17

Малко пояснения

преди 1 година

Струва ми се, че в някои коментари има малктнедоразумение:тук става дума не за външен дълг изобщо, а само за държавен дълг.Едно е БВП, друго е бюджет на държавата, трето и четвърто са външен и държавен дълг.Общият БВП за 2022 г. е приблизително 165, 400 млрд. лева.Колко обаче са събрани като вземания за бюджета и с колко трябва да бъде дофинансиран,за да се балансират приход и разход -- от това зависи и държавният дълг.Тук се казва колко дължи държавата досега вследствие на бюджетните дефицити.

16

Еех при бай Тошо пък

преди 1 година

какъв държавен дълг имаше...

15

Анонимен

преди 1 година

ТИЯ ЩО НЕ ГО КАЖАТ ТВА НА ЕК? КОГО ЛЪЖАТ? НАЛИ ЗА ТВА НЕ НИ ПРИЕХА В ЕВРОЗОНАТА,Ч Е СМЕ С НАД 3% ДЕФИЦИТ?

14

Ахахах

преди 1 година

На Сингапур външния дълг е 385.6% от БВП. Какво хленчите за нашите 23% не мога да разбера?!? А я ги виж там - то са летища, то са пътища, то е озеленяване.... Човек като тръгне да си купува жилище какво прави - тегли кредит! Така са и направили Сингапурците и сега си живеят животеца, но и бачкат здраво! А нас хем ни мързи, хем не искаме да теглим заеми щото видиш ли трябва след това да бачкаме, че да ги изплатим, хем искаме да ни е добре - пичове, от пърдня боя не става!!!

13

Анонимен

преди 1 година

Време е да ходим в Еврозоната, да плащаме дълговете на западноевропейските държави, които са 80% от средния БВП на Еврозоната!

12

ОФчу

преди 1 година

"""""Държавният ни дълг за изминалата година е 22.9% от БВП""""" ------ Расте, но не старее!!! -)))))

11

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 7, НА всички вече е Ясно че Тиквата от Банкя иска да царува до като пукне, за да не му потърсят отговорност и с приятелчетата си да са на свобода. Именно заради това сега няма да видим нито Шенген нито ЕЗ, а може и да излезнем от ЕС и НАТО за да им е по лесно на хунтата

10

Анонимен

преди 1 година

НСИ: Всичко е "цветя и рози за нас" затова не плащаме на служителите си!

9

до 1

преди 1 година

До Анонимен,ами как да няма за хорат,*** в съседната статия за месечната издръжка дето се избиват да се хвалят със заплати,палати и обясняват,че под 200 000 на месец си бил бедняк

8

фори

преди 1 година

Това не е вярно, дългът е доста по-голям. НСИ работи за политиците и не е независима институция.

7

Анонимен

преди 1 година

Докладът на БНБ показва, че външният дълг на България е скочил до 90 млрд. лева. Трябва много да се молят на някой да стане премиер с такъв дълг.Това беше казано от Бойко Борисов на 31 март тази година.Като в действителност казаното беше абсолютна предизборна лъжа.Създава криза без да има криза че да може буци да се прави на спасител .

6

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Чакайте малко! БВП само около 2 - 3 милиарда ли ние? Между 378 милиона и 3.78 милиарда има 10 пъти разлика. БВП то ни е около 200 милиарда, следователно става въпрос за около 37.8 милиарда, което е ВНИМАНИЕ 100 ПАТИ РАЗЛИКА. Тези подробности изобщо не са маловажни.

5

Анонимен

преди 1 година

Въпросът е,от тия близо 38 милиарда дълг,колко милиарда"усвоихме"през последните две и половина години,или времето когато във България дойде власт безвластието и още по важното за какво ги използвахме?

4

пенсионер

преди 1 година

Ама нали магистралите ни са златни, и караме най-новите коли в света, няма за какво да мислим а само за почивки и кризи.

3

Анонимен

преди 1 година

Харчете здраво да се вдига инфлацията и доходите с нея-1 долар пак да стане 3000 лв та да си изплатиме бързо ипотеките

2

Анонимен

преди 1 година

Това, че е нисък все още спрямо БВП не значи, че ако влезем в дългова спирала няма да стане 50 % скоро. По-важното е за какво се похарчиха всичките тези пари за последните три години откакто е този скок. Това са колосални кражби и всеки си кротува, както по времето на тройната коалиция. При Буда поне имаше някакви скандали, информация..тука ниищо

1

Анонимен

преди 1 година

Все сме бедни. Все нямаме пари. Все теглят нови кредити уж за хората и все тези пари не стигат до хората. Но пък дългът расте. Важното е ,че ни успокояват,че е бил един от най-ниските в Европа. Мен това не ме успокоява де.