21

балък

преди 1 година

От 2 месеца прехвърлят майка ми, която е на 75 г. И е работещ магистър -фармацевт, от професор на професор и е яко плащане за прегледи, скенери, контрастно вещество и какво ли не. Никои не предложи да я приемат в болница, както беше някога и да уточнят проблема. Само ръсене на пари, което ще продължи, а проблемите си остават.

20

Анонимен

преди 1 година

ШОТО ИМАМЕ КАСКЕТ, А НЕ ГЛ. ПРОКУРОР... Я ДА ВКАРА 3 *** ДОКТОРИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ, ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ДОПЛАЩАМЕ...

19

Европеец

преди 1 година

Здравната вноска хич не е малка, тя е процент от брутната заплата, т.е. пари, които си заработил, но не виждаш никога, нещо като социалната осигуровка, която плащаш 40 години и накрая си с 400-500 лева пенсия. А здравните ги плащат дори и безработните (пълен цинизъм)!

18

Анонимен

преди 1 година

В една Германия, здравното осигуряване е 13-15% от НЕТНИЯ доход (но макс 350 Евро), като работодателя плаща и той същата сума. Сега поглед към България? Колко се осигуряват на исктинкия си доход а не на МРЗ? Колко се плаща за ЗО?! Може да има шепа хора да плащат реално, но са капка в морето.

17

И за храна плащаме

преди 1 година

най-много... и за гориво... а ако за страданието имаше мярна единица и там щяхме да сме сред "най".

16

17

преди 1 година

Светле , и аз плащам даже малко повече.Но към държавата и като ида някъде с направление ме бръснат на сухо. И плащам Ядрено-магнитен резонанс с контраст всвки път.

15

Светла

преди 1 година

До АнонименАз плащам повече от 200 лв на месец и нищо неми е безплатно....

14

Анонимен

преди 1 година

До не е вярно Грях е това,което говориш! Българите сме много болни!

13

Ало

преди 1 година

Нищо в тази корупципнна схема няма да се пипне. Здравеопазването изобщо не е в дневния ред на Народното събрание.

12

Анонимен

преди 1 година

Е какво очаквате от държавата с най-ниската здравна вноска , лекари еднолични търговци и болници АД-та. Като искате да сте тарикати плащайте здравна застраховка по 160-200лв на месец и ще ви е безплатно. (Държавата ще продължи да ви краде здравните вноски) хехе

11

Анонимен

преди 1 година

"Доплащанията за здравеопазване от пациентите у нас са около 49% от общите разходи"-Добре,това са официалните %-ти.А като сложим това,с което ни задължава лекаря преди дадена интервенция какво става!?За една неврохирургична операция плащаме мин.5000 лв.за консумативи,избор на екип(плащането за екип е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!).След всички тези плащания лекаря заявява колко да се даде на него,за да те оперира лично той!!! Е на това ли му казваме здравеОПАЗВАНЕ!?Всички си мълчат и се правят,че нищо лошо не

10

Европеец

преди 1 година

Плащаме най-много, а те не се наядоха, пак не им излизат сметките и пак се чудят откъде да скубат още. Здравната вноска им се вижда малка, таксата за личен лекар недостатъчна, "услугите" им били недооценени, онзи ден най-нагло заявяват, че здравеопазването ще поскъпва още... хайде де! Хората пътуват в чужбина, за да им извършат важни операции. Качеството какво е? Отношението? Да вървим на конвейер там и да плащаме, и ние не знаем за какво!

9

до 1

преди 1 година

До Урсула и кой е умрял,посочи един,всички пращят от здраве,къде ще се захване тая болест у българина,на него във вените му не тече кръв,а пари,вместо сърце имат калкулатор,с който постоянно смятат от къде и колко да откраднат,болни,били,умираали би,слез на земята,това става по света,но не и в българия,тук съществата(нарочно не ги наричан хора,защото не са) са безсмъртни

8

Здравна вноска

преди 1 година

Заглавието трябва да бъде - Българинът плаща най-ниска здравна вноска. Продължение - Най-ниския процент от БВП за здравеопазване. И тогава Българите доплащат най-много за здраве.

7

не е вярно

преди 1 година

аз болен българин не познавам,има такива дето плащат да ги водят болни,щото това им носи куп пари и привилегии,най-вече фалшиво раково болни,веднага ставаш милиардер,такива помощи дава държавата,дето ги няма никъде по света,ама българина все недоволен и все ламти за още,но им пожелавам един ден наистина да се разболеят,колкото и малко вероятно да е,българите са като камък здрави,нищо не може да ги събори,но все пак си оставам с надеждата,че някой ден може и да се обърнат нещата

6

620 лв

преди 1 година

за катетър в хемодиализата и 200 лв за фисула с фактура

5

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Не само за това плащаме, плащаме си за всичко, а не получаваме нищо. Всичко отива за тези които не дават и една стотинка в тази държава. БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ.

4

3000 лв

преди 1 година

толкова струва лазерна операция н простатата в Окръжна болница Пловдив плюс здравните осигуровки на пенсионер. Факт! плащането е без фактура и къде отива?

3

Мечо

преди 1 година

Идскаш да запишеш час. С направление? Елате октомври. Плащане в брой? Елате в сряда.Толкова за "безплатното". Плащаме веднъж здравна вноска, после кеш.Тая система е в полза на хората единствено ако са от боята.

2

Анонимен

преди 1 година

Докато държавата насърчава с всички сили всеки лекар да става ЕТ и всяко болнично заведение да се преобразува в ЕООД е глупаво да се очаква друго развитие за българското здравеопазване..