74

Пптреботел

преди 1 година

Не заради вноса, а от алчност. Същото става с житото, яйцата и т. н. Всеки помни миналата година колко поскъпна хляба и тея същите зърнопроизводители потриваха доволно ръце заради войната, а сега най нагло протестират и безочливо искат от държавата. Искат с десет кошера, двайсе кокошки и една нива милионери да станат. Просто не трябва да купуваме български придукти.

73

Дънки пчелар

преди 1 година

Къде според вас отива всичкия този украински и китайски мед, след като по етикетите в търговските вериги не срещаме друг освен български мед и родните ни медопреработватели твърдят, че изнасят само български мед, а от друга страна се вижда, че пчеларите не са продали продукцията си.

72

В момента

преди 1 година

Цената е 5 лева за букет на едро.

71

Пчелар

преди 1 година

Влез в хомемакс и виж каква е цената на буркана само: Стъклен буркан с винтова капачка 520мл: 3 лева. Това е един празен стъклен буркан. Ти искаш за 5 лева мед килото :) То и захар от метро да продаваш преработена през пчелите пак не ти идва на 5 лева без транспортни разходи и без печалба. Как 7 лева...или 10 за буркан с мед. Гледай си го ти :) да видиш как се дават едни 5 000 за старт с три кошера...И като ти каже някой много скъп бе ...и се чудиш къде е грешката :)))Див мед, върви около 400л

70

Антиспекул

преди 1 година

10 лева за бурканче няма да дам!

69

от село

преди 1 година

Зимната смъртност при пчелите в България съгласно едно проучване на Аграрния университет - Пловдив се дължи на остатъчните количества от препарати за растителна защита; всичко наоколо се пръска, всичко! Няма волски пътища, няма горички, храсти, всичко се обработва. От тези третирания по нивите се стигна до там, че е голяма рядкост да се видят птички, таралежи, бобулечки, мравки, скакалци ... Семената на царевица, слънчогледа се третират с препарати, а те след това се отлагат в цветния прашец.

68

до 62

преди 1 година

До Ленка и как е обеднял,да познаваш някой,който да е станал от милиардер милионер,не,нали,щото и аз

67

Анонимен

преди 1 година

Остана ли нещо българско неунищожено? Ще ядем каквото ни внесат от майната си.

66

БАНко

преди 1 година

УБИЙТЕ УКРАЙНА И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПОДРЕДИ !!!

65

Анонимен

преди 1 година

До от село - защо е такава огромна смъртност при пчелните семейства, нали зимата не беше толкова студена? Или при пчелите това е проблем? Или е друга причината?

64

от село

преди 1 година

Тази година производството на пчелен мед в България ще спадне драстично поради факта, че зимната смъртност при пчелите през 2022/2023 г. на доста места достигна до 98%. При мен смъртността е около 50%. Пчелнти семейства в България драстично намаляха, от къде ще дойде пчелен? Имам познат който от 585 пчелни семейства остана с 17 броя! Голяма част от меда който по складовете е със съмнително качество, пчелите са били яко подхранвани през цялото време със захар. Не мед, а отрова!

63

от село

преди 1 година

Цената на пчелния мед на българския пазар поради факта, че доста от пчеларите си продават меда на "хартия", фирми които са дислоцирани в южна България (Пловдив, Раковски). Фирмите "купуват" пчелен на хартия, а след това се прави внос, например от Турция на цена под 3 лв/кг. Към същият този мед се добавят сурогати и след това той се продава в големите магизини в България. Част от меда се изнася в чужбина, но той се връща след време - никои не желае да хапва ***!

62

Анонимен

преди 1 година

До 61 - не му се сърдете на "програмиста", човекът е ваксиниран. Ей на, другия професионален писач на пропаганда - Бау - вече го докопа SADS май.

61

Анонимен

преди 1 година

Меда го разбирам като лечебно средство а не като ежедневна храна затова рядко купувам.

60

Ленка

преди 1 година

Българинът господин Михайл Михайлов, много обедня в последно време, иначе кой не би искал да си купи качествен мед...!?

59

до 61

преди 1 година

Мне, не съм пчелар, не съм написал такова нещо. Нека съм безработен- мнението на един аутсайдер, който не може да се вслуша в нещо интелигентно, изобщо не ме интересува.

58

до 58

преди 1 година

Имам доста повече от 3-4т на склад. 3-4т имам от вид. Предлагаме 10 вида мед. Медът не се разваля.

57

Кьорчо

преди 1 година

Хората искат мед а не сироп за кашлица... закривяй подлите ганнювски производители :)))

56

до 57

преди 1 година

Имай ти 3-4 тона на склад.И чакай да го продаваш на бурканче ;-))

55

до 55

преди 1 година

А кой по-точно пречи на теб и баща ти да направите 1 сайт с предефиниран шаблон и да го продавате там?! Или просто една ФБ страница, за която да плащате реклама? Или да го продавате през някакъв сайт за био продукция? Затвореният цикъл е най-доброто решение. Произвеждаш, продаваш. Това е. Някак сте като коне с капаци доста производители. И преди съм го писал- програмистите станахме земеделци и печелим повече от добре. Просто имаме разчупено мислене.