6

www

преди 1 година

До Анонимен. Добре, а не може ли тези помощни средства да ги получат само с документ от личен лекар, без да ги пращат на телк.

5

Анонимен

преди 1 година

До *** 4 Пенсионерите ги изпращат на ТЕЛК, когато са нелечимо болни, за да им отпуснат от социала помощни средства- инвалидни колички, проходилки, специални столове и пр. Също така личен асистент, ако не могат да се обгрижват сами, ако са на легло. ТЕЛК-ът ги освобождава от плащане на потребителка такса, болничен престой, винетки и др. такива неща. Но те пенсии от ТЕЛК не получават. Получават техните си пенсии, които са изработили през годините.

4

www

преди 1 година

Инвалидизиране на пенсионери, с възраст над 65 години е пародия, това са нормални възрастови изменения. Увеличете им пенсиите и не ги пращайте по телкове, това е безумие. Инвалид е лице, в трудоспособна възраст, с увреждания, които не му позволяват определен вид работа.

3

Гого

преди 1 година

Трябва реформи. Аз познавам едно маркоманче ,което взе заеми за 50-60 бона и ги профука на казино. Счупи един прозорец с ръка и нещо нервите имаше засягане и с ръката инвалид се води. Отделно уж имал някакви психически отклонения и ще взима пенсия сега. Нямам против ,но човек трябва да мисли на време. Сега ще го храним!

2

VladTepes

преди 1 година

Това няма да намали инвалидите с диагноза хроничен или гофриран шлангит.

1

факт

преди 1 година

По вече от половината шведи в Самоков вземат инвалидни пенсии , и няма кой да ги провери , защото това е от преди 20 год. , а и са електорат на боко.