47

доктор Живаго

преди 1 година

При комунизъма се работи по 4 часа на ден и се яде 1 път в седмицата а кензането 1 път в месеца.

46

Анонимен

преди 1 година

У нас даже има три дневна работна седмица, в парламента. 7 хиляди на месец за три работни дни седмично! Отделно другите мангизи на ръка, които не обявяват и мълчат като риби за тях. За случайници попаднали в българския парламент, каквито са над 90% от пребиваващите в него е идеално възнаграждение от данъкоплатците. Последните - ограбени и ошмулени, задлъжнели с дългове за цели векове напред, бедни и болни...жалки. Мелница в която наливаш, но от нея не излиза брашно за хляб

45

Анонимен

преди 1 година

Нещо трябва да направят и за пост-Уикендския синдром. Че понеделника е много тегъв.

44

Анонимен

преди 1 година

Аз нямам раздутата администрация на Боко-Харем!!

43

Анонимен

преди 1 година

Аз вече минах на двудневна работна седмица!! Вие изоставате!

42

Анонимен

преди 1 година

За жалост нещата отиват натам,да имаш работа и прилични доходи ще бъде привилегия за малцина,всичко останало ще бъде на хранилка с някакъв осигурен минимум наречен ББД!

41

Анонимен

преди 1 година

Е така ще се намали въглеродният отпечатък и ще се стигне до даване на гарантиран минимален доход, естествено с точкова система за добро поведение. Чине модел. Е няма лошо, Китай е лидер в иновациите.

40

Истанбул

преди 1 година

И не е било да помоля за нещо и да откажат. Примерно пари на всеки може да му се наложи спешно да вземе един ден преди заплатата да речем. И до банки са ме пускали, и до куриерски офиси и офиси за плащане на сметки. Дори не правят проблеми да си поръчаш пратка на адреса на фирмата, повече от 3 минути няма да отнеме да я приемеш. Всичко е до отношението и това кой колко си цени хората, които изкарват пари да хранят и неговото семейство.

39

Анонимен

преди 1 година

До 41 - Няма никаква друга причина, да се работи, освен монетарната. Каква друга "мотивация" трябва да има?

38

Анонимен

преди 1 година

"за да се развивате и да бъдете полезни хора и за себе си и за обществото, " - За обшеството? Не, глyпако - обшестяот ще бъде полезно за мен.

37

Истанбул

преди 1 година

10 човека сме фирмата, бачкаме си от 8 до 4, който иска може да изкара още 1 час и му се плаща. Има къде да сядаме, ядем като нормални хора на обяд и не стърчим по 8 часа прави. В предната работа съм бил и по 13 часа при един гръцки мaлoyмник, който плащаше по 3 лв. на час. Теглих му една и директно в един почивен ден му пратих предизвестие с нотариален представител. Заплатата най-ниска ( в новата фирма) беше с 200 лв. по-висока от най-високата в старата.

36

Анонимен

преди 1 година

За да вървите напред мързеливци такива, за да се развивате и да бъдете полезни хора и за себе си и за обществото, за да се развивате не само професионално, но и физически и духовно, то не четири дена ами шест дена в седмицата трябва да работите и седмия задължително да почивате. Но вие обичате чашката и пороците повече от себе си и семейството си, затова сте и провалени.

35

Най Иван

преди 1 година

Една съвременна поговорка гласи;за малко пари малко работа,стимула на работника са парите не часовете .ако някой взима достатъчно пари за 3 дни може да свърши работа за 5.ако не му плащат добре за 5 дни може да не свърши работа определена и за ден.

34

Анонимен

преди 1 година

Български червен робовладелец да плаща за пет дни,при отработени само четири,ми прилича все едно да извадите цял смок от дуупка!

33

Ще работим утре

преди 1 година

Отдавна е приложен този модел, и то успешно. Има разни служби, където е дори тридневна седмицата. През останалото време кипи безсмислена суетня и хабене на хартия.

32

Анонимен

преди 1 година

Нашите чорбаджии още плащат под масата, ти им говори за по-малко работни часове. Няма как, те са 200 години назад.

31

До31

преди 1 година

Над 80 процента от инфраструктурата,над 80 процента от жилищният фонд,над 90 процента от енергетиката и 100 процента от язовирите и водоснабдяването са изградени по времето на точно това голямо"мързелуване"или все блага от които се възползваме всички ние,сегашно изграждане се свежда до 100-150 хиляди прилично живеещи и разполагащи домакинства и милиони които едвам свързват двата края!

30

Анонимен

преди 1 година

Та за какво имаме дефицит на работна ръка във България бре червени крадецо Добрин Иванов,случайно да имаш отговор на въпроса?Защо ни подминават,като дявол тамян,бедните афганистанци,бедстващите сирийци,воюващите украинци и всичката онеправдана сгаан,случайно да имаш отговор?Защо загубихме над три милиона наши сънародници като се превърнахме в страната с най голяма депопулация в света,случайно да имаш отговор?Защото аз имам,и той Е,докато ви търпим цялата червена паасмина крадци,така ще Е!

29

Анонимен

преди 1 година

То като няма работа, може и 2 дни да се работи.Но в къщи повече разходи ще има в случая, и ще стане една.....

28

Анонимен

преди 1 година

Ба то има *** да има кои да плаща