183

Анонимен

преди 1 година

Украинските оперативно тактически балистични ракети САПСАН, с далекобойност 500 км и радиус на действие до 10 км навлизат през 2023г. на въоръжение в украинската армия. Преди няколко месеца имаше мощни взривове на военна авиобаза в Крим.

182

Анонимен

преди 1 година

До Историяпрестани платения с твоята менте истерия.

181

САЙТЧЕНЦЕ ТПО

преди 1 година

А сателитната на САЩ английска армия къде е, в пъбовете нокаут нали?

180

Bg

преди 1 година

Що не напишете,ч за всичко Това е виновна прокьлнатата Америка и всем проклети страни кои-то дават орьжие на руснаците-украинци. Ако украинците се предадът няма да има загуби! Ако не бяха размахвали оръжие никой нямаше да умре! Ако бяха си останали руснаци каквито са-никой нямаше да умре ! Ако бяха доброволно пуснали източните райони да се отцепят-никой нямаше да умре! Виновни са украинците и техните спонсори !

179

Възмездието идва

преди 1 година

с 40 000 професионално обучени украински бойци. Ще има още много ЛАДИ.

178

Анонимен

преди 1 година

Дрън, дрън , пропаганда за наивници. Самият Залужний е казал в САЩ, че убитите и безследно изчезнали украински войници са над 300 хиляди

177

Анонимен

преди 1 година

Я тук бързо се сбогувайте с Русия. Тя полека си отива...

176

История

преди 1 година

На 25 декември 1991 година Русия подписа договор за неприкосновеност на украинската територия,в замяна ядрените ракети на Украйна. На 24 февруари 2022 година Русия вероломно нападна Украйна.

175

Анонимен

преди 1 година

чета коментарите и си викам: СЛАВА НА РУСИЯ. ЯВНО СИ ЗАСЛУЖАВА СВО...

174

Анонимен

преди 1 година

Добър руски десантчик е мъртвият руски десантчик. НАТО, бой по руските десантчици за да престанат да се смятат за герои.

173

Анонимен

преди 1 година

Абсурдно е руснак да се вдигне на протест срещу властта. Може да стане но само ако има кой да плати за това. Ленин ако не беше отишъл с 40 милиона златни германски марки в Русия да не мислите че щеше да има метеж през октомври 1917. Нямаше да има. Ленин щеше да си стои в Швейцария и да пие по кръчмите. Задачата му е била да извади Русия от ПСВ за да може Германия да насочи силите си към Франция. Ленин се справя със задачата си, но виждайки че може да заграби властта остава в Русия и я съсипва.

172

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 240, прав си.Но освен в Русия съм живял и учил в Украйна също.Обичам и двата народа и мразя това което се случва след 24.2.22.Аз самият от Русофил се превърнах в яростен Путинофоб. И поддържам Украйна.Жал ми е за хората, колкото до управляващите в Русия - с удоволствие бих ги гледал как ще маршируват като военнопленници на парада за победата в Киев след като Украйна спечели тази проклета война.

171

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен който е бил в Кострома. На мен затова мнението ми за руснаците силно се влоши. Има толкова много руснаци в България. Твърди се, че 100 хиляди имота в България са на руснаци. Как пък един протест не направиха пред руското посолство с руския си паспорт в ръка и да кажат - Не на войната. А ти очакваш в русия да протестират. Това е империализъм и шовинизъм. Ние им се кланяме, а за тях винаги сме били по-нисши. Задунайска губерня. Курица не птица, Болгария не за граница.

170

Анонимен

преди 1 година

Жалко за момчетата загинали в Украйна.Бил съм в Кострома - хубав град със славна история.Роднините им са за бой - да се вдигнат и да изметат нечовешката клика на Путин.Докато си съгласен с властта тя си прави каквото си поиска.

169

Анонимен

преди 1 година

Тоя полк на три пъти остава с по 30-40% от състава си. Веднъж под Киев, веднъж под Изюм и след това в Донбас. Съставът му е допълван с мобилизирани и отново хвърлян в боя. Така че загиналите от 331 полк са над 1000 души при всички положения.

168

Анонимен

преди 1 година

До До Хасан Генов Законът за ленд-лиз е приет през март 1941 за помощ на Великобритания. По това време Хитлер и Сталин са съюзници. През лятото на 41 САЩ и UK търсят маршрут през който да пренасят помощите за СССР. Решението е през Иран, но шахът на Иран е категорично против. Тогава карат Сталин да нахлуе с 200 хил. армия в Иран която през август превзема Техеран. Англичаните поставят на трона Реза Пахлави който е прозападно настроен и лендлиза за СССР тръгва с пълна сила.

167

Анонимен

преди 1 година

До Пуржо 164 Да ти се привиди цялата фортификационна система, изграждана осем години в района на Бахмут, като "три къщи и един трансформатор" изисква само едно условие: да имаш две очи и една мозъчна клетка. Честито на собственика на това интелектуално богатство!

166

Учитель

преди 1 година

До КукуПравилно се пише:За один год Бахмут не взяли вс пропало.

165

az

преди 1 година

До БТА Ниска раждаемост?! В Украйна направо на 20 години ли се раждат децата?!

164

До Хасан Генов

преди 1 година

Важно е да се отбележи, че точно както и сега Лунд Лийз не е единственият американски инструмент за доставки на помощи, така и през ВСВ, американската помощ към СССР започва много преди началото на Ленд Лийз. И точно в първите месеци на Барбароса американска помощ е била животоспасяваща. Да не говорим, че руските заводи за танкове като СТЗ са построени от САЩ през 30те години. Без Западна интелектуална собственост русия винаги е била пустиня.