12

contractor

преди 1 година

За малко да се набутам с бизнес кредит, добре че от банката ме отказаха да тегля. Иначе нямам дългове вече и държа къса позиция към кеша от 10 год насам. Ще си финансирам сам бизнеса малко по малко :)

11

Анонимен

преди 1 година

Играта с имотите свърши , който успял да изплати е добре и не му е важно ако ще и 5 лева да струва .Тези с ипотеките да му мислят .Сега ще се види кой плува без *** .Имаше един дето беше взел кола на лизинг , гледам го кара един пътнически пикап . Питам го какво става , а той вика , че всичко скъпо и едвам му оставали пари за вноската и върнал колата , до тук добре , ами апартамент как ще върнеш

10

Анонимен

преди 1 година

Вълка да му мисли,като е взел 110 милиона заем. Оооо забравих те били държавни !!! ББ

9

Анонимен

преди 1 година

Ще има намаляне на заплати май, или пък съкращаване на персонал, доста вече почнаха да си стесняват екипите и офисите по държавите. Примерно на някои българи им се налага да влизат в индийски екипи.

8

aZ-ът

преди 1 година

По думите му, в момента има разлика на пазара на кредити между продуктите, чиито лихви са базирани на индекса Юрибор ( Euribor), и другите, които използват за лихвен коефициент средните лихви по депозити в страната. Вторите засега са с по-ниска лихва заради все още символичните лихви по депозитите. --------------------------------------------------------------- НО ИСКАТЕ ЕВРО ?!

7

морски

преди 1 година

Знаем ги тези бизнеДСмени...подставени от крадци червени.

6

Дом на колела купи!!

преди 1 година

Правилно постъпваш Ти !

5

Анонимен

преди 1 година

Да кажем че това е само началото. Сега и апартаментаджиите дето са се увъртели в кредити и с по 10-15 апартамента като започне да и влиза ще стане весело.

4

Анонимен

преди 1 година

На всеки 15-20г има финансова криза. Няма да се случи нищо по-различно от 2007-8 г . Освен ако войната в Украйна не ескалира.

3

Пачки по стотачки

преди 1 година

Лихвите по кредитите за домакинствата ще наваксат рязко след изборите- просто към момента умишлено се държат ниско долу, за да не се бунтува стадото. Влака към високите лихви обаче е тръгнал ,така че горко на ипотекарите дето са набумбили потребителски за първоначална вноска и ипотечен хомот за 20 години напред- ще има много болка.

2

Анонимен

преди 1 година

Странно, а банките още не дават никаква лихва на спестителите... Така се наду имотния балон щото българина си гледа имотеца най- вече ако няма лихвичка по депозитите, а то няма. Сега ще последва рязко вдигане на данъците за втори и трети апартамент и изобщо данъците и разходите свързани с имоти! Ще се търсят наематели и наемите ще се сринат и накрая и самите квадратни метри ще паднат... Хората трудно печелят...

1

Ето какво следва:

преди 1 година

След повишението на лихвите ще намалят производството и тегленето на нови кредити. Следва свиване на човешкия ресурс. тези с най-ниски доходи ще бъдат принудени да се съгласяват да работят за по-малко пари и по-лоши условия. Поне през следващите 3 до 5 години масовия трудовак ще е в много лошо положение. 75% не свързвали двата края :) Както ви казаха, преквалифицирайте се. Следват тежки времена за хората без и малка квалификация. Ако сега ви е трудно.... не идват добри времена за вас.