42

Мила

преди 1 година

Ми още вдигайте заплатите на учителите.Частен урок един час 60 лв., без отчитане на приход и без касов апарат.Да не излезе, че това е яка сива икономика .Пак чакайте някоя мед.сестра да се качи на прозорец за да протестира.За увеличение заплащането на учителите пари се планират, обещават и намират.За 20000 мед.сестри пари няма.

41

реалист

преди 1 година

Дванайсет поредни години управление на Боко Тиквата. Последни сме в ЕС по БВП и сме от първите по корупция. Да са ви честите недовършените магистрали.

40

Котка

преди 1 година

До Who cares Ако се съберете, ще се избиете. Бат ху кеърс...

39

Рентън, Сиатъл

преди 1 година

До До 25 .... така и така сме почнали да посмаляваме защо да не продължим. Говорите за приходи от заплата... а къде забравяте разходите? Я да добавим и разходите за живот в САЩ и да ги сравним с тези в България . Истина е че заплащането в САЩ е много по-добро от заплащането в България, но и данъците и таксите там са В ПЪТИ по-високи - соцални и здравни осигуровки ... наем или изплащане на къща... разходи по кола... разходи по учение и издържане на децата и от ГОЛЯМАТА заплата не остава НИЩО.

38

do 41

преди 1 година

как така учат безплатно? Чуваш ли се какво говориш, таксата за семестър достига 1000 лева, а учебниците могат и те толкова да достигнат, защото трябва да се инвестира в медицинска литература

37

Анонимен

преди 1 година

До 32 "На запад печелят повече от лекарите....." - другарю, кой Ви е дилърът? ПП. Аман от неграмотни про'с'таци.

36

Анонимен

преди 1 година

До 38 "Отдавна трудът на мед.сестрите на запад се заплаща наподобаващо" - ако се плащаше подобаващо, нямаше и те да имат недостиг.

35

Анонимен

преди 1 година

До 35 "България е клоака, шом населението гласува 13 г за този, който му го провали" - България е такава, заради 90те % неграмотни, мързеливе и некадърни про'с'таци като теб. Мразиш Тиквата, защото ясно ТИ каза тази истина!

34

анонимен

преди 1 година

Преди 40 години когато завърших за медицинска сестра имаше разпределение и договор за 5 години. Сега да въведат договор 5 години за медицинска сестра и 10 години за лекар.Който иска да замине за чужбини преди да им е изтекъл договорът да си плати образованието. Сега тука учат безплатно и после заминават за високи заплати. Имам познати лекари ,които преди 10 години заминаха в чужбина със стартова заплата 5 хиляди евро.

33

Анонимен

преди 1 година

Е и? Затова пък е пълно с моделки. Демокрация е!. Хората имат евроатлантически ценности.

32

Who cares

преди 1 година

Не съм гласувал от времето на Цар Симеон/зара/,и ми е много гот и на душата,и на съвеста ми.Оказа се че всъщност негласуващите за шлаката останала след БКП е над 60% от българите.Значи съм си доста в час.А това ме успокоява.Ако негласуващите направят партия,всичкият полит. елит да се събере и умножи подве,пак няма да спечелят.Бедни сме,много сме,силни сме.

31

Анонимен

преди 1 година

Какво значи "над 55 години" възраст, струва ми се , че само в България се говори непрекъснато за "стари лекари, стари служители над 55 год.", направо не се слушате журналистчетата, да не си мислите, че 55-60 годишните и нагоре са втора ръка хора в България, втълпяват се странни измислици на населението, безкрай, спрете се най-после и разберете - най-работещите хора тук са точно тези, които непрекъснато биват нападани , че са стари. Жалък български манталитет, напред с омразата и завистта

30

бу ха ха

преди 1 година

Нали имате изкуствен интелект и роботи? Де са? М? :)))

29

Напомняне

преди 1 година

Отдавна трудът на мед.сестрите на запад се заплаща наподобаващо. Първо ходеха до Либия( най-много,но така имаше договори), след 1989год, започна и до Германия , Острова, и много други страни, дори и в бившите страни от соц блока. Който можеше, след взимане на диплома тук, заминаваше зад граница. Кой е луд да работи тук за жълти стотинки?

28

Анонимен

преди 1 година

Заплатите ги увеличиха , преди 3 г взимах 600 лв като сестра . Сега горе долу ми стигат за нормален живот . При нас са около 70 г сестрите .

27

българина

преди 1 година

ако искате бъдеще търсете се го някъде другаде, България е клоака, шом населението гласува 13 г за този, който му го провали

26

Анонимен

преди 1 година

По време на масовото крадене покрай пландемията що не липсваха? Писна ми ежедневно мафията да реве за пари. Достатъчно крадоха.

25

Анонимен

преди 1 година

750лв чисто дентален асистент,някаква смес от задължения на санитарка и медиц.стоматол.сестра с комп.грамотност,продавачката в Лидъл е с чисто 1350лв.месечна заплата

24

всички на гурбет!!!

преди 1 година

До Еми много е просто На запад печелят повече от лекарите.....

23

Анонимен

преди 1 година

Притеснителното е, че няма много нови млади. . . Не е е е ! Има ама са при мен в Германия или Австрия, а по готините в Швейцария!