16

Трифон Георгиев

преди 1 година

Уважемият експерт да си припомни цитираният от него закон. Няма такова нещо като координатор в Закона за киберсигурност, а звено или служител, отговарящ/о за киберсигурността. А тяхната роля е тотално различна от посочената от господина. Може би се има предвид Закона за противодейстие на тероризма? Защото тук по-скоро говорим за заплаха от терористични действия, а не за хакерска атака например. Отделно споменатата наредба не е от преди 18 г., защото е отменена и заменена с нова такава от 2019 г.

15

Анонимен

преди 1 година

На личните пощи ежеседмично има имейли от "банки", "пощи" и други институции, които не отварям, а тези директори отварят всеки съмнителен имейл. Щом работиш в обществена институция с електронна поща трябва да имаш и съответната грамотност и обучение. Не просто всяка седмица да те дават с изказвания по различни въпроси по медиите.

14

Анонимен

преди 1 година

До Щраус. По-просто казано - аз не си чета 99% от писмата и ги трия понеже знам какво мога да получавам чрез тях и не знам плашен ли съм или не.

13

Анонимен

преди 1 година

До Щраус. И ако е закачен вирус на тоя спам кво прайм ? Затова се и означават като спам и се слагат в папка "спам" и ги отваряш на собствена отговорност. Заплахи изпращани чрез писма които я някой прочете я не си е бошлаф работа.

12

Щраус

преди 1 година

Ако си заровим главите в пясъка, опасността няма да отмине. Ако въпросният мейл бъде филтриран от анти-спам филтъра, той няма да бъде изтрит, а просто ще бъде карантиниран и няма да влезе в пощенската кутия, или ще си остане в Спам папките. А не е ли много по-логично този мейл да бъде наистина поручен и прочетен, и да се реагира на него съгласно установените протоколи, вместо да си затворим очите и да кажем - ами на, мейлът е маркиран като Спам, тъй че нас не ни интересува?

11

Анонимен

преди 1 година

Не им харесва, че набързо се оказа, че заплахите идват от дечурлига и пак задъвкаха че "намесата" е "външна" тоест разбира се разбирай Русия. Много сте елементарни бе.

10

Анонимен

преди 1 година

Тя защитата на държавата е никаква,та останало училищата да имат някаква защита,за жалост,идва времето в което можещите хлапета ще ни правят на луди!

9

Анонимен

преди 1 година

Откога спамът е хакерска атака ? И защо заплашителните писма ги определяте като спам ? И защо плучателите отварят каквото им падне ?

8

SS

преди 1 година

Да ви пикам на сигурността !!!!

7

Христо Иванов

преди 1 година

Вав Очилиштето Има БоНба!

6

Анонимен

преди 1 година

Единственият отпечатък е, ако въпросният се издъни няколко пъти от едно и също устройство, с едно и също IP. Останалото са в мокрите ти псевдо кибер сънища

5

Анонимен

преди 1 година

"Експерте", искаш ли да направя така, че да си скъсаш безполезната принтирана диплома?

4

Анонимен

преди 1 година

Едно време ставаше с телефонни обаждания... но нямаше такива драми. Два шамара зад врата решаваха проблевите с телефонните терористи. Но сега искате ЕС демокрация - е, ще плащате на такива експерти.

3

Анонимен

преди 1 година

Слаби сте вие, дето вменявате думата "сигурност" в интернет. Едни пубери ще ви направят смешнк вече

2

Анонимен

преди 1 година

Каква защита, и какви хакерски атаки те гонят бе чичо? Това са мейли на които вие некадърници се връзвате и които мейли може да прати и баба ти вече

1

Айде на експертите

преди 1 година

заяви експертът по киберсигурност". Падам като прочета такива длъжности