66

Анонимен

преди 1 година

Няма бог, господ. Никой не може да замени родителите. Религията се използва за управление на масите от гадняри.

65

Анонимен

преди 1 година

Да вярваш в Бог не означава да смяташ, че Бог те управлява, а от теб нищо не зависи. Така смятат само невежите. Истински варващите в Бог знаят, че всичко зависи от тях и каквото посеят, това ще пожънат. Бог ни е дал свободна воля. Мие решаваме. Само, че ще си носим всички последствия от решенията - и хубавите, и лошите.

64

Да си знаят

преди 1 година

Нещата са толкова прости ,че простите не могат да ги разберат. Всичко написано в книгата е път към по-добро съществуване.Правилата са ясни.Да не е готино когато си егоист да дадеш нещо.Но даването се връща.Да не е готино да не тъпчеш хората по-пътя нагоре но накрая оставаш стъпкан.Не е готино да обичаш , друго си е да те обичат но после оставаш сам. Консуматорския живот в дългосрочен план води до нещата от които цял живот бягат невярващите и се правят на по-умни от останалите :)

63

Анонимен

преди 1 година

Вярващите в комунизма са най щастливи!!!

62

Мен

преди 1 година

Защото приемат, че всичко зависи от Бог и те нищо не могат да направят, той така е искал да стане. Чиста работа...и наивно оправдателна. Докато останалите даваме всичко от себе си да се борим, въпреки обстоятелствата. Процесът може и да не ни прави по-щастливи, но със сигурност сме по-силни и в повечето случаи по-успешни.

61

Анонимен

преди 1 година

Не вярваш, та той ли е най щаствив???

60

Анонимен

преди 1 година

Дано повече хора осъзнаят че без Бог няма живот, а само една кратка илюзия. Вчера беше в детската градина нали. А сега къде си?

59

Аз

преди 1 година

Едно е да вярваш в Бог, съвсем друго е да вярваш в някаква измислена религия.

58

глупавите и наивните

преди 1 година

са винаги по-щастливи, логично

57

От Индия

преди 1 година

...питам ги аве телешки кюфтета нямате ли в Макдоналдс? Не, само пиле и риба.... Е викам какво ще стане ако изядем една крава? Отговорът беше - Вътре в кравата живеят над 52 000 бога...ще трябва да обясняваш (съдят) на всички защо си я утепал...Викам - дай пилешки бургер!

56

Анонимен

преди 1 година

Подслушано!

55

А

преди 1 година

В кой бог, по-точно, в света, нашия има над 4000 религии, отричащи останалите!?

54

Историк

преди 1 година

Само дето методия имала по- дълга брада от съпруга си кирил. От това време датира и слабостта на мъжете, носещи името Кирил към мустакати и брадати жени, в някои случаи явяващи се техни колежки и приятелки. Господ да ни поживи. В сащ има религиозна общност на дълголетници, които също са произлезли от рода ДУЛО, кръстоска с шотландския род макклейн. Тяхната философия е - тялото ни е храм на душата. А душата ни е с божествен произход. Следователно трябва да се грижим за тялото си подобаващо.

53

До Бог

преди 1 година

Няма нужда, да чакаш да умреш, че да започнеш да живееш.

52

Наблюдение

преди 1 година

Забелязал съм, че колкото в по - про-ст един човек е по-щастлив. Не мисли за нищо, и не знае нищо. За него щастието е в друго измерение....

51

Любов...

преди 1 година

Самият процес на създаване, далеч надхвърля концепта за Бог. Но човек ограничен със мирогледа си от много фактори, търси убежище. Ако Бог е любов, защо се кланяте пред убит човек от който капе кръв? Това ли е любовта?

50

Изследване

преди 1 година

Хората, които не вярват в Бог, вярват, че всичко идва от нищо, вселената е пригодена за живот по абсолютна случайност, нищо не е наистина добро или зло, защото няма арбитър извън човешкото мнение, няма нищо нетипично в това християнството да започне да се разраства след смъртта на водача на учението, а насилствената смърт на всеки един от апостолите, която не им е донесла нищо освен болка, изобщо не значи, че те са видели Христос възкръснал. Това е сляпа вяра.

49

Мехмед

преди 1 година

Няма нужда да ги изследват, обикновено всички луди са по-щастливи...

48

Вярно е!

преди 1 година

С годините човек става все по-вярващ и виждаш че ако спазваш основните християнски принципи наистина живота става по-лесен и приятен :). Но това всеки сам трябва да го усети, аз много съм си блъскал главата и съм си патил от желанието си да докажа, че не е така. В край на сметка от напълно не вярващ на 35год прочетох голяма част от Библията.. не че сега съм много вярващ, но виждам че наистина човек се променя към по-добро с религията

47

Анонимен

преди 1 година

Вярата крепи човека!