38

DRAGO

преди 1 година

KЕШ = свобода. Никой не може да те проследи колко харчиш/получаваш. Съответно не може да ти налага забрана за харчене/получаване нито да ти блокира средствата (те са в джоба ти/под дюшека). А това е целта на глобалистите - контрол, контрол и пак контрол. Бъдете умни и защитавайте Цар КЕШ!

37

Анонимен

преди 1 година

а аз нямам ПОС терминал , защото не знам как да си сложа :(

36

contractor

преди 1 година

Ха да инвенстицията е важна да. Аз в понеделник взех заплата а в сряда изхарчих всичко без няколко хиляди, колкото да има какво да ядем. После си викам, ше и беба наната на тая работа, за какво ми е и напуснах. Сега се чувствам страхотно.

35

Shark

преди 1 година

Периодично се доказва твръднението ми, че Европа се връща в Средновековието.

34

Анонимен

преди 1 година

Спор няма че планирането е важно, но още по-важно е да имаш достатъчен доход за планиране. Аз всеки месец първото което правя е да заделя 400-500Е в един влог и два инвестиционни фонда.

33

Анонимен

преди 1 година

Новата мода в САЩ е храна на изплащане, ами честито много съм оптимистичен за бъдещето.

32

Рамбо

преди 1 година

Научно доказано е, че плащането в брой има психологически ефект, който насърчава отговорно потребление. Транзакциите са анонимни (знае се какво и кога е купено, но не и от кого) и безплатни (няма такси за POS терминали, който ви ги включват в цената на продукта). Не на последно място, парите в брой в дават независимост - никой не може да ви ги вземе (освен с физическа принуда), да разкрие колко са и от къде са. Това не се харесва на правителствата и банките.

31

Анонимен

преди 1 година

До 49 Психично състояние е, но от него страдат всички освен най-най-дисциплинираните. Естествено, че човекът е устроен да цени вещественото - банкнотите, а виртуалните пари да не усеща как изтичат. И аз се увличам като ползвам карта, а накрая на месеца ми се реве като ми ги дръпнат от сметката.

30

Анонимен

преди 1 година

Аз съм любител на кеша . Пачката радва окото .

29

Анонимен

преди 1 година

Аз почти никога нямам кеш в мен (с дигитализираните карти вече рядко и портфейл взимам), тегля само като ходя на пазара за зеленчуци - това е едно хубаво нещо покрай ковид-а , всички набързо се сдобиха решение за електронно разплащане.

28

Анонимен

преди 1 година

Това някакво психично състояние ли е ? Ако нещо струва 10 кинта каква е разликата дали ще ги платиш кеш или с карта . Както някой е писл отдолу който не може да сдържа да пазарува - да иде на лекар .Като пример само тук съм виждал хора да теглят бърз кредит за да вземат последен модел iPhone, вместо да се вземе нещо с налични средства.

27

Чичко Паричко

преди 1 година

В портфейла си имам три дебитни карти и една евро банкнота която стои там повече от две години!.....е разбира се живея и работя в Западна Европа и като се върна в България се изнервям от досадното обикаляне по банкомати.

26

Анонимен

преди 1 година

Това е целта на тези дето дърпат конците. Парите ни да са някъде там виртуално, а не в джоба ни. Тези банкови системи, и не само, изобщо не са сигурни, може да се сринат за 1 секунда. Плащам с карта само, когато поръчвам онлайн.

25

Анонимен

преди 1 година

Аз повече от 15 години имам навика да излизам без пари. Имаше 7-8 години, в които работех по офиси във фирми, които ми превеждаха заплатата в карта и излизането с дебитна карта ми костваше много, но сега бачкам където ми плащат на ръка и се върнах към стария навик да не харча за нищо като съм вън. Взимам си пари само като отивам да пазарувам и си спестявам над 70% от заплатата.

24

Анонимен

преди 1 година

След като започна да получавам по 7000 паунда месечно като онази жена, ще започна и аз да спестявам! Егати тъпанарската статия от такъв и написана! Като не сте в състояние да се сдържате при покупки идете на психиатър. Той ще ви каже как се нарича болестното състояние! Абсолютно сигурен съм, че и за тази простотия има някаква анамнеза!

23

Анонимен

преди 1 година

Цял живот плащам в брой. Картата я ползвам само за теглене от банкомат, а онлайн банкиране само когато е невъзможно да дам парите на ръка на търговеца.

22

Анонимен

преди 1 година

Едното няма нищо общо с другото

21

Дойна крава на банка

преди 1 година

Плащам само на ръка, кеш, в брой. Банката ме дере яко и за карта и за поддръжка на сметките, и за машина за кредитни карти, комисионни от всяка продажба. Колкото повече електронни разплащания ползвате, толкова по-яко ще ви държат за топ ките и ще ви крадат нагло от всяка транзакция. Например, за всеки трансфер ми приспадат от сметката 4 евро. Няма значение колко малко пари пращам. Ако трябва и само 5 или 10 евро да платя, пак е 4 евро рекета. А за трансфер над 1000 евро крадат и % отгоре

20

Анонимен

преди 1 година

респондентите . . . Българския речник на 80%-те опитващи да се правят на образовани!

19

Анонимен

преди 1 година

До Vasil AngelovЩо е то? Що за словесна повръщня? Ако някой е разбрал какво говори той да се обади.