17

Маринела Цветанова

преди 1 година

Преди 20 години, когато беше последното преброяване в РСМ (тогава БЮРМ), българите бяха едва 1417. Така че 3500 си е доста приличен ръст. Пендарата много удобно обаче пропуска да спомене на австриеца, че над 100 000 негови сънародници имат българско гражданство, което са получили въз основа на подадени от тях документи за произход и декларация.

16

777

преди 1 година

Българите били 3500 души. Хайде бе, тези ги разправяй на баба ми!Македонка националност НЯМА. Българи от западните покрайнини.

15

Анонимен

преди 1 година

Тия още пред прага и вече с претенции...Не ми се мисли ако влязат какво чудо и непрестанни провокации спрямо България ще бъде(на която тоя тиквун пендар не назова дори името).И месец през месец някой европейски, висш политик все е на посещение там....то при нас няма толкова дипломатическа активност ама там пътека направиха да им слушат глупостите...И да, Пендарчо-може да са останали 3500 българи ...но те са останалите без взети български паспорти !

14

123

преди 1 година

До АнонименНие проблема сме си го разрешили, когато сме станали членове на ЕС! Вие се натискате, ако не желаете да играете по правилата, моля! Русия си ви чака , а и никой не е приритал за вас в ЕС!

13

123

преди 1 година

Този дава акъл и мнения, все едно ЕС ще влиза в РСМ! Ако искате се променяйте, ако не, в задния двор с Русия! Мишоци!

12

Ми

преди 1 година

Гей от всякъде!!!

11

Да се чуди

преди 1 година

Турците го правят вече 40 години

10

Ааайде

преди 1 година

Пендара пак почна да учи Европата какво трябва и какво не трябва да прави !

9

До 3

преди 1 година

Невероятни компле_ксари! И най-вече по отношение на нас, българите. Само си спомни какво беше в Скопие като играха националните отбори. Преди няколко дни излизат със специална статия, че българският национален отбор бил най-слабия на Балканите. Някои казват, че трябвало да си станем пак една нация. Аз лично тия компле_ксари не ги искам за сънародници в тоя им вид.

8

До 5

преди 1 година

Ами седи си на другата маса извън ЕС тогава! Притрябвали сте ни!

7

До 5

преди 1 година

Само на етно-генеза ще ми станеш, маке. И гърците поискаха от вас да си смените името. Това нещо да ти говори? Няма държава Македония, има такава географска област, която е на територията на три съвременни държави, една от които е България впрочем.

6

Калоян

преди 1 година

Някой да обясни за копенхагенските критерии на Пендо, след като говори за реалните изисквания за присъединяване. Те са три, а С. Македония не отговаря на нито един от тях. Разбира се, тези критерии просто обличат битката за ресурси в един приемлив вид, но все пак, ако не се спазват, хипер либерално настроените ще спрат да вярват в ЕС. И тогава битката на Запада срещу периферията ще изглежда с една идея по-обречена.

5

Анонимен

преди 1 година

Логичкото прашане е како и со кое лице Блгарите бараат упис во македонскиот Устав кога блгарската држава не ги уважува основните карактеристики на македонскиот народ. Иазик , етно-генеза , сопствена историска интетпретациа и.т.н...Значи не е проблем Блгарите да се спомнат како и другите малцинства. Проблемот е у вашата државна политика , и се додека е таа таква иас на пример не би седел на иста маса со вас.

4

Само за сведение

преди 1 година

Преди тиквата да наложи вето.България е била призната за приятелски народ от македонците,според анкети,след ветото на тиквата и каракачанката.България става най големия враг на Македония. Извод....

3

Анонимен

преди 1 година

Тия селяни ще си изгният извън ЕС!

2

Кратко и ясно!

преди 1 година

Без БЮРМ в ЕС!

1

Тодор

преди 1 година

Виновни за това положение са нашите необразовани политици- може само да се учим от гърците!