25

Жиката

преди 1 година

Потъването на запада започна.

24

дъждовна вода

преди 1 година

23, либералната парадигма определя приоритет на финансовия сектор пред реалния. Това, разбира се, има смисъл при изобилието на евтини руски ресурси. Благо, че либералната парадигма беше властваща и в РФ до миналата година. Със старта на СВО Русия премина на национална парадигма, която определя приоритет на реалния /прехрана, ресурси, индустрия/ сектор пред финансовия.

23

Анонимен

преди 1 година

Така е като слушат финансови съветина на миниатюрния укърски нацист в потник.

22

дъждовна вода

преди 1 година

"Ще има май ... Докарване на демокрацийка, а?" ------------------------------------------- Саудитска Арабия прекрасно разбира това и отдавна се подготвя. Подобри си отношенията с Русия, Китай и даже с Иран. Тбилиси бързо клекна пред демократизацията, но в Иран майданът не мина.

21

Анонимен

преди 1 година

до 21 За САЩ е ясно те имат ресурси, говоря за Запада като цяло. Какви ресурси има Швейцария за да е една от най-богатата страна в света. Германия и Франция и много други западни държави нямат достатъчно ресурси. Западът не са само САЩ.

20

Анонимен

преди 1 година

Наливат пари в морето, банката е в фалит и няма излизане. Днес в ЕС всички отново пропадат неудържимо

19

Мда до 17

преди 1 година

Не е така.САЩ имат вторите по големина запаси от петрол и газ в света. Те са предостатични да задоволят всичките им нужди за няколко века напред. Има разбира се и злато и куп други ресурси , но за да са световен хегемон те трябва да контролират и достъпа на ресурси до враговете и съюзниците си за да държат едните далеч , а другите близо до себе си :)

18

И ко са

преди 1 година

банките ще плащат ли данък свръхпечалба или ще взимат помощи???

17

Анонимен

преди 1 година

Тошето от Кредит център да им отпусне едно кредитче с ниска лихва Ха Ха Ха.

16

Анонимен

преди 1 година

Само с банки, спекулации, биткойни и акции не става, трябва да имаш и ресурси, като арабите и руснаците, а на Запад ресурсите са по-малко в повече са гореизброените неща в началото на текста.

15

Анонимен

преди 1 година

Това са им прехвалените банки всичко,батка,на кредит и печатане на пари ...въпросът е докога...

14

Анонимен

преди 1 година

Фалира ли тази голяма банка, ще започнат да падат като домино.

13

Анонимен

преди 1 година

Банките гърмят, няма ли да чуем нещо от брокерите, че се вдигат цените на клозетите в София и трябва непременно да купуваме на 3000 ойро квадратче?

12

Фалити

преди 1 година

Теглете си парите от банките. Не оставяйте да ви ги вземат. Да не кажете после че не сте разбрали за какво става въпрос.

11

Анонимен

преди 1 година

Така, така като се бъзикате с независимостта, неприкосновеността и анонимността на влоговете ще е така... Вече няма доверие в швейцарската, банкова сметка. Взехте страна, сега рашките, разбойниците, крадците, далавераджиите и другите тъмни клиенти имат едно на ум за парите си

10

Анонимен

преди 1 година

До 10 - Ще има май ... Докарване на демокрацийка, а?

9

следвамехронологията

преди 1 година

Този главоломен спад започна след изявление на ръководителя на Саудитската национална банка, най-големия акционер в "Креди сюис", че няма да налива повече пари в швейцарската финансова институция. Има и още едно изявление на ръководителя на Саудитската енергийна сфера, че СА няма да продава енергийни ресурси на страни, въвели таван на цените. Това заявление копира политиката на руския вице-премиер Александр Новак от декември миналата година. Хващате ли логиката?

8

Анонимен

преди 1 година

Още оня ден се говореше, че банката може да фалира. А това си е голяма банка, с име и история.

7

Банка

преди 1 година

Креди Суис е втората по заеми банка в Швейцария,но тя отдавна не е швейцарска а е американска банка. Името да не в подвежда !СS e поредната издънена банка в САЩ.

6

Мда

преди 1 година

Вчера в съседна тема си говорехме за постепенното отдръпване на Саудитска Арабия от САЩ.Да напомня - СА приютяват най-големите американски военни бази в Близкия Изток!Саудитите решително отказват да увеличат добива на петрол въпреки натиска от САЩ!Саудитите отказват да се опълчат срещу Русия !Саудитите нормализират отношенията си с Иран - най-големият враг на САЩ и Израел,!Саудитите отказват да спасяват поредната американска гнила ябълка - Креди Суис !