107

Анонимен

преди 1 година

И мен кво ме интересуват неща които ще се случат след 50-100 години.

106

contractor

преди 1 година

чатбота каза че имам софт скилс на орангутанн и не тр да общувам с хора

105

contractor

преди 1 година

сега бях на интервю за работа но чатбота не ме хареса.

104

ьааьаь

преди 1 година

Все по-зле ще става, аз все повече пари ще правя.. Сега си стоя на басейна и пиша код. От време на време поглеждам и този саит за да видя колко е зле поколението мързеливци.

103

Анонимен

преди 1 година

IT сектор, журналисти, лекари, артисти и др престижни професии, май ще са аут. Изкуственият интелект може да замести и правителство евентуално, защото ще решава проблемите сам. Е роботи могат да заместят и част от полиция евентуално и мн др . Ами щом утроби заместват, за какво са им всички професии и хора, странно е, но нещата натам вървят.

102

Анонимен

преди 1 година

Какво правим с цялата администрация в България? Отиваш в Данъчното и лелката пред теб ти дава документ който да попълниш и после го вкарва в системата? Когато това се случи, половин България ще останат без работа а вие се притеснявате само за ИТ програмистите? С каква цел е писана статията? А хората в България не им се учи много много и тези на години гледат как да изкарат до пенсия и до почивка в Гърция? Че ИИ ще вкара държавата ни във фалит или ще внасяме индийци да ни учат.

101

Alex

преди 1 година

Кво става - купувате ли апартаменти, инвестиционно? :)

100

Alex

преди 1 година

Да не стане, че Еди ден ще защитаваше неолибералните ценности, ЛГБТ общността, пиарите, нитатиусите и айтитата като изчезващ вид :)

99

Анонимен

преди 1 година

"всъщност не ми е част от портфолито да се занимава с тези хора :)" - Портофлио и длъжностна характеристика са различни неща.

98

Анонимен

преди 1 година

"ИТ програмистите ще бъдем засегнати първи" Има ли "не-ИТ програмисти"?

97

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 107 - Всъщност тези разработки, макар в моемтна,да изглежда, че са навсякъде, се правят от доста малко народ.

96

Анонимен

преди 1 година

Демек пругръмистиги са правят сами да няма нужда от тях. Не че не е поредната фантастика но е весело.

95

Анонимен

преди 1 година

Това е възможно, но ще стане след сигурно 50 години, което няма да е наш проблем. Медиите пак се грижат да плашат излишно.

94

Петър Петров

преди 1 година

А дано стане най скоро и тия it-та да им секне кранчето. Ще стане като станат много маймуни на клона с по 3-4 бона заплати клона се чупи. много правилно изкуствения интелект като се направи сам ще може да определя посоките на задачите. окрупняването на печалбите е най важно за една фирма, а тия ядачи само пари искат станаха ненаситни.

93

Яяяя

преди 1 година

ИИ може да замени по-скъп и квалифициран персонал, но не мислете ,че ще свърши работа където трябва да се пипа с ръчички. Който не знае, капитализма се интересува от печалбата. Никакви роботи няма да се появят докато има заплати по 2-3 евро/час или ден. Тенически е възможно, икономически неизгодно. 80% от чуждото производство в Б-я е точно ниско серийно с голям дял на ръчен труд. Ще пострадат главно вторичната верига квалифициран персонал - IT, лекари (но не и сестри), адвокати, администрация.

92

Анонимен

преди 1 година

ИТ сега ще отстъпи леко на хардуерните специалисти и те ще бъдат на едно ниво с ИТ-тата. Така или иначе и ИТ-та и хардуер специалисти ще трябват и в бъдеще. Всичко ще е електроника, компоненти, платки и програми. Обаче защо качват, че ние ИТ ще сме засегнати? Защото е най0лесно да замениш ръчна програма с вече написана. Не се изисква да закупуваш техника и да поставяш програма (както в земеделието, обслужването и т.н.т,) Ит-тата ще учим нови професии. Ще бъдем най-бързо заменените, не единствени

91

Анонимен

преди 1 година

Това означава ли, че както ИТ беше добре платена, сега леко ще отстъпи и хардуерните специалисти ще са на едно ниво с ИТ-тата. Така или иначе и ИТ-та и хардуер ще трябва. Всичко ще е електроника, компоненти, платки и програми. Обаче защо казват, че ние ИТ ще сме засегнати? Защото е най-лесно да замениш ръчна програма с вече написана. Не се изисква да закупуваш техника и да поставяш програма (което е необходимо в земеделието, обслужването и т.н.т) ИТ програмистите се заменяме най-лесно.

90

До Хайде,хайде

преди 1 година

Прав си до ограниченото разбиране, че има само едно ИИ. В един момент, ще се появят множество ИИ-та, чиито генерирани изходни данни и изводи ще се използват като входящи такива.

89

Iordan Ivanov Geolog

преди 1 година

Warnings about anti airplanes terror with 5G black death and cacner;6G anti NEozoic age;7G;8G;9G;11G;13G;14G15G;16G... 21 G digital holographic terror.. ВНимание следят обемно проникващо вътрешно самолети с тежко терористични дигитално хологрмани оръжия вкл в багаж на пътници. Новите нагло престъпни СПЕЦИАЛНО РАЗУЗНАВАТЕЛНО ВИДЕО ТЕРОРИСТИЧНИ ОРЪЖИЯ увреждат тежко вътрешната биосферна охрана.. САмолет излетял от Пекин към Москва се следи като носител на 16 G ANti FAnerozoic EON weapons ..

88

До 89

преди 1 година

Аз имам план,каквото се случва и сега,работят по 8 часа,за да могат да преживеят следващите 16. Е,вече няма привидно да работят и ще получават пари точно, колкото да преживеят.А действително ще работят без да го осъзнават.Ще вършат работата на касиерката когато купуват стоки, ще вършат работата на сисадмина когато си настройват приложенията на телефона,ще вършат работата на техника,когато си пускат сами новата интернет услуга в дома си,ще вършат работата на контрольора,когато се качват в автобус