312

Анонимен

преди 1 година

Интереса клати феса. Като се тегли чертата откъде идват повече пари, идеологията няма никакво значение. То в живота е така, като си беден, те подритват или те ползват и после те захвърлят.

311

САЩ от страх

преди 1 година

Да не допуснат съюз на Русия и Германия, двете най големи държави в Европа и да загубят контрол върху Европа, допуснаха още по трагичния за тях съюз на Русия и Китай!! САЩ не могат да се борят срещу съюз Русия и Китай! Заради атомното оръжие на двете и икономиката на Китай! Да ни говорим за комбинираните производствени капацитети!Така че САЩ си взеха Европа ( чрез взрив на газопровода), но глобално загебиха още повече влаяние!!

310

Анонимен

преди 1 година

До 332 "Като добавим Индия,Бразилия,ЕС е джудже!" - ЕС е джудже в сравнение само с Китай. Не ти трябва пълнеж.

309

До 335

преди 1 година

Оо имат обща идеология и още как! И двете държави сестримят да прекратят еднополюсната хегемония на САЩ да сложат край на долара като единствена резервна валета в света, да създадат идин мелтиполюсен свят! Затова са готови на безграничин стратегически съюз! Имат общ идеологичен враг :))

308

До До 329

преди 1 година

Е как да нямат нищо общо, и в двете страни има диктатура и намеса на държавата в частния бизнес на всички нива. Основната разлика е манталитера на хората - руснячетата са малко по ларж, не им се бачка толкова и го карат през просото. От там идва и разликата в икономическото развитие.

307

До 329

преди 1 година

Идеологически Китай и Русия нямат почти нищо общо, това което ги свързва все повече, са взаимните врагове и интереси. Ако Китай осъди руската инвазия в Украйна, това ще означава практическа капитулация пред САЩ, отказ от Тайван и опитите за доминация в Югоизточна Азия. От друга страна Путин иска да възкреси СССР във възможно на голяма степен, така че двете страни няма друг избор освен да влязат в съюз.

306

А.Ченков

преди 1 година

Расиюшка затъва, до края на годината ще ги изплющи хипер инфлация. За януари и февруари изпълниха 85% от планирания годишен бюджетен дефицит. Лошото е че нещо подобно може да се случи и у нас, понеже нямаме вече реален валутен борд който да крепи лева, а родните технологии и произвосдтво не са достатъчни ако няма строга финансова дисциплина, каквато червените друзя не обичат да спазват.

305

Анонимен

преди 1 година

Потупване по рамото е по добро от отупването ни в последно време!

304

Анонимен

преди 1 година

Съюза между Китай и Русия ги прави неразбиваеми! Като добавим Индия,Бразилия,ЕС е джудже!

303

Анонимен

преди 1 година

Съюз Китай, Русия и Иран има много отдавна, макар и на принципа врага на моя враг е мой приятел. Китай може и да не снабдява Русия директно с оръжие и боеприпаси, но им предоставя всички необходими материали за производството им, докато Иран например, директно достовя оръжия. Сега въпроса не е каква е позицията на Китай, а каква позиция ще заемат регионални сили като Индия, Пакистан и Саудидска арабия и точно тук адмистрацията на Байдън допусна много груби грешки.

302

Анонимен

преди 1 година

Кога някой така те потупва по рамото значи ще иска нещо.

301

Анонимен

преди 1 година

Е ако не се подкрепят двете страни,с кой да се подкрепят? Идеологически преди всичко са много близко! И тази близост не е от днес за утре!

300

Анонимен

преди 1 година

До Брацигов/313 "Друзя колото и да се пънете СССР беше супер изостанал технологично..." - е, сега ЕС е в позицията на СССР (даже обективно е доста по-зле) и с капсулацията си все по-зле ще става. В момента ЕС е като СССР в началото на Горбачов.

299

мак

преди 1 година

Както ес се съюзи отдавна срещу Русия, така и Русия може да се съюзява с когото си иска. Западът може да се тревожи, но не може да им диктува какво да правят.

298

Брацигов.

преди 1 година

РосНано беше закрито след потрошени няколко десетки милиона долара. Всъщност потрошени е неточно, по скоро присвоени пари за вилите и яхтите на някой и друг чиновник. А некадърника Рогозин беше назначен за шеф на РосКосмос. Ами няма как да станат нещата друзя, старата комунистическа шуробаджанащина още движи нещата в русия и ще ги движи докато такива като путин са на власт.

297

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен/316 "Няма щото Китай седи на всички маси. Защо им е да се намесват и да изтърват месото от мастата на НАТО, за да останат само с картофите на масата на Русия." - в нормална ситуация би било така. Но янките казаха, че са готови на всичко да няма нов световен ред, в който те еднолично няма да могат да решават какво да прави светът. А китай искат да имат думата. Въпрос на съществуване и развитие. Свърши вемето на дребните сметки.

296

0000

преди 1 година

Ми нищо ново под слънцето. Едно време *** дадоха на ориза ядрената бомба от страх ямериканците да не ги оправдан набързо.

295

Анонимен

преди 1 година

Отделно, че изброените неща са американски, а не европейски. Единствено по гей-права и други сбъркани ценности изостават от ЕС (отделно от машините за чипове)..

294

Анонимен

преди 1 година

До Брацигов/298 "За операционни системи чувал ли си? За интернет платформии, сървърни решения? Защо рушнячетата не предпочитат рутуб например, а се тикат в ютуб?" - Операционните системи отдавна не се водят върхово постижение. За Интернет платформи - TikTok бие повечето от тези дето тука ползваш. Сървърни решения Alibaba Cloud бие Оракъл и АйБиЕм за сега... Все още има дистанция с големите три, но бързо наваксват.

293

Истина

преди 1 година

Когато Китай са готови и заменят западните и американските системи които са забранени сега в Русия ще нападнат Тайван и Русия ще получи помощ от тях. Ако ЕС и САЩ не действат разумно а егоистично и мислят че винаги ще контролират света ще страдат от последствията. Изперадестената политика не води до никъде, защото дават на определени групи да командват без да имат знания само защото са обратни