледа на Монсанто в БГ, нашия по ЕС стандарти - на запад.

35

Гарантирано за меда.

преди 1 година

Познавам хора, които гледат пчели от доста време и казват, че тая година за пръв път не успяват да продадат продукцията си, което говори за насищана на пазара, при приблизително едно и също потребление.

34

Анонимен

преди 1 година

Мисля, че първият въпрос е дали това зърно и царевица са внос от Украина. Моето лично мнение е, че вносът е от страната на вова, но това е моето лично мнение

33

До 35

преди 1 година

Много добре правиш, учудвам се, че псевдо гражданите не са ти нацъкали минуси. Вече е срамно човек да работи и да си произвежда, минава в категорията на балъците. Аз също съм на село в една малка резиденцийка, имам си всичко. Скоро може да ни въведат данък градина, защото не купуваме от магазините.

32

Shark

преди 1 година

Добре де, не мога да разбера този внос от Украйна не може ли да се изнесе за 3ти страни. Например за Африка. Защо остава тук. Да отива директно навън и да си прибере държавата парите, а за нашия пазар да остане нашето производство. Защо изобщо се пуска на пазара вноса от Украйна?

31

Анонимен

преди 1 година

Добре че си имам кравичка. От нея е млекцето сиренце масълце кашкавалец. Олио не ползвам всичко с масло жената и децата приготвят. От прасето и телето е месото. Транжирал съм го във фризера. От кокошките са ми яйцата снасят големи вйца с тъмножълт жълтък щото ги храня с царевица. От градината са ми плодовете и зеленчуците. От нивата брашното от лозето виното. Добре че не послушах комшиите да си продам всичко и да тръгна с тях у градо. Щях да им ям химията и радиацията. Да си я ядат сами.

30

Инж+

преди 1 година

Не е редно да се жертва един бизнес за сметка на друг. А после се кахърим, че се изнасят от Бг!?