43

Анонимен

преди 1 година

Книгата е съвсем прилично фентъзи с патриотично- исторически елементи. Просто не е за тази възрастова група, на която са я представили невежите от сферата на образованието. То и авторът си го казва. Вероятно първосигнално са реагирали на умалителната форма "драконче"? И освен прословутия миниатюрен откъс, който предизвика бурята, в нея няма нищо нецензурно или пошло. Родителите да се притесняват повече, ако децата им гледат или четат "Игра на тронове" например. Или "Войната на буквите".

42

Анонимен

преди 1 година

До Таня "Аз предпочитам истинската, в която героят олицетворява действителния речник и поведение на пресъздадената персона." - И после се чудим, защо "мутренските чиклити" са толкова популярни ... "Аз съм от село и искам, да си чета за село!"

41

Анонимен

преди 1 година

"Вината му е, че не е реагирал преди, а сега се обажда да уведоми, че книгата му не била за малки деца. Не може да не е знаел, че е включена в тая инициатива за четене." - Да, защото ти пращат мейл, всеки път, кгоато четът книгите ти, особено ако са в хартиен формат....

40

Анонимен

преди 1 година

До Щирлиц - Книга е, осот не е за деца. Все едно, да им четеш Игра на Тронове.

39

Анонимен

преди 1 година

Човекът е представител на ФАБ - Федерация на анархистите в България.

38

Анонимен

преди 1 година

Реклама си направиха едни мизерници

37

2 live crew

преди 1 година

Децата не трябва да се учат на глупусти!

36

Едно ченге

преди 1 година

Книгата, ако и да не е за деца, е доста добра, първа част от трилогия на сравнително млад български автор. Жалко, че срещу произведението пишат хора, които не са го чели, аман от лицемери!

35

До Бай Байдън

преди 1 година

Няма защо да му режат ръчичките на т.нар. писател, той има право да си издава писанията. Вината му е, че не е реагирал преди, а сега се обажда да уведоми, че книгата му не била за малки деца. Не може да не е знаел, че е включена в тая инициатива за четене. Но МОН-аджиите определено са за бой, т.е. за оставки.

34

Бай Байдън

преди 1 година

Да му отрежат ръчичките на този псевдо писател. Отнася се и за тези, които са разрешили. Градове.

33

Гай Баньо

преди 1 година

Ще има ли уволнения и оставки в МОН. Родители завеждайте дела. Само така може да се борите против наглеците и шикалкавещите.

32

читател

преди 1 година

Има толкова чудесни приказки и други произведения за деца и в българската и в световната литература, че се чудя защо промиват мозъците на децата с подобно пошли бълвочи!!?? С такива ли гадости мислят, че ще ги профучават и насърчават да четат!? Отвратително!

31

Анонимен

преди 1 година

Същите такива инициативници забраняват и пренаписват класики като "10 малки ×××", пък после даже не са ги и чели, камо ли да ги разбират.

30

Обективен

преди 1 година

А,значи е за възрастни. Трябва да я прочета,че нещо дракончето ми не винаги се пробужда и жената се сърди.

29

До 27

преди 1 година

Правилно. Коранът трябва да се учи от най-ранна детска възраст. Той учи човека на чест, достойнство и смирение.

28

Анонимен

преди 1 година

Явно в Министерството на образованието никой не знае какво върши. Оставки трябва да завалят по тоя случай, оставки!

27

Само да кажа

преди 1 година

България е създала най-качествените поколения в годините когато в училищата се е преподавало ,,вероучение".В момента такава преподавателска дейност е строго забранена.Сега децата трябва да учат за ,,дракончето'' което все гледа да се ,,пъхне" някъде.Без значение къде и във какво.

26

Анонимен

преди 1 година

Авторът не е виновен. То и чиста пор но графия се издава. За изхвърляне е МОН, ама всички!

25

анонимен

преди 1 година

Текстът е простаааашки, остави другото. Така ли ше се изразяваме, така ли ще говорят децата ни, що за иддддддиотщина?

24

До До 20

преди 1 година

Да я прочетеш, ама тя е нечитаема. Ни език, ни изразяване, ни мисъл/смисъл, ни нищо. Някакви авторски там усещания, поне да бяха интересно предадени, а то с клишета. Това че използва език от улицата, не я прави значима. Но, както се казва, за всеки влак си има пътници, на когото харесва, да си я чете. В никакъв случай не е нещо подходящо за разпространение сред ученици.