9

МИСЛЕЩА

преди 1 година

Собствениците на Кауфланд и Лидъл са едни и същи. Когато има промоции в едната верига, има същите промоции и в друга верига. Едновременно вдигат цените на едни и същи продукти. Какви други доказателства за договорки /картел/ви трябват ?!

8

Анонимен

преди 1 година

КЗК все не може да дакаже картел. Да ги закриват, тогава.

7

Ами щом

преди 1 година

на пазара цените са по-високи отколкото в магазина за какъв картел говорим? За понижаване на цените?

6

Анонимен

преди 1 година

Лесно може да се докаже като се проверят приходите и печалбите, съответно тогава са завишили цените. Ако не могат да докажат разходите заради които са увеличили цените значи са се договорили. Едновременно завишаване на цени без обосновани разходи си е съвсем ясен признак на картел.

5

Истина

преди 1 година

Ако няма специални средства с които да се следят всички разговори и имейли между гората, не само в България на фирмите, да няма как да се докаже, но може да се направи българска верига която да не следва пзарните тенденции, а просто да не е на загуба и така да се определят цените, тогава ще смаже картела!

4

Дочул

преди 1 година

Веднъж от КЗК дочух следното. Влизаме на едно място, то е направо за затваряне, но има косвена връзка с тези който ни плащат заплатите. Ако го затворим, оставаме без работа. Така, че няма как зависима комисия да прави независими становища. Един телефонен разговор и това е. България.

3

Десислава

преди 1 година

От всичко,което се изписа до тук аз разбрах следното:КЗК не могат да докажат нищо.КЗК нямат правомощия за нищо.КЗК искат увеличение на заплатите ,за да продължат да правят нищо.

2

Жеко куршума

преди 1 година

За тия парашутисти всичко е сложно.

1

Анонимен

преди 1 година

КЗК от - до. От председателя до чистачките са всички от ГЕРБ/ДПС може да го проверите това ако ви се занимава. Конфликт на интереси? Неее, вие луди ли сте, всичко е точно. Мамито на сричащото синче от парламента Ненков е председателя на КЗК. Дали КЗК покровителстват картел, неееее едва ли те са професионалисти бе