66

Анонимен

преди 1 година

Най лошото нещо, което може да се случи на хората, ИИ и роботизация. Ще станат ненужни много професии и хора, а какво става с ненужните, всеки да си отговори сам. Кой ще храни и обгрижва 8-м милярда непотребни същества - консуматори и замърсители?! Чините добре са го измислили. Но който се подведе и мисли, че ще живее в рая, греши. Човечеството ще ... а ако са повече от един неконтролируеми ИИ и започнат да се борят помежду си, страшно е да се помисли. Пътят към Ада е послан с *добри намерения.

65

Анонимен

преди 1 година

Общсвтото ще се пропбрази и животът ще стане 20 пъти по-лесно, буквално пренаписването на генетичният код на хората и вечна младост е в зработка, но някои са все тка анедовлни ... Защо ли?

64

Стига сте

преди 1 година

ни го промотирали/пробутвали този изкуствен интелект".

63

Анонимен

преди 1 година

До 68: Вече има косачка.Която сама да ти коси двора.Мисля , че и за копачката на лозе много скоро няма да имаш проблеми. :)

62

пуйката на Холмс

преди 1 година

Кога ще има изкуствен интелект,който да ми копа лозето?

61

Анонимен

преди 1 година

Пролемът не е в технологията, а в това, че в моемнта е контролирана от прекалено малко хора с разминаващи се интереси. Сам Аутман - от "отрорен AI", минаха на "инвестицията на инвеститорите ще се избие само до 100 пъти" (демек, няма да е вечно да държат ... ама това никой не го верва). Да, можеш да подкараш ChatGPT на конфигурация за 5000 лева, но е супер ограничен и иска връзка "кораба майка", за да работи. За обучение на ваш модел? Специализиран харудер за стотици хиляди + 20 бона за ток...

60

Анонимен

преди 1 година

До 61 - А преди това карахме на man page-а и едни тухли по 1200 странци с хиляди примери и обясненя. Дори си мсиля, че отначало stack overflow вървеше бавно, защото всеки имаше по 2-3 такива я на бюрото, я на файл на компа и си намираше, каквото му трябва. Умението не беше толкова, да измислиш алгоритъм, които изиква 20 станици, да го обясниш, колкото да намериш такъв, да разбереш, че ти върши работа и да можеш, да го промениш според нуждите на пробелема. Това не се е променило от 60 години.

59

За GPT

преди 1 година

Първо - Световен ред, погрешно на някой конспиратори, не означава "нова система на управление", ами кой къде е по влияние във света. Световният ред се мени редовно през някоолко десетлетия до няколко века и това е факт от египетските фараони насам. Второ - Човекът описва по-скоро собствената си фантазия. Алгоритмите вървят на едни огромни машини, които си имат копче и не са толкова "могъщи". Звучат силни на "акдемични неща", прсото защото имат милиони туро, които да ги "вдъхновяват".

58

Анонимен

преди 1 година

"ехнологията може да предизвика много "пакости", но целият дискурс" - Къф муй траншелйшана тук?

57

Анонимен

преди 1 година

Рядко го казвам, но този път статията ви наистина е добра!

56

хм

преди 1 година

Тези глупости ги слушаме от поне 20 години - как роботите, машините и изкуствения интелект ще идяде хляба на хората. С всеки изминал ден, все по-голям недостиг на работна сила. Не само у нас, а в целия цивилизован свят. Нали затова на Запад си внасят сирийци и иракчани, че да запълват дупки. Изкуственият интелект може да облекчава работата, да помага, да я прави с по-ниска себестойност и по-ефективна, но без хора не става. Не всяка професия е суха рутина. Иска се ръка да пипне, ум да помисли.

55

_|_

преди 1 година

Споко. Програмистите взимат големи заплати и цял ден играят на игри. Това изкуственият интелект не го може!

54

Поредният

преди 1 година

Поредният разбрал-недоразбрал "специалист", който тръгнал да се се изказва. Ти програмистите не ги мисли, драги. Генератори на код съществуват още от 90-те. Да не говорим, че и самите програмисти търсеха разработени алгоритми в мрежата и ги ползваха като копи-пейст. Просто сега инструментите стават много по-съвършени и помагат много повече на онези, които знаят как да ги използват. Повече се тревожи за мнозинството неграмотна шлака, дето не става за нищо и по цял ден паразитира над работещите.

53

Анонимен

преди 1 година

Тая статия с чат chat gpt, който го хванаха, че лъже като дъpт ***, ли я писахте :D По-скоро новия световен ред ще е с електронните валути на централните банки, които ще ги въвеждат през октомври. Това е нещото, което всеки съвестен гражданин не трябва да се съгласява да ползва.

52

Анонимен

преди 1 година

Не разбеах какъв ще е новият световен ред? Кои страни ще са на върха?

51

от 53

преди 1 година

Защо е това рейшио :( ... Какво лошонказах! Моля ви, обяснете ми!

50

Бaй Kypти

преди 1 година

Е па, се некой че треба да мие клозето...

49

Анонимен

преди 1 година

И аз съм с над 20 години стаж, ами вече няма нужда да работя и сам се освободих от работа, най-доброто решение в живота ми досега.

48

Мецосопран

преди 1 година

ChatGTР или ChatGРТ? За какво по-точно говори този програмист с 25-годишен стаж? Или в медията пак нещо не са разбрали?

47

Fool

преди 1 година

AI няма как да бъде спряно трябва да е ясно на всички. Като всичко друго което е измислено последните десетилетия ще доведе до увеличаване на продуктивността. Хората, ще се адаптират, да някой професии ще станат излишни, но това е идеята на оптимизацията. Така е било още от времето на индустриализацията, ниско квалифицирания труд се замества от машините. Проблема на БГ е, че основната ни насока е в продукцията с ниска стойност. Затова сме и толкова назад.