79

много чудно

преди 1 година

Преди години отглеждахме малки площи пшеница,царевица и слънчоглед. Никога не сме ги пръскали с пестициди защото никакви насекоми не нападаха зърното.Не вярвам и в Украйна зърнените култури да се пръскат с пестициди.Няма смисъл.

78

Анонимен

преди 1 година

До българка 82 - Свободен пазар? Ти виждаш ли такъв? Защото аз не виждам.

77

българка

преди 1 година

Лакомията не знае граници.А т.н. свободен пазар е най-вредното за хората нещо.

76

Tom

преди 1 година

Украинско ГМО пълно с пистициди,не е важно родното ,важно е чуждото!

75

ьаьаьаьа

преди 1 година

*** коминизма настана в ЕС всичси само искат вече. "Кой ще ни даде пари' помните ли ? ) Хора има си борси и конкуренция и свободна търговия. Всеки сам трябва да се оправя. Ами ако аз купя зърно и после почна да го подарявам, лош ли ще съм? Най-големия дявол Мога подарявам . Като манна небесна ще е. Какво 90% ще ме обичат 10 ще ме мразят

74

Анонимен

преди 1 година

До 78Нещо си в голема грешка! Олиото в Европа е по-евтино, няма как да изнасят нашето, за да го продават по-скъпо./////България е сред големите износители на олио в СВЕТА. Изнасяме годишно олио за 600-700млн.$.

73

До Км

преди 1 година

Нещо си в голема грешка! Олиото в Европа е по-евтино, няма как да изнасят нашето, за да го продават по-скъпо. Отделно нищо му няма на украинското зърно и слънчоглед...

72

Анал@лизатор

преди 1 година

Давам земите си на Арендатор,който сее жито.Години наред ми плащаше рента по 25ст на килограм.Сега цената била 40 ст на кг и те били на загуба. А на мен като ми плащаше 25ст,аз на печалба ли бях.Не ми го побира ума как се налага цена с административни мерки.А украинското зърно нито е с пестициди,нито е радиоактивно.

71

Тъпанар

преди 1 година

Мда. Практиката в България показва, че нещо достигне ли някаква цена, никога повече не се понижава. И без пари да им дават слънчогледа, цената на олиото пак ще остане същата. Само дето, ако почнат да им искат пари, ще реват, че си искат безплатното и ще заплашват с фалити.

70

Без име

преди 1 година

Всеки пише каквото му дойде на акъла.Скъпотията идва от алчността на българския бизнесмен.Никой няма да фалира,просто ще им намалеят приходите. Да фалираш в тая света значи си много алчен.

69

Анонимен

преди 1 година

Евтин и с пестициди

68

Анонимен

преди 1 година

Досега евтин слънчоглед а олиото защо нее евтино бе? Пачки праите на гърба на беднотията?

67

Км

преди 1 година

Знаем ви вас българските производители и търговци на олио.Изнасяте качественото олио произведено от качествен български слънчоглед на висока цена в Европа ,а на собствения си народ пробутвате *** произведен от радиоактивно и замърсено с пестициди украинско слънчогледово семе.

66

Анонимен

преди 1 година

Вноса от Украйна беше забранен от проруското правителство управлявано директно от Путин, същото такова в национален ефир лицето Гълъб Донев говори как транзитираме газ за Унгария и Сърбия, какво повече искате като доказателство, да дойде Радев пак да ви каже Крим е руски, Украйна е руска, България е руска ли?

65

смешки

преди 1 година

досега бил евтин слънчогледът, ама защо олиото не беше евтино досега

64

Супер

преди 1 година

Браво, значи досега са ни пробутвали радиационно олио от Украйна като тук то бутилират и пишат, че е българско . Еиии измамници големи. Не ти ща украинското олио, истината излезе наяве

63

Анонимен

преди 1 година

Недоумявам какво правите с това олио. С 2 деца сме вкъщи и ядем на 95% приготвена от нас храна. Олио почти не използваме никъде. Само качествен зехтин от няколко отбрани ферми в Гърция и Италия. Купуваме по 20л на 1 път и цената е повече от поносима (доста по-ниска от супермаркетите у нас), комбинираме се за обща поръчка с други семейства. Един хубав стек се прави с масло и зехтин. Слънчогледово олио да използваме за какво?! Да, ползваме, но много рядко. За пържене- сусамово.

62

нормално

преди 1 година

Нали пречеше пшеницата? Защо в списъка има 20 продукта? Ще се връщаме в комунизма ли? Тези министри направо да затворят границите и да се върнем в планова икономика. Ще купуваме само наша продукция, но на предварително определени цени. Сега и ЕС ще ни накаже, но мисля да плащат само зърнарите големите глоби! Писна ми да плащам на спекуланти, които обаче дават ниски заплати!

61

Решението е

преди 1 година

Като няма олио купувайте зехтин.

60

ааа

преди 1 година

До сега прибирахте големите печалби и добре ви беш