18

Анонимен

преди 1 година

Саудитска Арабия обяви миналата седмица изненадващото геополитическо решение да се присъедини към Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). Влизането в доминирания от Пекин блок е поредната стъпка за задълбочаване от Рияд на двустранните връзки с Китай.

17

Анонимен

преди 1 година

Иран обяви във вторник, че е назначил посланик в Обединените арабски емирства (ОАЕ) за пръв път от 2016 г. насам на фона на затоплянето на отношенията между страните от Персийския залив и Иран, съобщава Ройтерс.

16

Анонимен

преди 1 година

Стискам им палци!

15

Анонимен

преди 1 година

"като отбеляза, че страната не е особено силна на дипломатическото поле.Тая многознаеща умница изглежда не чувала ,че Китай е Империя с няколко хилядна история и има над 1000 изобретения за времето си ( за тях години това е много ) от коприната, барута до порцелaна." - Същото се отнася и за Индия ... И кво?

14

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 12 - След като Макрон си отиде, предполагам, че първата работа на Франция ще е, да се отделят тотално от зависимостта си към долара. Евврото е куха валута и ще изгърми в същата миута, в която доларите го направят. Па станат ли "дигитални" доларите ... Не ми се мисли.

13

Анонимен

преди 1 година

Радвам се, че почнаха да канят експерти, които говорят на тази тема. Като се замисля, че много народ още живее със стериотипите, че ктиайците носят сламени шапки, имат по 200 грама ориз на ден и ако не са по-полетата, то прпавят евтини палстмасови чаши, чиний, обувки и чат-пат някоя игра Терминатор, направо си е лашещо. Китай е там, където беше САЩ в Световният ред, през 20-те години на миналия век. Просот си чака времето , а то идва. Скоро ще са първата сила на планетата.

12

Анонимен

преди 1 година

Ами той си го заел в Азия и Африка ,заедно с Русия .

11

Анонимен

преди 1 година

Франция става първата европейска страна, която купува китайски LNG за юани,ама руска съобщава India Times.Падението на Европа .

10

Анонимен

преди 1 година

тая мисирка е от университет в българия НБУ всградата на АОНСУ - подобен орбан го ивдуха от унгария заедно със сорос- тотални антибългари и подготвят подобни- а китай сдабри иран и саудитите и спря войната в иемен- тя с и беше война между иран и саудитите- половина африка са пребарали китайците - били слаби в дипломацията- вчера след срещата с путин пристигна президента на бразилия- а утре вашингтон праща испанск френски президент и лай-ня -ната от ес- да опипат почвата

9

иво

преди 1 година

Тя коментира и посредничеството на Китай, като отбеляза, че страната не е особено силна на дипломатическото поле.Тая многознаеща умница изглежда не чувала ,че Китай е Империя с няколко хилядна история и има над 1000 изобретения за времето си ( за тях години това е много ) от коприната, барута до порцелaна. Световното зло Империя на лъжата на Зелената хартия е само с история близо 300 години.

8

ОФчо

преди 1 година

И къв тий проблемъ, бе, лелче? Китай не устройва Цветни революции, Междуетнически и Религиозни войни, Държавни преврати, не "Демократизира" с бомбандировки и не налага "Ценностите"си! Занимава се единствено с Бизнес, което устройва всички!!!!!

7

Анонимен

преди 1 година

Нищо не може да измести Китай.

6

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 8. Не знам обаче нашите умнокрасавци реват "монголциии...азиатциии.." кат не знаят де са монголците и де е Азия пък после се ослушват за Китай..да не свършат евтините играчки че ше гледат само отвънка на витрините и ше подсмърчат

5

Анонимен

преди 1 година

Китай е доста по-близко до Близкия Изток от САЩ. Не мислите ли?

4

Анонимен

преди 1 година

Начи според Майер , требе да бъде приет от двете страни... обаче "демократите" категорично не приемат едната страна, що Си требе да приема другата за да е според нобелолауреатката на мисълттъ дипломатически гений ?

3

Ама

преди 1 година

Този Салман...кога ще ходи зад решетките????Време е, даже двамцата с Трумпи.

2

х

преди 1 година

Да не забравяме, че когато САщ убиха Сюлеймани, той вече беше почнал преговори със саудитците. А, и освен това размазваше ИД. Непростими грехове... Тая лелка няма кво да пъне, ясно е чий агент е

1

Анонимен

преди 1 година

Тия хиени ще го направят, имат си вече и евтина бензиностанция а момчето на колонката Владимир Путин е техен пудел