25

Петър. Петров

преди 1 година

Неприятное. В Лудогорието. Доста. ,,Българи,,. Са. Вече. ЕНИЧЕРИ. Такива. Стават. От. Страх. Тук. Живея. И. Всеки. Ден. Виждам. Отношението. Един. Към. Друг Карлово,Калофер. Габровския. ИТърновския. Край. Далеч. По-различно. Бог. Да. Пази. Българското. И. БЪЛАРИЯ,

24

НиковаПовечеСДС-Чума

преди 1 година

На тази паметна за всеки истински българин и париот дата да си спомним за тези,които преди 150 предадоха,осъдиха,обесиха,а поле и паметник издигнаха на Апостола на свододата, и за техните внуци,които преди 35г.изкормиха и окрадоха богатата ни и просперираща държавица,слугуваки на западните си господари,превръщайки Родината ни в добре преджобена ангол-краварска колония.Поклон пред Героите,дали живота си за свободата на милата ни Родина!

23

ПОДВИГ Е ....

преди 1 година

...И при РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ ДА ОЦЕЛЕЕШ И ДА ОТГЛЕДАШ ДЕЦАТА СИ--ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ НАРОЧЕН ЗА "КУЛАК- НАРОДЕН ВРАГ" И "ФАШИСТ" --само защото си бил царски офицер !ТОВА СЪЩО Е "ГНЕТ" И "ТЕГЛО"!

22

Не искам да умирам..

преди 1 година

..И....НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ГЕРОЙ!ЖИВОТА МИ Е ДАДЕН ВЕДНАЖ И ЩЕ СИ ГО ЖИВЕЯ НОРМАЛНО КАТО ВСЕКИ ЧОВЕК! ВИЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГЕРОИ--АЗ НЯМАМ ТАКЪВ ЗОР!!!

21

Анонимен

преди 1 година

Щом толкова ви е било тежко,щом толкова руснаците са ви обичали,к'во сте чакали цели 500г.?!?! Ама неее,руснаците са дошли,за да се вьзползват от слабостта на Османската империя и най сетне да завземат мечтаните от столетия Истанбул и Проливите!А вас...кучета ви яли! Язьк за барута и за невинното население,уйдисали на акьла им!А жалко-500 г.сте били сити и нахранени и не сте воевали!

20

САМО ПИТАМЕ:

преди 1 година

ВСИЧКИТЕ ЛИ СИ ПРОБЛЕМИ ЩЕ РЕШАВАМЕ С ТОЛКОВА КРЪВ И ЖЕРТВИ КАТО В "АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ"....?!ИМА И ДРУГИ НАЧИНИ ЗА БОРБА--КАТО СИСТЕМНА СЪПРОТИВА И ПОСТИГАНЕ НА "АВТОНОМИЯ" И ПР....!

19

Анонимен

преди 1 година

Въстанието си е наш подвиг! Руски,,Освободители' не ми се гледат!

18

Анонимен

преди 1 година

След като толкова руснаците обичат България, да говорят на Български език! А не са мякат и да подчертават че се смятат за нещо повече от нас!

17

д

преди 1 година

Слава на героите на България, вечна памет! Борили са се за чиста и свята република и са умрели, дай дано и ние с такава чест да умрем.

16

Анонимен

преди 1 година

До ВЪСТАНИЕ--МЕНТЕ 7. Смех, ама я свалиха. 2 години след Априлското възстания Турция капитулира и България е свободна държава. А ти ще си останеш просто един неблагодарник и безродник. И това не е за смех.

15

Анонимен

преди 1 година

Тези заявяват че техни територии са Украйна, Полша, Румъния, България, Финландия... какви са тия нагли бушмени?

14

ЛЪВЪТ

преди 1 година

Априлското въстание не е било напразно, защото отзвукът от избитите български християнски жени и деца от турците му достига в Европа и в последствие в руската империя и в последствие руската империя обявява война на турците... Просто априлските въстаници започнаха освобождението а руската империя го завърши!

13

ПроСоТо

преди 1 година

Искрено ме натъжават некои коментари тука..."От военна гледна точка,въстанието било пълна глупост"..И :-"С дървени топове срещу оръдията на Круп"...Уважаеми,Априлското въстание НЕ е "ВОЕННО ДЕЛО" !!!!...То е израз на ГНЕВА на българина,подтискан векове от османецът !!!!...Забравихте ли?..-"Пиянството на един народ"...Но то /Въстанието/ ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ-Запали Звездата на възраждане на хилядолетна България !

12

КОНСТАНТИНОВ

преди 1 година

ТАЗИ МИСИРКА ИОАНА ЦОНЕВА ДАЛИ ЗНАЕ СРЕЩУ КАКВО Е АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ?

11

Да се отбележи

преди 1 година

На 147 годишнината, ВСУ на Република Украйна, преби руската армия Вагнер ,армията на народа преби наемниците!

10

ПОДМАМИХА НАРОДА...

преди 1 година

....за да ги изколят---ЗА КЕФА НА РУСИЯ!Чисто руска гнусотия!

9

СМЕХ...

преди 1 година

ВСИЧКО НИ Е МЕНТЕ---ДОРИ И ВЪСТАНИЯТА...!

8

SS

преди 1 година

От чисто военна гледна точка Априлското въстание е най глупавото нещо сътворено от нашите !

7

ВЪСТАНИЕ--МЕНТЕ

преди 1 година

С дървени топове--ВЕКОВНА ИМПЕРИЯ ЩЕ СВАЛЯТ.....СМЕХ!ГЛУПОСТТА - НЕМА ГРАНИЦИ!

6

леле

преди 1 година

Не е било чак толкова отдавна.