24

Анонимен

преди 1 година

Че и сега дават. На бизнесмени ресторантьори, хотрлиери. Че много бедни

23

Сашо

преди 1 година

ЩЕ, ще го използвате, когато е обнародвано в Държавен вестник ! Не да ми пишете Ще дават помощи и като отвориш статията, се оказва, че мислели

22

Анонимен

преди 1 година

Тоочно така! Даже вдигнете още помощите на мойта съседка, която не си е плащала водата 19 г., живее в тристайно общинско жилище с дъщеря си и няма ден трудов стаж! Цял живот на хранилка! А сега за благодарност заплашва да съди България в Страсбург хаххх!

21

Смел Гибсов

преди 1 година

Държавата ни става още по голям батал, съжалявам че го казвам...

20

ЗА БЕДНИТЕ 20 % ДДС

преди 1 година

А ЗА ХОТЕЛИЕРИТЕ МИЛИОНЕРИ САМО 9 %

19

НАЛИ ПЛАЩАХМЕ

преди 1 година

ПОМОЩИ 80/20 НА МИЛИОНЕРИТЕ ХОТЕЛИЕРИ, ЗАПЛАТИТЕ НА ПЕРСОНАЛА ДЕТО ИМ РАБОТЕШЕ ГО ПЛАЩАХА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ

18

Анонимен

преди 1 година

Отпадането на точно тези критерии ги няма в никоя ЕС държава. После сме били най-бедната държава, ама явно имаме пари за помощи за всички. Още не сме излезли от комунизма и криворазбраното равенство.

17

Анонимен

преди 1 година

Незабавно трябва да се спре това безогледно пилеене на парите на съвестните данъкоплатци, за да хрантутим скатавките. Аз съм ЗА да преминем на пенсионно и здравно осигуряване с лични спестовни партиди по подобие на сингапурския модел. Така никой няма да има право да пипа личните сметки на хората и да прави политика с това. Ще се стимулират хората да пестят за пенсия и сами да определят нейния размер и кога да се пенсионират.

16

Анонимен

преди 1 година

Социалните помощи издигат в култ мързела и простотията, те неизбежно водят до деградация на цялото обществото! Гарантиран минимален доход? Парите се печелят, а не се раздават - ако нарушим този принцип каква ще е мотивацията на хората да работят, да се образоват и развиват!? А и както добре виждаме раздаването на пари без покритие, води до хиперинфлация.

15

Анонимен

преди 1 година

Само 36 000 човека у нас днес получавали социално подпомагане??? Да не би авторът да е сгрешил цифрата, изпускайки две нули? Или се има предвид само някаква разновидност на социалните помощи, но са забравили да уточнят това?

14

Анонимен

преди 1 година

С това раздаване на помощи и социални пенсии на сульоо и пульоо тотално се обезмисля солидарната система. За какво му е на човек да работи съвестно и да внася осигуровки за пенсия и безработица, когато се дават помощи и пенсии на хора без ден трудов стаж. Така си отглеждаме цели поколения мързели дето все държавата им е виновна и им дължи нещо. После защо пенсиите били ниски - ей за тва! Защото се прави популистка политика с парите на съвестните данъкоплатци.

13

555

преди 1 година

И откъде ще дойдат тези пари?Ейй, за две години съсипахте България, Господ да ви плаща!

12

Анонимен

преди 1 година

Раздавай народееее! Днеска има, утре нема! А кой ще плаща не му мислим. Децата им в чужбина или криминално проявени. Живет в тристаен апартамент. Работили като склададжии на дефицитни стоки при соца, ама накупували имоти. С какви доходи не питай. Естествено пенсията мижава. И сега ще ми скъсат д-то от данъци и осигуровки да им плащам пенсията и помощите? А, аз ще живея на 30кв.м.щото съм социално силен!!!! "Болен здрав носи"с пълна сила!

11

Анонимен

преди 1 година

Ето форми на социални помощи за богатите: субсидията за тока, директните плащания за фирмите по редица програми, субсидията за КТБ, субсидия за фонд тютюн, субсидия за земеделие, субсидии за актьори , пенсии за певци-без да са се осигурявали, субсидии за издаване на книги-дори и книгата да не предизвиква читателски интерес, нисък ДДС, теглене на ДДС, къщите за тъщи, заменки на земи, нулеви осигуровки в съдебна система и за държавни служители, 20 заплати при пенсиониране на магистрати и чиновници

10

фактите

преди 1 година

Да продължим нанатък-богатите купуват всичко с 20 процента по.-евтино. Защото си теглят ДДС-то. Купуват на името на фирмите стоки за лично потребление, и като си изтеглят ДДС-то стоката им излиза по-евтино, отколкото плащат бедните. Само от теглене на ДДС богатите получават няколко милиарда лева годишна субсидия. Оказва се,че държавата дава огромни суми за социални помощи за бизнеса и за богатите. За бедните-хиляди условия и трудноности, и едва 30 000 бедни са на помощи.

9

Анонимен

преди 1 година

До въвеждане на ГМД, глупости! По-добре необлагаем доход за всички :)

8

други примери

преди 1 година

При ковидът туристическите фирми получиха субсидии, с които да се изплатят на клиентите нереализираните, но платени пътувания. Масово тези плащания не стигнаха до клиентите. ДДС-то е намален, но цените са увеличени. Или фонд култура дава субсидия за издаване на книги, но субсидираните книги отделно се продават скъпо-и субсидия, и нисък ДДС, а отделно и продажна цена-тарикатско. Виждате-масово бизнесът получава социални помощи, и е цинизъм да няма гарантиран минимален доход за ВСЕКИ!

7

ГАРАНТИРАН МИН ДОХОД

преди 1 година

Преди бях против даването на помощи. Но сега съм твърдо ЗА. Защото се оказа,че бизнесът и богатите са получили около 30 милиарда лева помощи за богатите-под формата директни и индиректни плащания. Помощите за тока, които не се усетиха от крайния потребител е пример за директна помощ. Намаляването на ДДС-за редица професии, увеличаването на нормативно признатите разходи на 40 процента за адвокатите-са индиректна помощ. Другите свободни професии са с 25 процента НПР.

6

въвеждане на ГМД

преди 1 година

Актьорите на свободна практика получиха субсидии. Сами намерете сумата. Но тези субсидии не се дадоха на другите професии. Защо? Актьор на свободна практика сам е избрал да не зависи от държавата, а получи субсидии след лобизъм. Другите свободни професии, а и безработните не получиха субсидии. Естрадните певци също получиха пенсии, наречени награди-без да са доказали внасяне на осигуровки. За другите хора-мидъл фингър. ИЗВОД-да се въведе ГМД-ЗА ДА ИМА ЗА ВСЕКИ. пари има

5

помощите за богати

преди 1 година

И накрая-нека се разбере-в България бизнесът е получил между 20-30 милиарда лева субсидии миналата година-това са социални помощи за богатите. Социалните помощи за бедните са 10 пъти по-малко от социалните помощи за богати. Ето някой форми за помощи за богати-субсидия за тока-10-15 милиарда досега, субсидия за земеделие-около 3 милиарда лв, нисък ДДС за туризъм и земеделие-също огромна сума, къщи за тъщи-200 млн, доходи от заменки на земи-поне 2 млрд, субсидия за КТБ-5 милиарда, субсидия за тютю