88

Ego sum

преди 1 година

,,Блажени кротките, защото те ще наследят земята.".,,Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии." И още:,,Не съдете, за да не бъдете съдени."; ,,Който е без грях, нека пръв да хвърли камък." Струва ми се, че изповядващите Вашата религия,Специалист,следват малко по-други нравствени максими.За нас, християните, Бог е любов; Той е милостив и всеопрощаващ.,,И накрая остават трите: вяра, надежда, любов; но най-голямата от тях е любовта." Само свободният човек може да обича истински!

87

Ego sum

преди 1 година

И свободният избор, и отговорността за моите дела са лични; само аз ще отговарям за делата си пред Бог. Не мога да прехвърля моята лична отговорност другиму -- но затова съм и свободен човек! Вие признавате Иса (Исус) като последния голям пророк преди Мухам-мад, но не и като Син Божи. Все пак, как тълкувате Христовите блаженства с оглед на Корана? Напр. ,,блажени страдащите, защото те ще се утешат"; или ,,обичай и врага си, лесно е да обичаш ближния"?

86

Ego sum

преди 1 година

Специалист, да разбирам ли, че според Вашето тълкувание на исляма е праведно човек да се отрече от природата си, както тя му е дадена от Бога? Защото тъкмо свободната воля е тази, която го уподобява на Създателя; сл. щом я ползва, за да се откаже от нея, не отхвърля ли самото Божие творение? И защо мислите, че свободната воля е свързана със страсти (мисля, че имате предвид пороци; страсти е ,,страдания")? Тук става дума за действено разбиране, за избор и лична отговорност.

85

До 43

преди 1 година

Ти не си голямата овца, въпреки че и сега си ту крава, ту овца, нито пък истината е на твоя страна. Опитваш се да поправиш Първоначалната Истина само за своя изгода, но спокойно, рано или късно ще се срещнеш лице в лице с този мой близък, който умря за Истината. И няма да бъде всичко в твоя полза!

84

Анонимен

преди 1 година

Кой и от къде е измислен този т.нар. благодатен огън?! КОЙ? ОТ КЪДЕ? Единственото валидно мнение на Бог, закони и правила според които да живеем са написани в Библията и НИКЪДЕ другаде. Библията не споменава никакви благодатни огньове, мощи на светци, свещи, икони, раса, килимявки, статуи, богородици, кръстове и каквото друго се сетите. Отговора на въпросите по-горе е че това са езически ритуали, празници и традиции, с/у които Бог говори много ясно.

83

Маринела Цветанова

преди 1 година

Пак не стана ясно защо мюсюлманите и особено турците толкова желаят да живеят в тази морално деградирала Германия? Или пък защо младо момиче може да обходи голям немски град на длъж и на шир без никакви проблеми, но ако влезе в "правоверен" квартал най-лекото което може да и се случи е да я изнасилят? Какво като се продава свободно алкохол в България и българите пиели алкохол? Да не би пияни да се търкалят по улиците, така както лентяи мюсюлмани клечат по ъглите на всеки ислямски град и зяпат.

82

Ego sum

преди 1 година

Специалист, замислете се над следната разлика: ,,ислям" значи ,,подчинение"; подчинение на словото на архангел Джибрил (Гавраил), което говорил в ухото на пророка Мухам-мад (Мохамед). Самият Мухам-мад не бил грамотен, затова записвали неговите думи -- и това е книгата Коран. Но: Бог създава човека по свой образ и подобие, следователно и със свободна воля.Свободата да избере пътя си, дори и да греши -- иначе трудно ще различи истината. Как Вашата религия съчетава подчинението със свободната воля?

81

Маринела Цветанова

преди 1 година

Алкохол и свинско, ама хората от твоето вероизповедание с риск за живота си напират да ходят да живеят в тази държави, а не остават в мюсюлманския рай на Шериата, Корана и религиозния аскетизъм. Интересно защо държавите на необрязаните процътяват, а в държавите на обрязаните последователи на Мохамед царят беднотия, хаос и войни? Иисус е казал: "По делата ще ги познаете!". Важно е какъв е нравствения ти облик и отношението ти към живота, не ритуалите които извършваш и лицемерната ти религиозност.

80

село

преди 1 година

88-Пред тогаващните-ПОКЛОН!Но пред сегашните,с Мерцедесите,Ролексите...

79

Анонимен

преди 1 година

Глупости дрънкаш ти.Имах предвид, че е страдал, затова ги разбира, както казах атеизмът се шири само из християнският свят.Нещо като гръко римска слабост.Но това си е наш проблем.

78

фен(бивш)

преди 1 година

Не разбрах,Благодатният огън,ДВА *** ЛИ СЛИЗА?Щото два Великдена има.КАТОЛИЧЕСКИ+ХРИСТИЯНСКИ!

77

До 93

преди 1 година

Абсолютни глупости дрънкаш. Ако Христос е със страдащите, те защо страдат и за чий им е тоя Христос? Вярват тези, които бягат от отговорност и прехвърлят топката на Христос - той бил така решил... Айде слезте на земята, щото докато сте живи, сте на земята, после сте под/ в нея.

76

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Ти знаеш ли въобще дали е съществувал Исус, не нали :))) Ако си от Израел разбирам да се пениш, все пак е бил евреин челяка....:)))

75

Анонимен

преди 1 година

Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците - благоволение!

74

Анонимен

преди 1 година

ВПРОЧЕМ АТЕИЗМЪТ не е разпространен извън християнският свят.

73

Анонимен

преди 1 година

Мюсюлманите са истинските вярващи! По пет пъти на ден правя молитва или още - намаз. Християните от дъжд на вятър влизат в църква, някои изобщо.

72

Абдулла Лейли

преди 1 година

Аллах е един! Аллах Акбар!

71

Анонимен

преди 1 година

Както казах само страдащият човек стига истински до Христос.Един самодоволен човек няма как изобщо да разбере нищо.Исуус Христос е със страдащите хора.

70

Ужас

преди 1 година

Разни псевдосвещеници ни заливат с псевдовярата си! Каква вяра към Бог очаквате да има примерно Пловдивският митрополит Николай, който е затънал в мафиотски изпълнения. Или пък разни епископи, които старателно задигат църковни пари. Или пък разни патриарси, бивши агенти на ДС! Плююяяя им на вярата

69

Поклон пред паметта

преди 1 година

на българските свещеници! Борбата на Българската църква с непоносимото турско робство е най-великият период в историята на България! 500 години българската църква не прекланя глава пред Султана! Хиляди свещеници и особено Патриарх Евтимий - духовният водач на българския народ в Турските времена, особено митрополит Иларион Макариополски и митрополит Неофит Бозвели! Това са велики хора! Борци за българската радетел и памет! Поклон!