25

Fermer

преди 1 година

В момента цената на пшеницата е 430 лв на тон, а на слънчогледа е 830 лева на тон. Добре е като се пише нещо да се провери и после да се обвиняват производителите. Не коментирам , че торовете от 400лева скочиха на 1300 лв. Без ДДС . Ама никой не мисли, че като почнат фалитите на земеделците ще настъпи продоволствена криза.

24

Анонимен

преди 1 година

Спокойно гъгриците ще го изведат тези нямат наяждане

23

НКК

преди 1 година

В България цените се определят така - поглежда се в тавана дели се на 2, умножава по 8 и се прибавят годините на семейството. Всички дотации от държавата се прибират за лични облаги, коли яхти имения и прочие. Само реват ,че изнемогват и ще уволняват хора и ще фалират, като през това времи "нашите" хора в политиката наливат още помощи за работодателите станали вече "робовладелци"и не земеделци а "земевладелци" и господари без да има някой да им направи дори забележка.

22

да си го пазят

преди 1 година

Тя цената пада, а ако трябва повече ще си внесем от Украйна. Там са във война, а е по-евтино. Ако и там свърши руснаците имат. Споко!

21

Анонимен

преди 1 година

Не падат цените,защото хамбарите са собственост на мутри,а те са изкупили зърното на нищожни цени и сега дерат кожи от хората

20

Име

преди 1 година

Не можеш да кажеш на никого какво, колко и на кого и за колко да ог продава. Ако не им е изгодно, седи в хамбара и си преценяват кога и какво. Ако беше държавно, щеше да решава друг, но когато е частно, решава конкретния човек. Като не ви харесва така, държавата да изкупи земите. Или когато няма криза, всичките сте демократи, пазарни икономисти и капиталисти, а когато дойде криза, всичките ставате социалисти и загрижени.

19

Анонимен

преди 1 година

Държавата дава субсидии , но те се ползват за купуването на луксозни коли и джипове, за вили и пр. Няма продукция нито бългжрски зеленчуци, нито българско млеко, месо, сирине и пр. Държавата не си е на местото. Корупцията на всеки сантиметър.

18

Анонимен

преди 1 година

Шулевата се загрижила за субсидиите за зърнарите...А, добро утро! Къде спахте досега? На практика последните 15 години 99% от зем. субсидии отиваха на единица засята площ...Това автоматично изхвърля зеленчукопроизводството и животновъдството извън субсидиране....Та сетила се Мара да се....изказва..

17

Анонимен

преди 1 година

Винаги е било така, цени трудно падат и дори но борсите да има спад разликата отива печалба на прекупвача не при крайния потребител.

16

Кон Цесионер

преди 1 година

На тази може и да и е пълен хамбара, но пак може да и го напълнят.

15

пришълецът

преди 1 година

Направо се притесних от мнението ти:)))

14

sd

преди 1 година

тези дето са с ''източни'' господари да не са прокопсали случайно? в руските сателити заплатите са от по няколко долара. за 2022 само 2 милиона избягали от к и- р-л- ивата недоимперия и 2 милиона емигрирали в сащ. за ужас на вас, русоиди!

13

Kuncho

преди 1 година

Обяснение да се публикуват такива откровени лъжи в статия е ,че е платено за публикуването! Цената на пшеницата към дневная дата е 440 лв/тон сравнено с 660 лв/тон лятото или 220 лв/ тон по ниски сега (-30%). Цена на ток 170 лв/Mwh при 250 лв/ Mwh (дотирана цена) или 80 лв/Mwh по ниска (-30%). ДДС на хляба (по малоумната идея на Нинова друга видна експертка:) 0% или (-20%) . Гориво ( дизел) от 335 лв/литър сега 285 лв/литър или 50 лв/литър по малко (-15%). ХЛЯБ +15 %?! НОРМАЛНО за Шулева

12

И това пак е от ЕС

преди 1 година

Защо ядем украинския бо..лук? Защо хляба поскъпва,а вътре има вредно брашно?Защото ЕСЕС се грижат за нас!ТОВА И В АФРИКА ГО НЯМА ,АПСОЛЮТНА АНАРХЕЬ И ЗАДКУЛИСИЕ,ТОВА ГО НАПРАВИПА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ПП И ГЕРБ.НЯКОЙ ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА,ЧЕ ПРЕБИРА ПАРИ ЗА ВАШАТА ПО-СКОРОШНА СМ.РТ?УКРАИНСКОТО ЖИТО Е РАДИОАКТИВНО И БЪКАНО С ПЕСТИЦИДИ,ЗАБРАНЕНИ ОТ ЕС.ПЛЮЙТЕ СИ ПУТИН ***!

11

Анонимен

преди 1 година

Промишлен ток поскъпна през декември с 500 процента. А бизнеса всеки месец хвърля боб за да предвиди на каква цена ще е на борсата? Сигурност - нулева! Вижте си енергийната спекула...

10

Анонимен

преди 1 година

украинската пшеница минава в безмитни коридори без фитосанитарен контрол

9

Анонимен

преди 1 година

Таа сеяндурка ного разбира от дебели парчета които да си заира изотзадека. Не вижда че спекулата процъфтява във всички области. Тази не пазарува ли не вижда ли 100 % надценка в цените?

8

НДПС

преди 1 година

тая като каква се изказва?, първо да разкаже за некси и след това да се опитва да се внедри отново заедно със старите царски айдуци

7

Анонимен

преди 1 година

Сталин е направил Голодомор, за да свали цената на пшеницата.

6

Анонимен

преди 1 година

Богатите купуват скъпо храната и вдигат цените за бедните. Трябва да се направят отделни пазари за богати и бедни. надценката да е 10 процента за бедните и 90 процента за богатите. Пазарите за бедни и богати трябва да се разделят.