20

враца

преди 1 година

На работещ пенсионер / пенсиониран преди повече от 7-8 години/ ще добавят за 2022 г. 12 или 13.2 мецеца, а на работещ пенсионер/ пенсиониран от последните години/ ще прибавят 16.2 месеца заради ненормалната промяна на % тр. стаж от 01.10.2022г. /12 х 1.0 = 12 и 12 х 1.35 = 16.2/. Излиза, че не за всички 2х2 е 4. Имаме много поздрави от Лазар Лазаров, Георги Гьоков и целия надзорен съвет на НОИ от лятото на 2022г.

19

до 20

преди 1 година

в грешка си баш в тези структури винаги търсят младоци специалисти и лекари и заптиета и военни и не говори глупости че пенсионерите изяждали хляба на мързеливите в общи линии

18

Анонимен

преди 1 година

"Пенсия от 3000 лева" - наясно ли си, че хората осигурявали се на максималната осигурителна сума са с пенсия около 2400-2500 лева. Само някои от тях, осигурявали се на много висока сума, когато още нямаше таван на осигуровките биха могли да са с по-голяма пенсия. Таван нямаше преди 2000 година.

17

Анонимен

преди 1 година

Най много работещи пенсионери в МВР,МО,областни управители,шефове на болници и още много които са на заплата и пенсия едновременно и с най-големи пенсии по 3000лв,а младите за тях работа няма,никъде по света няма подобно нещо,като е пенсионер марш от землянката,като много му се работи да отива в частна фирма....Нема такава държава,шуробаджанащина навсякъде!!!

16

Анонимен

преди 1 година

Всяка година около 100 хиляди човека придобиват право за пенсиониране. Почти всички остават на работа още малко, а някои и повече. Вчера писаха, че 2/3 от работещите медицински сестри са и пенсионерки. Повечето работещи пенсионери са в здравеопазването и образованието - частно и държавно. Много работят като охрана в частни фирми. Ако махнем работещите в образованието и здравеопазването, над 90% от пенсионерите работят в частни фирми.

15

M

преди 1 година

Взимам 3000 хил заплата и 1800 пенсия В МВР.и не мисля колкото толкова...

14

Ала-бала

преди 1 година

Ще намалят пенсиите още, след второто преизчисление, като след първото :(

13

А за

преди 1 година

Пенсионираните миналия век? По-точно: за бившите ОК Риболовци-работили в ревящите ширини по 6 месеца 12 часов работен ден без почивки и празници, далеч от близки ще има ли нещо? Дедо ви Морз само пита, не, че нещо се съмнява дали в НОИ имат понятие от работата на универсалните работни "г.о+в.ед.а" ,които като висококвалифицирани специалисти работиха и на конвеера по 4 часа.

12

Анонимен

преди 1 година

Колкото по-слабо образовано население, толкова по малко данъци в хазната, колкото по-малко хора, толкова по-малко данъци в хазната, а ние сме в демографска и духовна криза, нищо хубаво не чака държавата.

11

лалю

преди 1 година

До 33 г, вишис, безстаж.Браво бе.Ти си си таковал мамата.Други жени няма ли?Вижте го тоя бе.Мама му давала!

10

датиебамайкатаидиот!

преди 1 година

5, 'Г-не виждате ли 4-те граматически грешки, които сте допуснали в изречението.' --- не ги виждам, а ти виждаш ли че в заглавието не можеш да пишеш колкото си искаш? ето ти пример

9

Анонимен

преди 1 година

5, 'Г-не виждате ли 4-те граматически грешки, които сте допуснали в изречението.' --- не ги виждам, а ти виждаш ли че в заглавието не можеш да пишеш колкото си искаш?

8

Анонимен

преди 1 година

Че те всички пенсии бачкат излиза. Има да си изчисляватееее...

7

Анонимен

преди 1 година

защо пенсионерите не правят кекс?- защото държавата ги оправя всекидневно

6

До 5

преди 1 година

А 4епа още ли не са ти го извадили

5

В крайна сметка

преди 1 година

Държавата има сметка от работещи пенсии защото те продължават да плащат данъци и осигуровки и то немалки

4

Анонимен

преди 1 година

споко, никъде не пише, че пенсиите ще се увеличават, само ги преизчисляват

3

www

преди 1 година

До Сър Пичук - Вие сте оптимист колега, 90% са там, и докато Господ ги повика ще си топлят мястото с пенсия и заплата от нашите данъци!

2

Сър Пичук

преди 1 година

Половината работят в държавната администрация

1

33 г, вишис, безстаж

преди 1 година

да е жива и здрава мама! все така да ми дава!