27

Анонимен

преди 1 година

Недостигащ стаж, това е едно от нещата, за които подрипвахте и ревяхте като мага рета по площадите след 1989 година, а вие си мислехте, че подрипвате само за банани и тоалетна хартия.

26

Анонимен

преди 1 година

Помня, че в кооперацията в София, в която живеех имаше много пенсионери, обикновени хора и най-малката пенсия получаваше един пенсионер от горният етаж - 90 лева през 1966 година.

25

Анонимен

преди 1 година

Нищо не помниш Инженери всякакви имаше едно време. Един от познатите ми инженер, изкарваше по 1500 лева с премиите, понякога и над 2000 лева. Друг един познат, взимаше малко, само 280 лева през 1979 година, за после не знам.

24

Анонимен

преди 1 година

Нищо не помниш. Тези 40 лева пенсия на баба ти, всъщност не е пенсия, а социална помощ за невнасялите и стотинка осигуровки селски стопани. Сега тези 40 лева отговарят примерно на 600 лева. Колко е сега социалната "пенсия" за хората нямащи стаж за пенсия? ...

23

Хаха

преди 1 година

До Тодор Живков Помним, помним...на баба пенсията беше 40 лева - по левче за всяка година трудов стаж. Майка ми, с образование, но и с хронично заболяване, работеше няколко месеца годишно по заместване, щото като разберяха, че е болна, и даваха пътя. Баща ми, инженер, вземаше два пъти по-малко от комшията - шофьор, който и крадеше. И понеже вкъщи не се крадеше и никой не беше партиен член, се пресмяташе всяка стотинка. Помним!

22

Факт

преди 1 година

В Гърция преди години окастриха здраво пенсиите над определена сума. Същото направиха и с много собственици на луксозни имоти , яхти, самолети и лимузини. Обаче там минималната инвалидна пенсия беше 730 евро през 2006 година, а минималната работна заплата беше 735 евро. Пиша това, което ми каза работещ млад грък, но инвалид. Общо заплата и пенсия 1465 евро през 2006 година. Нямам представа как е сега там.

21

Тодор Живков

преди 1 година

Здравейте, българи, добре ли живеете при капитализма, има ли мерцедеси за всички??? При мен жилища и автомобили, вярно по-обикновени Лада, Москвич, Запорожец и Вартбург имаше за всички. МЪЖЕТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАХА НА 60 ГОДИНИ А ЖЕНИТЕ НА 55, ПОМНИТЕ ЛИ??? Освен това аз ви плащах пенсии, а не вие да плащате на държавата за да се пенсионирате всички на 65 години. Парното за 100 кв. апартамент при мен струваше 3 лева на месец, помните ли? Имаше дежурни аптеки, болници и линейки във всеки град.

20

Анонимен

преди 1 година

през 90-те години който е работил в частния сектор знае защо днес трябва да пазарува стаж

19

Анонимен

преди 1 година

какъв е смисъла вземеш степен доктор икономиката не може да те приеме

18

JJIvanov Warnings

преди 1 година

НАд един милион бюрократи седят на яко платени работни места .Стотици хиляди НЯМА РАБОТА /Стотици хиляди младежи стоят без работа и доходи. Срината е раждаемоста.ДА СЕ ВЪСТАНОВИ закоНната възраст за ПЕНСИОНИРАНЕ. 55 години за ЖЕНИТЕ и 60 години за МЪЖЕТЕ ..В момента се ограбват милиарди годишно за издръжка на стотици хиляди служители на яко платени работни места .. Съшите чакат пенсии по 5 000 лева до Живот.. Повечето са служители в доказано престъпни министерства и ведомства/

17

JJIvanov warnings

преди 1 година

ВДИГАНЕТО НА ПЕНСИОННАТА ВъЗРАСТ Е ИСКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО АНТИ ЧОВЕШКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ>НАД 1 000 000 Българи НЯМАТ НИКАКВИ ДОХОДИ.Бюрократи издържани с ограбвани милиарди годишно от Бюджета продължават да ограбват БЪлгария до 68 годишпна възраст на яко платени работни места.

16

Анонимен

преди 1 година

Държавна схема отвсякъде.

15

Анонимен

преди 1 година

Насажда се простотията: На толкова се е осигурявал, само че той не е самоусигяващ се, а е бил на трудов договор. По правилно е да се пише, че на толова го е осигурявал алчният чорбаджия, а скапаната държава не му е търсила останалае пари.

14

до 9

преди 1 година

До Анонимен,по-добро предложение имам,ако конфискуваме пенсиите на бг пенсионерите ще решим въпроса с бедността по света,вече няма да има глад,болести,войни и мизерия

13

Анонимен

преди 1 година

е как вишистите да остават в България... учат,а не им се признава за стаж това време, какъв е стимула да учиш, когато продавачката ще има по-дълъг стаж на финала, защото не си е губила времето да учи

12

до 11

преди 1 година

До Анонимен,на неграмотникк като теб дето пише НОЙ, ане НОИ и една стотинка пенсия да му дадат ще е безобразие,и се предполага,че уж си от поколението дето било образовано,хахахахах,не щаст ници с пари,това сте пенсионерите,то и останалите,но най-вече вие,няма по-гну сна пап лач на земята от вас

11

Анонимен

преди 1 година

Да , крайно време е всеки да получи пенсия за изработените години, а не да има изискване за мин трудов стаж, да се изплаща пенсия според стажа на чобека, който се пенсионира. Аз например имам 28 години стаж, но не ми стига за пенсия, и не мога да се пенсионирам сега. Питах НОЙ - къде са отишли вноските ми досега всеки месец, имах много високи пенсионни вноски дълги години. Къде са те, зао да ниамам право да се пенсионирам с определена пенси, що за безобразие, къде с амоите вноски от 28 години

10

Инженер

преди 1 година

Изобщо нямам намерение да си купувам стаж за времето, през което съм учил. Просто защото тогава получавах стипендия, а и им работех на бригадите. За мен, това са доходи и платени осигуровки за тези г. Щом като на работещите в НОИ не им стигат парите, нека да напуснати да си намерят по-добре платени работи.

9

Анонимен

преди 1 година

Да конфискуват няколкостотин милиарда от чекмеджетата и пари ще има за всичко, вкл. и за пенсии.

8

Анонимен

преди 1 година

Пари за пенсии няма. Парите за пенсии са в чекмеджетата