35

ПроСоТо

преди 1 година

колко ли пари и жъ потроши Мъсковия докато научи достатъчно за изделието си ?...Но както би казал байви "Г." :-"Имал е бол пари,потрошил ги е"..

34

Разбиращ

преди 1 година

Вчера видяхме как една 120 метра ракета играеше балет във въздуха, като от лебедово езеро. Следващата още на земята ще играе казачок . Ще се забавляваме пак безплатно.

33

до 33

преди 1 година

Викаш Мъск не ставал. А Тесла, Старлинг, СпеисХ, Пейпал, дори до някъде OpenAI са случайност.

32

Сата НАТО

преди 1 година

Е, може би е по-голям успех, че руснаците сами си бомбардираха Белгород и утрепаха две от собствените си рускини... А миналата година бутнаха и цял блок със неуспяло да набере височина Су-34...

31

Анонимен

преди 1 година

Мъск просто не става, и това е самата истина. И модела мъск е несъстоятелна, но запада компенсира с пропаганда и това е което дразни по подготвената публика.А отделно да се представя за технология, всеки опит да се умножи и мащабира съществуващ модел на нещо си е, е непознаване на значението на думата технология.Да се обяснява колкото иска мъск, 4 мин и 40 км не е проба, а провал. Естествено е да има и такива неща. Що ни го представят за успех, не зная.

30

Анонимен

преди 1 година

То човек да не смее да им пожелае "успешен полет"

29

Анонимен

преди 1 година

Прочетете за програмата Грасхоъпр (скакалец) - поставила началото ракетите за многократна употреба и довела до съвременния Фалкон 9 Блок 5. Грасхопър също имаше много експлозии.

28

Сата НАТО

преди 1 година

Е, може би е по-голям успех, че руснаците сами си бомбардираха Белгород и утрепаха две от собствените си рускини...

27

Малко мозък

преди 1 година

Едно не може да се отрече на гов.едарите - значи ракетата е гръмнала, но това е УСПЕХ! И ***.та мучат и ръкопляскат. Щеше да е смешно ако не е тотално жалко :)

26

Сата НАТО

преди 1 година

en.m.wikipedia.org/wiki/Baikal_(rocket_booster). ------ ////------ За това става въпрос. Или ако не работи линка, потърсете " Baikal (rocket booster) "

25

Така вървят работите

преди 1 година

Мъск като мениджър разграничава разработката от производство. Казва го и за Тесла - разработката там била лесна но производството трудно. Старшип е програма в разработка. Нормално е да има гръмнали прототипи. Ракетите фалкон са във фаза производство и те си летят без проблеми. Изключение стартовете за Старлинк, които са по средата - нещо като бета тест. Преди да внедрят нова техология в производството минава през няколко старлинк мисси. Очаквайте същото и за Старшип.

24

Анонимен

преди 1 година

Гигантски успех! Крачка в бъдещето ракетата излита, взривява се и космонавтите отлитат директно при Господ!

23

Анонимен

преди 1 година

Площадката не била унищожена? Ми то вече има снимки от след старта, наполовина я няма.

22

Сата НАТО

преди 1 година

"Дмитрий Рогозин е заявил, че основната причина за високата аварийност в руската космическа индустрия е пълното морално разложение на ръководствата на предприятията в отрасъла, посочва РИА Новости.При такова страшно морално разложение в ръководството на тези предприятия няма как да се удивляваме на толкова висока аварийност, уточнил Рогозин."

21

Сата НАТО

преди 1 година

Преди 22 години ходих в Москва на авиосалон, тогава имаха някаква програма за възвръщаем бустер, но трябваше да се връща като самолет. Приличаше на огромен едноок х/й с крилца. Това да кацне вертикално на площадка колкото тенис корт руснака само ще го сънува. Оттогава досека Щатите направиха напълно функционални Айфон, B 787 Dreamliner, AESA радар, F-35, Space X, Starlink, ще доизкусурят и Starship. През целото време Просия и русофилите само плюваха змии и гущери. Обаче керванът си върви.

20

ОФчу

преди 1 година

Ами като има излишни пари за "фоерверки", що пък да не се забавлява? -)))

19

Сата НАТО

преди 1 година

Руснаците може с право да ги е яд, защото огромна част от орбиталните технолотии днес са или пряко взети или наследство и изведени и осъвършенствани от някогашните технологии на съветската космическа програма. -----////------- Глупости. Нищо такова няма. Руснаците след ракетите на фон Браун нищо концептуално ново не са измислили.

18

Споко бе, Граматик

преди 1 година

Произнася се "илОн". Схвана ли? Стопли ли? Чактиса ли? Да повторя - ИЛОН. Сега *** да пийнеш едно, петък е.

17

Граматик

преди 1 година

ИлЪн! ИлЪн! ИлЪн! Колко пъти?

16

Бах мама му.

преди 1 година

Всичко е ясно . Взети са всички предварителни марки за безопастност. Определено е и територията където отломките да паднат. Част от двигателите не се включват и ракетата все пас се издига на 36 км. височина. Започва да се върти , да губи орбита , и решават да я взривят от Земята..И интересното е че имат втора ракета, която след технически корекции ще бъде изстреляна след един месец. В същото време Путин каква хубава война направи.Забравиха за Космоса. Имат по спешни грижи.