59

Анонимен

преди 1 година

Аз не виждам равнопоставеност. Жените са много по-привилегировани. Покажете ми закон даващ повече права на мъжете, МОЛЯ! За такива даващи предимство на жените ще ви посоча. Нацвъкайте ми минусчета колкото искате, но се обосновете!

58

Ванката

преди 1 година

У нас няма разлика, плаща се за работа, а не дали пикаеш прав. Европейците са дискриминиращите.

57

Анонимен

преди 1 година

До 57: Не жените, а менстроиращите хора. Официялна терминология. Институции, документи, спорт. Поинтересувай се малко какво става.

56

Е хубаво

преди 1 година

Нищо против дамите, ама ако получат дни за неразположение и се пенсионират по-рано, не следва ли да има разлика в заплащането, ей така от човешка гледна точка питам?

55

До 53

преди 1 година

Всички жени имат цикъл, ако нямаха и теб нямаше да те има

54

Анонимен

преди 1 година

Първо да стигнем или поне да доближим европейските доходи,средната заплата във България е 30% от средната европейска заплата!

53

Анонимен

преди 1 година

а трябва да е доста повече, простомъжете вече не са мъже

52

Анонимен

преди 1 година

В България жените никога не са били смятани за по долу от мъжете и не говоря само за заплащането.Двата пола винаги са били равнопоставени.Така ,че тук никога не е имало такова нещо.Ние май ще се окажем по европейци от западноевропейците.Българите такъв проблем нямаме и никога не сме имали.Който твърди обратното меко казано говори неистини.

51

Анонимен

преди 1 година

Като срещнете същество облечено в женски дрехи на улицата трябва да го попитате. "Вие жена ли сте или сте менстроиращ човек?" - не се базикам в САЩ вече го прокарват.

50

Анонимен

преди 1 година

Има жени и менстроиращи хора. Тук говорим за жените.

49

Анонимен

преди 1 година

За мъжете идентифициращи се като жени - заплатите да са по две.

48

Анонимен

преди 1 година

Мъжете просто трябва да се адаптират- никакво ухажване и свалки и прочие безплатен труд, извън директните покани- било за секс, било за нещо повече- жените да се заемат с това и те вече го и правят, никави черпения и плащане сметки- всичко по холандски- гоу дъч, никакви подаваници на ръце и прочие лигавщини или пък подаръци- това вече ги обижда. Някак обществото беше настроено мъжете да финансират жените непрекъснато и точно това се случваше извън работа като някакво малоумно кавалерстване...

47

Един

преди 1 година

Ай стига бе - само плачете заради тези жени. При нас на работа е наобратно - 70% са жени , от 30 години на началнически места - само жени, имам колежки получават поне с по 35-40% по-високи заплати от мене. И са такива мъжемразки , мачкат ни с мотива - "Ти си мъж , трябва да ми отстъпиш" . На кой да се оплача. Че си има дискриминация - на 100% , ама навсякъде реват , че жените били потиснати. К.ьорави ли сте да видите институцията в държавата с поне 80% жени - в центъра на столицата е ...

46

Анонимен

преди 1 година

Разликата e че ако започна да изкарвам колкото нея, жена ми ще ме изхвърли от вкъщи и ще си намери нов.

45

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 48Направо ги уби с този коментар :)))

44

Подобни статистики

преди 1 година

винаги ми се струват булшит. Който е ходил на интервю за работа знае, че трябва да се пазариш за цената на труда си. Ако някой взема по-малко на същата позиция като някой друг, нека да видим други показатели колко често отсъства от работа, колко извънреден труд полага, какъв е цялостния му принос за организацията и т.н. Не по полов признак, а по това, кой повече мрънка от колкото работи. Работодателите може да са експлоататори, но не са луди, има си обективни показатели за следене на труда.

43

Анонимен

преди 1 година

Урсулата да не забрави при война по-равно мобилизирани мъже и жени, ако не и повече жени. Нека няма дискриминация аз съм за.

42

Анонимен

преди 1 година

Ако се зачетете внимателно в статията ще видите, че всъщност има дискриминация по полови признаци и въобще никъде не се гледа свършената работа, но си задължен да плащаш на чистачката с наймного 5% по-малко от на диектора. Тогава никой няма да иска да е директор хем има всичките отговорности, хем взима непребрежително повече.

41

Анонимен

преди 1 година

Според мен-жената трябва да ходи на работа, а мъжът да извежда децата на детската площадка! Жената да носи парите в къщи, а мъжът да преценява как да ги харчи.

40

фактите

преди 1 година

Ако жена се разболее-и се търсят пари в дарителска кампания парите бързо се намират. Но мъж, ако се разболее-понеже няма ненки дарения в дарителска сметка за лечение трудно идват.