15

фил

преди 1 година

До Мирянин+""Вежда се кой пости.Поповете са с най-големите шкембета.Зачервени бузки като млади моми.От постенето ще да е.

14

Анонимен

преди 1 година

Анонименпреди 15 часа 4 10Миряни?!WTF!!! ..........Хахахахаха..... Ползванео на чуждици вероятно е признак на много ум. Не забелясвам такъв всписователя. Сигурно не знае как да се изрази на български.....горкия.

13

Анонимен

преди 1 година

До 10преди 13 часа 4 0Нали Бог е Любов? Защо трябва да се страхуваме от него?........... Стеах от Бога - НЕ! Но страх от Божия гняв - да! А иначе смисъла е: човек да не се мисли за Господ и да има мисъл за възмездието, което следва човешката лошотия. Туй за тез, дето и тези простички неща не могът да си разтълкуват.......жалко.....

12

Нафърфорий

преди 1 година

Страх от Бога имам. Само че Свети Георги е човек, при това умрял, а мястото на човешките останки е в земята, а на мумиите в мавзолея пази Боже!

11

До 10

преди 1 година

Нали Бог е Любов? Защо трябва да се страхуваме от него?

10

НН

преди 1 година

Като чета коментарите се чудя как очаквате да стане по-добър животът в България като даже страх от Бог нямате?!

9

Нафърфорий

преди 1 година

Цирк!

8

Мирянин

преди 1 година

Във всеки православен храм се служи Света Божествена литургия най-малко веднъж в седмицата, в деня на Христовото възкресение - неделя, на Светите Господски празници и през други дни в годината и разбира се миряните могат да пристъпват към Светото причастие винаги, когато са подготвени с пост и изповед. Мирянин означава "човек, който живее в света, т.е. в мира (на старославянски език)" за разлика от монасите и свещенослужителите, които живеят в манастир или служат в храма.

7

Дедо Йов

преди 1 година

Хора без работа!

6

Мирянин

преди 1 година

Мирянин (ка) е православен чин - той или тя е кръстен(а) православен (на) християнин (ка), който (която) спазва постите, редовно посещава храма и участва в богослужението, като се причестява със Светите Дарове по време на Светата литургия най-малко четири пъти в годината - на Великден, на празника на Светите върховни първоапостоли Петър и Павел (29 юни), на Успение Богородично (15 август) и на Рождество Христово (Коледа, 25 декември).

5

Православен

преди 1 година

Опашката отвън пред църквата е над 200 човека, както добре се вижда на снимките, 10 часа х 200 човека са над 2000 души само за 1 ден, общо над 5000 за три дни! УТРЕ сутринта от 9 ч. има Света литургия с молебен към Св. Георги, след което чудотворните мощи отиват в с. Горни Лозен, където ще бъдат тържествено посрещнати в 16,30 ч и ще останат за поклонение до събота 29 април. Свети Георги Победоносче, моли Бога за нас!

4

Анонимен

преди 1 година

Когато човек е глупав ни бог ни друг човек могат да му помогнат. Да се тълпите около църкви и джамии работа НР върши!!

3

Анонимен

преди 1 година

Миряни?!WTF!!! По-точно е да се каже тълпи мЪлоумници се събират за жертвоприношение .

2

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Белким ни помогне да победим чуждото влияние у нас.

1

Анонимен

преди 1 година

Да живее България далеч от американския шит !