28

Анонимен

преди 1 година

Държавната администрация е многобройна и неефективна. Имаме и прекалено много депутати за тази малка държава само 7 милиона.

27

Анонимен

преди 1 година

Не сме ефективниСъжалявам ме гласувах. От политиците само приказки, измислят всякакви причини но нищо ни ни липсва имаме всякакви ресурси и природни и интелектуални. Държави като Мароко и Египет произвеждат и продават повече плодове и зеленчуци от нас и училищата им са много по ефективни и възпитателни. Просто Не МОЖЕМ и вместо да се махнат и да ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ на работещи хора нас ни водят философи без трудов стаж в реални условия без да са изработили и платили една заплата на друг човек.

26

До 20

преди 1 година

Публичен сектор и чиновници са много различни неща. Чиновниците са част от публичния сектор, но са малка част от него. В публичния сектор най-много са тези в сектора на образованието и здравеопазването. В публичния сектор са примерно работещите в държавните тецове, както и работещите в АЕЦ Козлодуй.

25

Анонимен

преди 1 година

При ниски доходи инфлацията е по-голяма. Увеличаването на доходите намалява инфлацията

24

баба Пена

преди 1 година

До 23, Напълно подкрепям. Асен Василев купи пенсионерите с пари взети на заем.Така се рязко се увеличи инфлацията.

23

Анонимен

преди 1 година

Дефицита днес се формира основно от необосновано високия популистки ръст на пенсиите - това е неудобната истина. При такъв дефицит трябва да се ограничат бюджетните разходи, най-вече социалните плащания, но никой няма да го направи, защото е непопулярно и ще му струва политическия рейтинг. В бъдеще нещата ще стават все по-лоши, защото социалните плащания които днес са колосални, ще продължават да растат, докато един ден държавата не фалира.

22

Анонимен

преди 1 година

При постоянни дефицити над 5% не само няма да видим Еврозона , а и валутния борд няма да бъде със сегашния курс - поне 4-5 лева за евро ще трябва да стане, ако въобще има валутен борд. В крайна сметка държавата просто ще бъде ликвидирана !

21

Анонимен

преди 1 година

АСЕН ВАСИЛЕВ КАЗА ИСТИНАТА ЗАЩОТО Е ОБРАЗОВАН, ИНТЕЛИГЕНТЕН И ПОЧТЕН.

20

До 15

преди 1 година

Заетите в публичния сектор по данни на НСИ в момента са 631 хиляди

19

Анонимен

преди 1 година

Тия икономи да престанат с тази статистика, а да започнат да търсят нови пътища за оправия на държавата!

18

Упс

преди 1 година

РАДЕВОТО предлага 6,4% дефицит. Това е чао чао на Еврозоната и на Шенген. ЯВНО ТОЧНО ТОВА ИСКА РАДЕВ. МИСЛЕТЕ ЗАЩО?

17

До 15

преди 1 година

Не става въпрос всички чиновници да се махнат, а да се Оптимизира както бройката така и Организацията. Има мнооооого излишна бумащина, която се УДВОЯВА, защото се отчита И електронно. Явно си от чиновнически род!

16

Ц до 13

преди 1 година

Е няма как даизкаратпълен мандат, защото като коалиция или пък като кабинет на малцинството - лесно ще падне правителството при един вот на недоверие!!! ПП все пак завършиха с 2, 9 ,% дефицит, а не 6,4% както предлага РАДЕВОТО Служебно. ТАКА ЧЕ ПИТАМ - КОЙ Е ПО- ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ????

15

Анонимен

преди 1 година

Уф, пак за тези 100 хиляди чиновници, които на някои им се привиждат като половин милион или един милион. Ами махаме ги всичките, България става 20 пъти по-зле заради махането им и после какво правим?

14

Упс

преди 1 година

ВМЕСТО ДА ВДИГАТЕ ДАНЪЦИ. И ДА ТЕГЛИТЕ ЗАЕМИ, НАПРАВЕТЕ СТРУКТУРНА РЕФОРМА В АДМИНИСТРАЦИЯТА, НАМАЛЕТЕ Я И Я ОРГАНИЗИРАЙТЕ ПРАВИЛНО. ЧИНОВНИЦИ С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ! ЗАБРАНЕТЕ И КАЛИНКИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА И НАВСЯКЪДЕ. КАКВО ПРАВИ ЕДНА ХОСТЕСА КАТО ДЕПУТАТ В НС?????? БЕЗУМИЯ!!!!

13

нормален

преди 1 година

разберете че пп не трябва да е на власт , вижте за седем месеца до къде докараха България и си помислете ако изкарат пълен мандат какво ше се случи .

12

факт

преди 1 година

целта на шарлатаните е да се хвърли България в хаос и безпаричие !

11

баба Пена

преди 1 година

Да ви каже баба че вече не гледа тв. Ако случайно пусна тв-то, веднага дават Асенчо и Парапета и веднага ми стават скучно, то по добре да си пусна някой Турски сериал, в него има по малко лъжене и мазане. Асенчо бабиното я кажи колко млрд че вземеш на заем и хич нема да ти дреме кой че ги връща а, кажи бабиното, чувам че си мисилил за пенсионерите ама с заеми всеки може, ай сега един заем 10млрд да плаим пенсиите...

10

леля Кичка

преди 1 година

Ами другия път пак гласувайте за Парапета, Пълно Прецакване, Пълно-Празно и т.н. Нема скоро да се орпавим, ще бачкаме за да имаме по 5 пъти в годината избори за да храним ПП и Герб, идват започват да се карат и ай пак на избори, дай субсията, без значение че не сме свършили работа за 1ст

9

Анонимен

преди 1 година

ИКОМУНИСТЪТ ПРЕСЛАВ РАЙКОВ, ПЛАТЕН ОТ МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ЗА ДА ЯДЕ ЕКСКРЕМЕНТИ В ЕФИР