82

дедо Цветко

преди 1 година

Колкото по-рано хвърли бялата кърпа Зелениот клоун, толкова по-добре ке биде и за Укропия и за нас дори, защото с този обеднен уран че ни осер.т Черното море зс стотици години!

81

Тото

преди 1 година

От 50 години слушам, как антизападните сили се консолидират и запада ще бъде победен. 50 години грешно врачуват , и не се отказват. Това изкопаемо през целия живот е приказвало същите дивотии, и не се отказва. А за обедненият уран, че предизвиква рак - ако си сложиш едно парче от снаряда във вътрешния джоб и го носиш няколко дена може и да предизвика рак... Та те такива експерти пробутват русофилските сайтове....

80

Анонимен

преди 1 година

А ако бръкнеш у врелата вода че са изгориш, и тава са казале експертите също така !

79

Анонимен

преди 1 година

Снарядите с обеднен уран е една заострена пръчка (с голяма твърдост) която пробива бронята на танка и убива екипажа му... Никакъв рак не може да предизвика на умрял, руски фашист...

78

Нека кажат партиите

преди 1 година

Преди изборите трябва да поискаме от партиите да кажат какво ще направят ако от САЩ и НАТО поискат да изпратим доброволци или наемници в Украйна. Нека кажат ясно, а след това всеки да реши за кого ще гласува. Когато гласуваха за ПП колко от тях предполагаха че Киро ще изгони 70 руски дипломати и сътрудници в посолството и консулствата и ще изпрати оръжие за милиарди в Украйна? Сигурно не много. Сега вече трябва да е ясно какво правим оттук нататък.

77

Какво следва

преди 1 година

Време е от Киев да помислят за преговори за мир. Колкото по-рано ги започнат, толкова по-малко ще загубят.

76

Не е баш тъй

преди 1 година

До Я, па Я: "излъчването му (на обеднения уран) е в пъти по ниско от ренгенов апарат". Може да е така. Но никой не стои постоянно на облъчването на рентгенов апарат, но на облъчването от употребено оръжие с обеднен уран може да се окаже с години. Факт е, че след бомбардировките с боеприпаси с обеднен уран на НАТО в Сърбия раковите и онкологични заболявания са се увеличили многократно. Но какво ги интересува това САЩ и сателитите им? Нали радиоактивността ще бъде в Украйна, а не при тях.

75

Я, па Я

преди 1 година

Ако си направите труда да видите в нета, какво представлява обеднения уран, ще видите, че излъчването му е в пъти по ниско от ренгенов апарат и не нанася радиоактивни щети. по свойства се доближава до оловото но е твърд като волфрама. Всички бронебойни снаряди се правят със стержен от обеднен уран, включително съветските а сега и руските. Руските танкове стрелят с пирожки, може би. Проблема е, че аналоговнетните Т54/55 стрелят със 100 и 105 мм снаряди които нямат обеднен уран, нали се сещате ...

74

Я, па Я

преди 1 година

Този тъмночервен фашист ми преподаваше в университета. Много спорове имахме с него по въпроса за пазарната икономика... Така и не се отказа от червените идеи за контрол на икономиката и раздаване на пари, на калпак. Още тогава възхваляваше могъщия СССР, който току що се беше споминал. Даже ни убеждаваше, че това не е смърт а номер с който да накара хората да намразят демокрацията. Оказа се прав и днес работи активно по въпроса. Русия стреля с такива снаряди постоянно, явно руските са екологични.

73

Демогъзия

преди 1 година

Това е демократичен уран, полезен е, по-лековит е от чернобилска пепел. Най-полезни за живота и здравето на европитеците са: РСМ- 56; Р-36; РС-24; РС-28. Това са ваксини срещу либерал-джендай-мутро-чалгарите, на запад от човешката цивилизация. В големи количества, щастие за цялата тази и*змет. Завинаги мир.

72

Анонимен

преди 1 година

В статията само едно нещо са пропуснали - че проф. Нако Стефанов е бил от квотата на "Справедлива България" през 2022-ра година - водач на листите в 24 МИР София и 2 МИР Бургас.А това поставя под сериозно съмнение безпристрастността на тезата и мненията му, особено в светлината на споменатите конфликти и навечерието на изборите.

71

Май,

преди 1 година

Тук има много лаици това са противотанкови снаряди.Некъв по надолу пише за бомби какви бомби те гонят бре миндьо.

70

Българин

преди 1 година

Интересно милионите снаряди и ракети изстреляни до сега са полезни ли ,що ли.Милиони казах.....

69

Анонимен

преди 1 година

С тези снаряди ще заразят с радиация Черно море.После няма да има никакъв туризъм.Това е престъпление.

68

Ами то хамеликанците

преди 1 година

Гат бомбандираха Сърбия баш с такива бомби, не е като да не са знаели че причиняват рак. И по трънско падаха разни екземпляри.

67

До 81

преди 1 година

По всичко изглежда, че ти май ще бъдеш запечатан някъде под земята

66

Британски учЕн

преди 1 година

Значи включвам се извънредно и специално заради пyмияри като Бонболеро (76) - заради учЕни като мен се топлиш на ток вместо директно на въглища, караш кола вместо каруца теглена от магаре и гледаш телевизия и работиш с компютър. Атомът си е естествена стъпка в еволюцията на човечеството за съжаление много хора като тебе примерно виждат във всяко изобретение оръжие, което ще им донесе предимство пред врага. Ясно? Въпроси?

65

Я па я..!

преди 1 година

До Анонимен 70 Замислям се преди 20 години имаше ли Гугъл.

64

Анонимен

преди 1 година

Медведев и Симонян през ден говорят как щели да ни бомбят с атом. Сега малко им се дръпна акито. Иначе и цигарите водят до рак, както и слънчевата светлина...

63

Ти да видиш..

преди 1 година

До До 51 55 Какво ли би станало с без аналоговата руска армия , ака бяха нападнали Япония , както са мислили. Ама се усетиха и решиха че Украйна е по добрия избор.Но и тук удариха на камък.