18

Пенсионер

преди 1 година

На 69 години пенсионерите американци ходят в Хавай , не се катерят по баирите. Инфаркт.

17

Мда

преди 1 година

Всъщност американецът е пенсиониран много уважаван лекар и предпидавател от Университета на Вашингтон в Сиатъл.Като колежани е тренирал спиртни катерене и преди 10-ина години преоткрива страстта си и започва да изкачва планини.Бог да го прости човека !

16

До 16

преди 1 година

Скатов ? Ти добре ли си...Сайтове беше пълен клоун дундуркан от шерпи до върха , богохулство в дори да се споменава името му до Меснер или Христо Проданов !

15

Дони

преди 1 година

Специално Еверест си е въпрос на болно его. Като не могат да го качат в стил Скатов, Меснер или Проданов - сам, без шерпи да ти носят котките, манджата, бутилките, ***, за мен не е особено постижение. И аз мога да хвана двама братя роми да ми мъкнат и да ги чакам на Вихрен, чакайки ги да разпънат статива, пък аз през тва време да си тренирам позите...

14

д-р Дрегер

преди 1 година

И аз искам да се кача. Но нямам джигер за тая работа и много добре си го знам.

13

Валерия

преди 1 година

Според мен това са луди хора с психически отклонения!!!!Ако блиэките ги бяха настанили на лечение в най блиэката психиатрична клиника то щяха да бъдат живи!!! Но както се каэва, като се обърне колата пътища много!!! Алпиниэмът трябва да бъде ЭАБРАНЕН в световен мащаб!!!

12

nimportequi

преди 1 година

Искал е да се приближи то всевишния и накрая съвсем се приближил.

11

Анонимен

преди 1 година

Страст към високи скорости примерно с което да си рискуваш живота ,мога да го разбера Ама страст да се катериш по планина на минус 30/40 градуса Няма за мен никакво обяснение .Или пък може би става въпрос пак за пари ?Защото нямам понятие от тази материя.

10

до 3 Мъка Мъка

преди 1 година

Ако не искат да затлъстяват, има фитнес зали, колело, бягане и т.н. Тези върхове са покорявани многократно и е сигурно, че там няма нищо заради което да си заслужява да умреш. Все едно да отидеш ляото в Долината на смъртта с ограничени запаси вода. Смисъл - никакъв, само огромен риск да умреш.

9

Анонимен

преди 1 година

ей тъй Путин тръгна да изкачва Украйна и скоро ще се гътне и той, шерпите ше требе да го връщат на кубчета после

8

Анонимен

преди 1 година

А той да е изчакал да стане на 90 години и още по пътя към Непал щяха да го опеят. Сега всеки се прави на алпинист и жертвите се умножиха многократно.

7

Закъснял съвет

преди 1 година

Къде е тръгнал този 69 годишен кравар, на майната си !?Ако беше отишъл "доброволец в Украйна" при Зелебоба, шансоветему за оцеляване биха му били по-високи . . .

6

Зозо

преди 1 година

Търсят ми де до вия на Еверест.

5

Анонимен

преди 1 година

До Фен на Вики Джъстис Над 7 хиляди метра е трудно да дишаш, нема кислород, дори с маска им е трудно, да не говорим за налягането и как се чувстват телата тогава :))) Еверест е лесен донякъде, обаче К-2 в Пакистан е много по труден за изкачване, там е изключително трудно :)

4

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Рискът на хобито. Там природните условия не са никак гостоприемни. За съжаление, дори най - опитните в един момент не издържат.

3

Мъка Мъка

преди 1 година

До Анонимен: да, трябва да ни е мъчно за умрелите пред телевизора - от затлъстяване, злоупотреба с алкохол и обездвижване. Това са нормални и достойни хора, които не рискуват безценния си живот по такъв нелеп начин - да умрат на 70 под Еверест.

2

пришълецът

преди 1 година

Чакайте световният върх:)))

1

Анонимен

преди 1 година

Специално за алпинистите няма как да ми е мъчно. Намират се на място на което нямат ниакаква работа и като допълнение рискуват живота и на други да ги обслужват и спасяват, възползвайки се, че хората нямат пари.