22

Анонимен

преди 1 година

Ако се бяха измъкнали невредими щяха да са напред с материала но с кражба не става

21

Анонимен

преди 1 година

Писаха,че 12+12=24 мили е обхвата за зона на екеаториални води за принадлежност на всяка държава,като първите 12 мили от бреговото очертание за неприкосновена собственост,а вторите 12 мили след нея зона са за икономическа на използване за стопанска дейност,но заловили нашите на 55 мили от бреговото очертание където са били на 31 мили от установената 24 мили зона за ползване как румънска или нашите кораби са били в международни води на плаване и дейности,що е задача за смятане скорост на гонене.

20

Анонимен

преди 1 година

Заради такива като тея вече риба не остана в морето. Да не говорим за калкан. То не случайно има забрани. Върнат ли им гемиите, ще продължат по старо му.

19

Петров

преди 1 година

даваха им коритата по тв, пълни с кефал и акула, които да продават на "ресторантьорския бизнес" а онези - да печелят луди пари от бракониерство. калканът свърши в българия и турция, ама алчни - тръгнали към румъния с някакви мъгливи представи за европейско законодателство, били в румънски води, ама карали по някакви други закони.

18

Ако приемем, че

преди 1 година

нашите са ловили риба в румънски води, а след това са бягали в международни. Изненадани ли сте от резултата? А ако това е стандартен рибарски трик и е просто въпрос на това кой, кого ще успее да хване.

17

Гларуса

преди 1 година

Публикувайте снимки на така наречените "кораби".Нигерийските рибари имат по свестни лодки.А сомалиец не би стъпил на това тенеке.То,добре че ги арестуваха,та да не се издавят.

16

До АнонимеН 13

преди 1 година

Задържани са извън румънски териториални води, това може да се приравни на пиратство

15

много ясно

преди 1 година

Ще станат морски бракониери, в забранения период засега. После е ясно как ще продържат дейността си...нощем...

14

Анонимен

преди 1 година

Румънците ни мразят, какъв е този бутафорен съюз ЕССР

13

АнонимеН

преди 1 година

НЕ СЪМ АДВОКАТ НО АКО ЕДНА ДЪРЖАВА ИМА ПРИЕТ ЗАКОН И СИ НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ ТРЯБВА ДА ГО СПАЗВАШ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СИ РУМЪНЕЦ ИЛИ БЪЛГАРИН! ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО НЕ РАЗБИРАМ Е ОБЩНОСТНИ ВОДИ ЛИ СА И МОГАТ ЛИ ДА СЕ ХВАНАТ ЗА ТОВА И ДАЛИ ЩЕ ГИ СПАСИ :D

12

Ха-ха

преди 1 година

Хубаво ,че са румънците да свършат работата !!! Нашите институции хич ги няма!!!Няма да ловите в забраната и толкоз!!!

11

Анонимен

преди 1 година

Като ловят акула в забранения период какво очакват.

10

Има и други професии

преди 1 година

Защо да ги чака глад? Да започнат работа-търсят и работници в строителството, и по фермите, скоро ще се търсят ратаи за розодобива, търсят се работа и за заводите около Пловдив. Работа има!

9

Румен

преди 1 година

Тези собственици на корабите и рибари на туризъм ли са тръгнали. Та да, не са наясно в какви води са. Първо пристигна български консул и съгласно законите. Той знае истината и им е превел документа. Няколко медии го потвърдиха. Второ защо реват , че са без пари . Лъжат . Записват се на борсата по труда и соц. Грижите ще ги подпомогнат . Те са в основни трудови договори. Нека се пише повече за този случай. Интересен е

8

Анонимен

преди 1 година

гърч по устав за всеки румънски тир и автомобил докато не пуснат нашите!!!

7

Анонимен

преди 1 година

Защо ли не вярвам на българските рибари? В България алчността е безгранична и не бих се учудил наистина да са бракониерствали в румънски води. Българския алчник винаги смята, че е по- и най- тарикат, а другите пасат трева. Когато го хванат обаче, надига вой до небесата и иска да го спасяват дори и тези които преди това е прецаквал.

6

Анонимен

преди 1 година

Коментара на собственика е точно все едно седнали в кръчмата и си тълкуват политиката на по (водна) чаша ракия: Общностни води, румънските закони важат само за румънци, ние правим каквото искаме, дай ножа да гръмнем...

5

Анонимен

преди 1 година

На 55 мили от териториалните води, но в тяхната изключителна икономическа зона. След като имат забрана за улов на черноморска акула, рибарите от другите държави в ЕС са длъжни да се съобразяват.

4

Анонимен

преди 1 година

Още като ги задържаха писах, че така ще стане. В българия за бракониерство и незаконна сеч се конфискуват средствата с които се извършва престъплението. Ако и по румънския закон е така, няма какво да се чудят. Преди няколко годин нашите граничари като застреляха турския рибар за незаконен улов в наши води, турците гък не казаха. Защото и при тях сигурно така щеше да стане.

3

Анонимен

преди 1 година

За нещо са ги задържали, едва ли е просто така. Въпрос, какво са търсили рибарските кораби във водите на Румъния?