25

баба мара

преди 1 година

яицата днес са 44 ст цената им не пада млякото не мърда а е осн ядене напенсионерите турските домати 4.49 лв за кг а вчера 2.99 лв кои цени и на какво сесриват че не разбрах

24

Анонимен

преди 1 година

А защо нашият слънчоглед е скъп? А то и непреработен няма на магазина. Къде отиват тези 700000 тона белен слънчоглед?

23

Тгжоофтн

преди 1 година

Две глътки кафе в кафенето са 2 лв, но това не ви е проблем и кафенетата пълни. Литър олио ще ми искате да струва 2 лв.също. Пийте сега евтино олио щото скоро цената му ще стане като на зехтин.

22

Анонимен

преди 1 година

Подготовката за ново вдигане на цените нека започне СЕГА !

21

Анонимен

преди 1 година

предлага производителите на олио да бъдат пресовани на олио

20

Анонимен

преди 1 година

Не знам кое на какво влияе, но олиото в Германия е двойно по-евтино, отколкото у нас. И не само олиото.

19

Бай Дрън

преди 1 година

Е след като украинския слънчоглед не влияе на цените, на какво тогава влияе седмичния скок от 6 на 3 лева и обратно? Да не би да слагат два пъти по-малко слънчоглед в олиото и затова цената да пада на 3 лева?

18

Анонимен

преди 1 година

"Евтиното е пазарна аномалия, скъпото е пазарна икономика" - Зрънчо Бентлиев.

17

Селтак потуркин

преди 1 година

Домашна преса за олио дали има ? Бира вече си варя сам . Незаконно . Садя си картофи за пресни пържени. Ще Бодна и слънчоглед ако трябва.

16

ДВМ

преди 1 година

скъп ли ви е ?! и на нас олиото ни е скъпо . ше се научите да плащате не само да печелите ! нали уж се борим да има родно по магазините .

15

Анонимен

преди 1 година

"Русия и Украйна са най-големите производители на слънчоглед. Те произвеждат около 56% от световното производство." ///Ясно ли е коя държава печели от забраната за внос на украйнски слънчоглед?Русия няма санкции за хранителните стоки.

14

ЕТ валю Асенов 85

преди 1 година

Аз моя слънчоглед го продава в пакетчета печен за люпене на семки. И го оценявам на пет милиарда .

13

Верно ли?

преди 1 година

Олио в България не се произвежда поне от 10 години. Те го купуват и бутилират. Никакви производители не са. Айде, покажете ми един такъв.

12

Анонимен

преди 1 година

Ааааа така ли секна кранчето да купувате слънчоглед за жълти стотинки и да продавате олиото 5 лева

11

Сержант

преди 1 година

Назначените земеделски производители в България ще си изядат топките, че не си продадоха зърното(особенно слънчогледа), когато цената беше двойна от сега. Някой търгаши накупиха количества и сега са назад с милиони.

10

Анонимен

преди 1 година

Така унищожиха земеделието сега ще ликвидират и остатъците с хибридна война ,като се почнат едни завистливи комунистически приказки за едни бентлита от наричащите себе си "демократи"

9

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 10, ами не е достатъчен, капацитета на маслобойните в България е около 3,5 млн. тона, а при по-пълно натоварване и работа на 3 сменен режим може и да надхвърли 4,5 млн тона, винаги сме внасяли поне по 1 млн. тона годишно слънчоглед за преработка, а това което в момента се прави със забраната е малоумиие, това няма да вдигне цените, щото слънчогледа е борсова цена, а това че земеделците са взели неправили пазарни решения миналата година си е за тяхна сметка

8

Анонимен

преди 1 година

Значи слънчогледа от Украйна е евтин но олиото е 5 лева а със скъпия слънчоглед по 10 лъва ли ше го купуваме? Вашата ве рица сеяндурска. Докато не започнем да ви окачваме по дърветата нема да се оправиме

7

Анонимен

преди 1 година

"България произвежда около 2 млн. тона слънчоглед, за производство на олио за вътрешна консумация са необходими около 250 хиляди тона.." и "Така че, произведеният слънчоглед в България не е достатъчен, за да натовари наличните производствени мощности. Налага се внос." ???

6

Анонимен

преди 1 година

Русофилството ще купува олио от 20 лева но няма да се откаже да гади на Украйна.