12

Анонимен

преди 1 година

И пак до 7. Аз съм до известна степен съгласен с Вас за дългосрочните договори. И ние имаме такива договори с Русия и с Азербайджан. Но защо с Азербайджан нямаме проблеми, а с Русия имаме? Не мислите ли, че за Кремъл газът е преди всичко политическо оръжие и чак след това изгодно търговско сътрудничество? Има търговски договори и търговски договори с Русия, а това са две различни неща. Путин ни го доказа вече, неговите дългосрочни договори са заредена бомба за упражняване на шантаж.

11

Анонимен

преди 1 година

Пак до 7. А дългосрочните договори, за които говорите, включват ли едностранна промяна във валутата за плащане? Това изнудване дали е източник на енергийна стабилност? Или е умишлен политически натиск да купуваме рубли за разплащане на руските фондови борси, за да може Путин да си обезпечи финансова стабилност в условията на развързаната от него война.

10

Анонимен

преди 1 година

До 7. Вие сте прав за сезонните колебания. Но въпросът миналото лято беше в това, че пиковите стойности на цената на газа от около почти 2000 евро за 1000 кубометра беше през юли и август - точно в средата на неотоплителния сезон. Това прави около 400 лева за мегаватчас. А през месец януари същата цена за българския потребител е вече поне два пъти по ниска. Точно обратното на обичайните сезонни колебания. Защото имаше политическо изнудване и скрити надежди, че ще замръзнем, ако не платим в рубли

9

Анонимен

преди 1 година

Тъкмо се зарадвах че колективния Запад ще замръзне и то гледай какво стана. Таварищ Путин миналата година 9 месеца вдигаше цените на газа, даже си взриви газопроводите и всичко пропадна тази година заради долните гадни и мpъсни американци. На всичкото отгоре другаря Росен Христов ще отива да посреща в Турция първия американски танкер с газ в сряда 12 април в деня на руската космонавтика не го е срам, уж русофил пък играе срещу таваришч Путттлер и Юри Гагарин кога си летял?

8

Анонимен

преди 1 година

Бизнесандрешко: "Евтиното е пазарна аномалия, скъпото е пазарна икономика"

7

Абе

преди 1 година

До Анонимен"И така, докато отново цената падне и не последва поредното величаво мълчание."Ама тя цената е различна извън отоплителния сезон, заради търсенето. Освен това се изгавриха с нас, като напълниха Чирен с по-скъпа газ, която доскоро изплащахме.А това подскачане на цената си е чисто пазарно. Днес ти е скъпо, утре може и да не е. За да избегнат подобни колебания, умните правят дългосрочни сделки. Алчните тарикати се целят в пазара, за свръхпечалби. Как беше - да го д***ат бедните.

6

Анонимен

преди 1 година

Анонимен 2, Ами защо да не го посрещнем със знаменца това "корабче". Още повече, че аз имам опит, когато посрещахме Тодор Живков и Леонид Брежнев на летище София, а тяхната първа работа беше да се целунат уста в уста като върли хомосексуалисти.

5

Анонимен

преди 1 година

Докато цената на газа пада, проруско настроените мълчат като наакани. Но вдигне ли се цената с няколко пункта и започват да крякат и чуруликат как от Русия щяло да бъде по-евтино. И така, докато отново цената падне и не последва поредното величаво мълчание.

4

Анонимен

преди 1 година

Ама замръзваме, ама няма да оцелеем, ама животът ни е невъзможен без дядо Иван, ама това, което правим, не е достойно поведение на един братски народ към друг братски народ, ама вразумете се грешни слуги на американския империализъм, ама дайте да му плащаме в рубли, за да не го ядосаме, ама дайте да направим от страната си руска губерния, за да бъдем "патриотично независими". Вече не се ли появи някой нов пропаганден наратив, че следващата зима ще бъде най-студената от 100 години насам?

3

Анонимен

преди 1 година

Дружбата с Американския съюз е като въздуха и слънцето за всяко живо същество.

2

Анонимен

преди 1 година

Е как,нали идва първото американско танкерче през Турция ,всичко е ток и жица.Ще ходим ли да го приветстваме със знаменца?

1

24 часа

преди 1 година

Газът ще падне, май?