17

Анонимен

преди 1 година

Американски кандидат. Шампион по политкоректност и натегачество. Ако само пишеше, а не се бутеше за награди щеше да е много по-стойностен.

16

Анонимен

преди 1 година

Никакви врати не отваря, машинката работи само за него, просто всички преводачи работят единствено с него, той се буташе години наред навсякъде, запознат съм много добре, повечето му преводачи са преводачки, умее да омайва, повечето му читатели също са жени, Талантлив е, но е по-талантлив в пресмятането и никога няма да знае дали харесват книгите му или него, даже не него, а ролите, които играе пред публика

15

Анонимен

преди 1 година

Това не ме вълнува!

14

Анонимен

преди 1 година

Всичко хубаво, ама защо организорите го назовават Джордже Господинов? Или така ми се чу по БНТ ? Уж с претенции за култура, а не шат да научат имената на хората!

13

жж

преди 1 година

Абе, Гошо, Нобела не се купува, Букара може би. А дано ти го купят.

12

Анонимен

преди 1 година

Знаете ли кое е трагедията?Че този "успех" се представя в класическата бг ситуация на вечно търсещият признание българин из чужбина.На практика това вече не е литература,а спорт.Все едно някаква олимпиада и мач.Лошото е друго.Господинов е от франкфуртската школа, която е напралиа светът на нормалността да е луд, това се вижда и в начина както се подиграва на нормални неща като патриотизъм, да речем.И някак виждате как лудия се преставя за нормален.Безродито и безбожността са нормални за лудите

11

Анонимен

преди 1 година

Днес си купих 3 други. Трябва да се има пред вид, че в добрите книги политиката е само фон или декор за повече реалистичност.

10

Анонимен

преди 1 година

Уточнете кои врати се отварят, драги. И за кого. Кухи "мъдрости" в стила на любимия на манекенките Паулу Коелю в зададен от АзБ формат - това е творчеството ви. Какво остава от таланта, когато бъде натикан в обувки на лакей?

9

Анонимен

преди 1 година

Чукчите в коментарите не са читатели, а писатели на гов ня. Книга са вдигали само за да подпрат вратата.

8

До 7 - Ами щом не

преди 1 година

можеш да коментираш, недей. Или прочети мотивацията на журито: "Изобретателен роман с неочаквано дързък тон в него, майсторски клас по абсурдите на националната идентичност. Толкова актуално днес. Част от традицията на Централна и Източна Европа... нова постановка на стари въпроси: опасността от селективна памет и как носталгията може да завладее обществото и да се превърне в зона на комфорт или да бъде пагубна за него". ----- Това е достатъчно, за да си направиш извод що за книга е номинирана.

7

Гошо...Тъпото

преди 1 година

Гошо Господинов е от Ямбол,където има традиции в писателското...поприще. Това е града на Любомир Котев,Христо Карастоянов,Тенко Тенев, Чирпанлиев и още десетина утвърдени писатели.Така че традициите продължават и на международно ниво,в лицето на Господинов.

6

Анонимен

преди 1 година

Този луд човек нарече строителите на ТБД- поробители.Няма лъжа , така е написал.Защо пише и говори на български тогава?

5

Анонимен

преди 1 година

Не мога да коментирам без да съм чел.

4

Анонимен

преди 1 година

Господинов, ти обиди Българското възраждане, епопеята на Априлци и опозори жертвите на руско турската освободителна война.Турчин ли си?Вземай си книгата и наградата и обратно в своята лудница, която си създал.

3

Анонимен

преди 1 година

При този Сорос дърпа конците

2

Анонимен

преди 1 година

Може да е ..........ама е правилно орентиран .

1

Анонимен

преди 1 година

Стига ни пробутвахте стипендианти на "Америка за България"!