8

Анонимен

преди 13 години

Мерси за статията, пиша дисертация за китайската общност в София и това ми беше много интересно и полезно. Ако направиш още някой подобен експеримент се надявам пак да го публикуваш. :)

7

bila v China

преди 13 години

Eho, Petrova, vzemi da se porazhodi6 do Pekin i 6te se zasrami6 ot draskanicite i opisanieto ti na kitajcite....

6

ЕЛИ

преди 15 години

ЗА ЕЛЕНА ПЕНЕВА ИЛИ ХУБАВО ИЛИ НИЩО ВНИМАВАЙТЕ В КАРТИНТКАТА

5

...

преди 15 години

дидо(N. 3) брат, ако не искаш да си губиш времето по време на работа ... РАБОТИ бе!!! щем не ти харесва не чети. стига само сте мрънкали всички. не стига че те е яд че си изгубил време да четеш материала ами и после изгуби още 2 мин. за да напишеш "порицателния" си коментар.

4

българче

преди 15 години

Не познавам лично местни китайци, но един мой колега е женен за китайка и тя няма нищо общо с описаните тук. С българския не знам как е, но говори английски и е доста образована.А лично на Илиенци съм виждал семейства китайци да обядват в закусвалнята. Значи това което на мен ми направи впечатление е, че възрастните китайци говорят лошо български. Но децата им си говорят като чисти българчета и съвсем свободно. Което очевидно означава че ходят на училище.Може да се каже обаче че в България няма Чайна Таун в класическия смисъл.Това което ме изненада когато бях във Вашингтон е, че китайският квартал ти се набива на очите веднага. И не само това. Щях да се загубя, защото изведнъж надписите и имената на всички улици се оказаха на китайски. Така че имах усещането че направо съм попаднал в Китай! Всичко беше на китайски! Освен това си имат локална ефирна китайска телевизия. Е, явно е че положението в София няма нищо общо с това на запад.Китайците като нас обичат да ходят в чужбина, за да печелят повече пари и да правят бизнес. Ама явно е че в България бизнесът им не е толкова печеливш колкото на запад.

3

дидо

преди 15 години

и аз загубих 5 мин, при това в работно време! срам ме е! а тази кака за сетен път показва, че некадърноста няма граници - винаги може още и още. дори няма да я съветвам какво да прави. нужно е да чете рецензиите от форумите за статиите си и да си избере друго поприще!

2

преди 15 години

super slabo, nisto ne kaza, sqkash sama si si go izmislila

1

vgz

преди 15 години

...стана освен 4е ми загуби 5мин от живота за да прочета тази напълно безмислена статия ??? Като трябва да оправдавате разходи поне го направете по интересно.Кой ко интересува какво е казал някакав китаец?? Егати тъпата и безмислена статия - тип "дай да ти загубя 5-10м от живота" Пу !!