82

Мухахаха

преди 1 година

До късата памет. Не се коси сега в България са взели всички мерки. Като за начало внасят риба аре познай от къде

81

Teo

преди 1 година

До Късата паметЯпончетата нищо не крият?!? Хайде бе! Реално при Фукушима катастрофата е х4, но за това не се говори много-много!Единствената разлика е в това, че японците вече изхвърлиха морската вода, с която охладиха реакторите обратно в океана с всички последствия за живота там.Т.е. изхвърлиха количества радиоактивни частици х4 това от аварията в Чернобил.Разликата е,че при Чернобил всичко гръмна във въздуха и се върна обратно на земята,няма как да скриеш.При Фукушима всичко е във водата!

80

Късата памет

преди 1 година

Копейките или са много ограничени или се правят. Значи технологиите са на ниво при което, дадена комбинация от кафти събития може да се случи да гръмне АЕЦ. Сравнявате Чернобил и Фукушима, само че, руснаците криеха до последно какво се е случило и в България не се взеха елемантарни марки за ограничаване на последсвията от радиацията. Освен разбира се за членовете на полит бюро. Япончетата не са крили нищо. Ако прегледате съветската преса от ония дни там пише ,че запада лъже и нищо не се е случил

79

Бай Дрън

преди 1 година

Грешка. Заводът не се управлява вече от украински работници, а от руски. Все пак имаше референдум . Може да ги водите украински работници, но питали ли сте го за какви се смятат? Все едно ми твърдите, че в Благоевград работят македонски работници. Е, не работят за ваше съжаление.

78

Стария седесар

преди 1 година

С Битълс Чернобил и бананите се изхранвам 30 години и с тяхна помощ отгледах децата, сега ще пробвам и внуците. Да са живи и здрави Битълс Чернобил и бананите, иначе и аз щях да ровя по кофите като другите пенсионери

77

Анонимен

преди 1 година

"37 години след взрива в Чернобил: Научихме ли урока си?"............Ами не, съдейки по случилото се с Фукушима.

76

Анонимен

преди 1 година

Научихме, ч японците са много глуппави да построят на брега на океана с цунамита и земетресения АЕЦ и да сложат дизелгенераторите в мазето на АЕЦ-а.

75

Анонимен

преди 1 година

еее всичко беше страотно след взрива, имаше домати по 5кила... и деца без части се раждаха ама това не се говори

74

Анонимен

преди 1 година

дребното човече с големите комплекси(путинов), определено не е научило нито един урок

73

Анонимен

преди 1 година

Престанете с този Чернобил. Никакви последствия нямаше от него. На 2222 км. от София е. Страшен е обеднения уран от Сърбия от братята американци. Период на полуразпад има 4,5 милиарда години. Един куп хора се разболяват всеки ден от рак на костите.

72

Анонимен

преди 1 година

Около петнайсет години преди Чернобил в СССР е гръмнал още един реактор - във високите утаечни езера по планините има още един радиоактивен пласт, около петнайсет години под чернобилския пласт. Но тогава в СССР са покрили всичко. Иначе пак са обгазили цяла Европа, май дори е било по-лошо. Комунисти, сър.

71

Анонимен

преди 1 година

А знаете ли как се казваше централата в Чернобил? Комуненцата не обичат да говорят за това. Казваше се В. И. Ленин. Символично а?

70

помнещ

преди 1 година

Ами какво да ви кажа,беше ден като ден тогава!На 26 април 1986 г!Беше твърде топло за април и посадихме по рано чушките и доматите!Парниците със разсада,бяха запотени!Едва 2 дни по късно,другарите от ЦК на БКП ни осведомиха за аварията в Чернобил! Старали са се явно,да не всяват "паника" в населението! И пресмятайки,че Ще са нужни дни,Радио радиационният"облак"да се придвижи към България!Аз лично,знаейки че няма да хапна от тях,ми беше жал и ги поливах.Едри домати и чушки! Така и изсъхнаха!-:((

69

Политкоректен

преди 1 година

Забравяте да споменете, че това се случи по времето на Горбачов, който беше голям борец за "свобода" и "гласност". Ама този път не знам защо се скри и забрави да го спомене.

68

До 76

преди 1 година

А с софиискиСороскиГендари да са занимава ли ?

67

Анонимен

преди 1 година

Индивидът, който слага минуси на явни последици от аварията, да спре или да го стигне Божие наказание

66

Христо Христов

преди 1 година

Отделно, че точно "набиването на "спирачките" води до "искрата". Но нали си про'с'т - всичко разбираш!

65

Анонимен

преди 1 година

До 56 "Какво става когато на един бойлер му изключиш термозащитата и му набичиш нагревателите на макс ?" - там е работата, че реакторът не е бойлер и моментът в който става аварията е всъщност, когато мощността е 18 пъти под максималната.

64

Крундел

преди 1 година

Какво да очакваш от империята на злото версия 1.0 - голямо "ако", какво друго; аварията става, защото един "учен" изпратен от Масква прави учения и разиграва симулации за удар по водоснабдяването от гадните капиталисти, реакторът трябва да мине на минимална мощност и собствено охлаждане, само дето руска работа - реактора е нестабилен при тия мощности, а датчиците са скапани, резултата всички го знаем какъв е...цезият още е в почвата.

63

Анонимен

преди 1 година

ами английските снаряди с обеднен уран вече са в украйна- не можаха да взривят аеца сега ще тровят зевята - най плодородната в света- явно са преценили че немог да увардят украйна и това което ще оставят си е нов чернобил- честито на печелившите- а забравих отдава теице отнемане на горния слой на плодородната земя и пренасянето и в полша и западна евпопа- от чевеколюбие го правят хората а овцете им вярват