69

Анонимен

преди 11 месеца

За да получиш британска награда в коя да е сфера, трябва да си пълзящо политкоректен, до самоунижение и богохулство. Статията на Господинов показва точно този му профил.

68

someone

преди 1 година

Пълен бълвоч с лъжи и откровена пропаганда, но най-хубавото е " Иска ми се да мисля, че това ще са годините на Горбачов, времето на перестройката." O Да точно това ще си мечтаят, за времето на гробокопача, за разрухата и разпада, голяма логика няма що.

67

Домат от Карнобат

преди 1 година

Както казва майка ми : "За каквото са им платили, това ще приказват!" *** в червата."Два пъти поробители...." били руснаците а той тайно си мечтаел в соца......Ако не беше соца щеше да копае на село....А сега плаче Бг да стане окупирана като Европа

66

точно така е!

преди 1 година

простите днешни русофили се кланят на путин, не че имат нещо с руската или която и да е друга култура!нещастни слуги, нямащи търпение да посрещнат с погачи поробителите!

65

анонимен

преди 1 година

Георги Господинов е обикновен човек. Нито е велик, нито е пропаднал, съвсем обикновен със поляризирано мнение човек. Това че пише книги е негов плюс че, има смелост да изложи частното си мнение в книга. Пита се дали и кой иска да прочете тази книга/и. Хора със сходни виждания, другите не! Тая статийка ми е достатъчна да разбера мирогледа му и да не го чета! Аз и до сега не съм впечатлен от неговата личност.

64

Нищо общо

преди 1 година

До мИРОще бай Тошо купуваше Ентелегинцията с постове,награди,премии,апартаменти,издаване на нефелни книги... Същата тая Ентелегенция днес а на ясла при Козяк и Шорош. Иначе тоя молец на снимката е прав - нямям нищо общо с такива като него.

63

мИР

преди 1 година

За съжаление българската интелигенция винаги е била продажна. Исказването на Господинов доказва това. Знае си човека, че за да продава книгите си трябва да подкрепя Украйна и да "заклейми" Русия. Вижда добре какво става с руските певици, диригенти, та даже и Чайковски беше нападан на запад. Да наречем изказването му "business decision". Великите интелектуалци не се интересуват от пари и хвалби, не така се става "съвеста на народа". В това отношение Господинов никога няма *** да бъде велик.

62

Анонимен

преди 1 година

Проблемът е, че пропагандата от интернет проникна и в официалните и сериозни медии - бе човек ти чуваш ли се какви го говориш, тя пропагандата у нас е само една - Слава Украiне, и точно това дразни хора и за това сме разделени!

61

баба мара

преди 1 година

защо е разделено обществото защото сме без референдум в нато и ес и къде са сегатези които ни вкараха там аз съм за преговори и мир не на воината не на оръжията

60

Анонимен

преди 1 година

Прекрасен текст на Георги Господинов - една от малкото личности, достойни за повод за гордост напоследък. Ужасяваща е пропагандата, щом като сред народ, преживял чуждо владичество, кървави въстания и геноцид, прилаган от всичките му съседи, има толкова много хора, неспособни да различат насилника от жертвата, робството от свободата, толкова много, неспособни поне да съчувстват на една нация, защитаваща независимостта си. А историята учи, ако има кой да я чете обаче.

59

Анонимен

преди 1 година

До 95% ... Съжалявам но изборните резултати показват друго. Партиите на войната спечелиха. Това ме потриса до дъното на сърцето. Как може двете първи партии и техните разширения да си сътрудничат точно в най лошото оръжията. Потрес.

58

Анонимен

преди 1 година

Жалко преди години го похвали пред майка ми , която много чете и тя беше скептична сега виждам че е била права .Разочарова.

57

Анонимен

преди 1 година

95% от българите са против тази война и против пращането на оръжие за Украйна! Не е на две разделено , едно малцинство иска кръв, народа иска МИР!

56

Анонимен

преди 1 година

да понамалим леко левела че съседите се бунтуват

55

Анонимен

преди 1 година

В строителството

54

R.A.T.M

преди 1 година

А какво направи Запада, когато турски военни завзеха половин Кипър, някаква телеграма получиха ли ? Какво направи запада, когато украински системи ГРАД обстрелваха жилищни райони в собствената си страна ? Нещо направи ли, когато 2014 г горяха живи хора ? Г.Господинов знае ли кое е най-милитиразираното място на планетата, а това са едни острови в Атлантика с население 3000 души и 1500 британски военни.

53

Анонимен

преди 1 година

Вижте добре физиномията на този човек.Башибозушката му природа и свиреп анадолски поглед.Антропологията не лъже.Не е българин, а турчин.Затова ви казва, че е поробен от руснаците след 1878, защото не е българин.

52

до 45

преди 1 година

Никого не е ударил по главата. Във време, в което се плаща за да подпомагаш заличаването на истината или да изопачаваш историята, да си добре платен и добре издаван в страните-спонсори на фалшификациите, си е конформизъм, а влиянието му в обществото е нищожно.

51

Анонимен

преди 1 година

Добре е че някои коментиращи русофоби се водят по акъла на русофилите и значи било обратното на каквото мислели русофилите. Свое мнение нямате.

50

Анонимен

преди 1 година

В морално деградирали държави от западното полукълбо по лесно се прави кариера по принцип.