19

Анонимен

преди 1 година

Не е важно на мен да ми е добре, важното е Вуте да е зле казал Нане от село.

18

Анонимен

преди 1 година

Имало големи безредици във Франция .Еврогейския съюз се разпада .Кво ще правим ние ?

17

от село

преди 1 година

Смятам, че ако държавните чиновници бъдат съкратени с 49.9%, то това ще даде добро отражение на по-доброто обслужване на населението. А защо държавните чиновници не работят и в събота, както беше едно време; ние в частния сектор работим в събота от 8.00 до 17.00, но никои командировъчни не мисли и да ни дава, нищо не ни дават, освен минимални заплати и ... заплахи ..., че ще ни пратят на улицата ...

16

Само споко

преди 1 година

До Неразбрал. Спокойно, не си виновен ти, че не разбираш, а дългогодишното кръвосмешение в рода ти.

15

Неразбрал

преди 1 година

Ама нали уж щяха да ги намалят двойно, защото нямало пари? Пък сега изведнъж ще ги увеличават двойно? Няма ли да увеличат и държавната администрация двойно?

14

Държавата

преди 1 година

Затъва,чиновниците гледат да оправят тях си.Това обикновенния българин работещ в частния сектор и създаващ придукт до каква степен го засяга? Освен че пак ще му бръкнат в джоба!?!??

13

До Абе

преди 1 година

Инфлацията е 15% за годината, командировъчните не са променяни от 2005 г. За това време инфлацията е доста повече от 100%.

12

Таня

преди 1 година

В нашата компания никога не сме се съобразявали с държавните определения за командировъчни. Което може да мине за разход - добре. От там нагоре си е за наша сметка, но кадрите ни винаги се чувстват удобно и без абсолютно никакви лишения и задължително пари за забавления. Високо квалифицираните ни служители задължително в 5 звездни хотели, а по-слабо квалифицираните и обикновени работници - в 3-звездни.

11

В.

преди 1 година

Не думай, кой напуска там бе!

10

ммм

преди 1 година

Като Държавен чиновник бих казал, че в нашата структура към Министерството на земеделието от доста години пари за командировки не се дават, но до скоро в командировъчните попълвахме, че вземаме по 10 лв.; миналата година колегата напусна службата и си поиска парите за последните три години - дадоха му ги! Тези пари се събират, а после се преразпределят за няколко човека - шефа, гл. секретар, гл. счетоводител, финансовия ревизор. Всичко е далавера, далавера ..!

9

Абе

преди 1 година

Нали инфлацията била 15%,каква компенсация на 100%,?

8

Много важен въпрос

преди 1 година

Да, това е най-важният въпрос - идват летните отпуски и стотиците хиляди държавни служители (калинки назначени от ГЕРБ, ДПС и БСП) имат нужда от свежа народна пара, за да си изкарат едно хубавко лято с командировки, на гърба на бедния скъсан българин и на българските пенсионери с най-малките възможни пенсии. НАМАЛЕТЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА! НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ МАСРАФА ТУКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *** ИМ!

7

До 6

преди 1 година

Че ,те до сега, плащаха ли ги??

6

Анонимен

преди 1 година

40 лева пак са много малко. Интересно какъв ли номер ще измислят дебеловратите бизнесмени демократи, за да не ги плащат?!

5

Анонимен

преди 1 година

А тези 97 хиляди държавни случители, които имаме пак са прецакани. Първо от тях в командировка ходят най-вече шефовете, а едни 90 хиялди изобщо не са ходили в командировка в последните 20 години.

4

Анонимен

преди 1 година

Това си е до политика на компанията. При командировка аз имам САМО за храна на ден по около 200$ според зависи от дестинацията. Предимно проектите ни са в Австрия, Швейцария и Австралия. Отделно, разбира се, командировъчни. Абе, квалифицираният труд си е кеф. Редом до 20к заплата взимаш още 20 от командировъчни, ако изкараш месец по проект. Кеф.

3

Симбиоза за гаври

преди 1 година

Кой командирова банди с прикачен полицай в Европейският Съюз за да следят и се гаврят с Български Граждани!? Това прави ли от България терористична Държава!

2

Анонимен

преди 1 година

Това ще важи само за армията от държавни служители които са 1 млн. за частните фирми не важи!

1

Анонимен

преди 1 година

Това ли е най-важното сега, че 2 седмици го умувахте, пиленца!?