13

срамно е!

преди 8 месеца

До АнонименТова са дребни суми. Не може да се живее с 1800 лева. Преподавателите ща бъдат принудени да станат кръчмари, гумаджии, таксиджии, монтьори, общи работници дори. Дотамя докараха. Срамно е!

12

Наглев

преди 8 месеца

До Прибавете и БАН трябва да се закрие, нищо не работят, само харчат пари на данъкоплатеца. Наука се прави в университетите, там пък е тотална мизерия-ниски заплати, неуважение към професорите, на никой не му се работи, западане на преподаването, неиздаване на нови книги, липса на перспективи.Затова пък ректорите си увеличили заплатите до размер, по-голям от този на премиер.Нечувана наглост.

11

Прибавете и БАН,

преди 1 година

чиито функции могат да бъдат поети от многото ни ВУЗ-ове, а самата институция БАН би могла да бъде редуцирана до онази си форма, в която е съществувала преди социализма. Десетки "университети" и и колежи бяха създадени, за да пълнят гушките на БАН-ските михлюзи - в БАН му тече трудовият стаж, осигуровките и сигурна заплата, а той се занимава с преподавателска дейност на ниво проф. Флинтстоун от Каменната ера и ръководител на докторанти на ниво посредствени гимназисти. На гърба на данъкоплатците.

10

Анонимен

преди 1 година

Забравят надбавките - затова, че е декан, зам.декан, член на разни научни съвети и на други органи и т.н., и т.н. Отделно за ръководене на докторанти и др.

9

Анонимен

преди 1 година

В УНСС какви са заплатите - на асистент и на професор?

8

Анонимен

преди 1 година

Ама как така, ако минималната заплата заради директор е 10000 лева, средната заплата в фирмата му е 1300 лева.? Нали минималната е 10000..... Толкова за 1500 и 1300...

7

Анонимен

преди 1 година

Ако най ниската заплата е 1500, как средната е 1300?!

6

Анонимен

преди 1 година

ОГРАМОТЯВАМ НЕГРАМОТНИ БЪЛГАРСКИ ПРОФЕСОРИ - 2000 ЛВ НА ЧАС!!...

5

Анонимен

преди 1 година

Сега те ги измислят.

4

Анонимен

преди 1 година

Чуждестранните командировки са най-добрият начин да се повиши квалификацията в дадена област. Трябва да ги има още за студенти. На времето по изложенията имаше цели групи китайски студенти, които скицираха схеми на мешини.

3

Айре бе

преди 1 година

Само дето забраихте за допълнителните пари които се раздават за хонорари и безсмислени командировки в и извън страната

2

Анонимен

преди 1 година

Забравяте да кажете, че ВУЗ-овете и висшите училища ВУ в България са от десетки години цели 53 броя, че поради вече не остарялата, а античната материална база и ниското научно ниво на някои преподаватели интересът на младите хора към тях намаля, за да се стигне до приемане на кандидат-студенти с успех от матурата, а не от приемен изпит. В някои ВУЗ-ве един човек кандидатства за едно място, та дори и за две места.В същото време харвардци предпочитат да стават политици, а не преподаватели.

1

Анонимен

преди 1 година

Особено важна тема. Както и за многобройните модни дисциплини, измислени да привличат наивни платени студенти.