74

Анонимен

преди 1 година

Пренасяйте се в Добруджа , там земя има много , ако е уредите да си купите ,защото никой не продава .

73

ОФчо

преди 1 година

Не зная кой е този пишман икономист, но инфлацията в Бг Галопира!!!! В Европа - също!!! Есента на 2023 г ще счупи всички рекорди по темп и ръст на Инфлацията!!!! Щатите вече се тресът в Банковата сфера, две Банки фалираха, но в американските медии си задават въпроса - "колко още са на ръба или са на път да обявят финансова несъстоятелност", а нашия "експерт" понятие си няма кво става в европейската икономика и едва ли владее английски!

72

OMG_Lucker

преди 1 година

Аз предсказвам, че инфлацията не е изконсумирана, т.е ще има още повишения на цени. Дано съм лош пророк и дано доц. Йосиф Аврамов е прав. А дано! Ама... надали. Правителството си беше дало срок от 3 до 6 месеца не за да приложи някакви мерки за борба с инфлацията, а за да прецени какви и дали са нужни мерки... Т.е тупат топката и чакат да дойде редовно правителство. Докато това е така- инфлацията НЯМА да се укроти.

71

РДД

преди 1 година

Няма значение дали инфлацията пада или не - ЦЕНИТЕ НЕ ПАДАТ! Няма едно нещо, което да е паднало с повече от някакви мижави стотинки ако изобщо. Напротив, продължават да се вдигат цените. Ако ще и отрицателна да стане инфлацията, цените у нас не падат! Никога!

70

Joko

преди 1 година

"Инфлацията се е изконсумирала" рече доц. Аврамов !?!?!? Ба си крилатата фраза. Не става ясно обаче какво ще консумира народът.

69

Математика

преди 1 година

Ако държавата стриктно събираше данъци трябваше да има 60-70 милиарден бюджет, което означава, че 50% от българите не си плащат данъците.

68

Математика

преди 1 година

Осигурителните вноски за работещ общо за работодател и работник са 43,1%.Като добавим ДДС 20% се получава близо 63.1% ОТ ЗАРАБОТЕНОТО ОТ РАБОТНИКА СЕ ДАВА НА ДЪРЖАВАТА. БВП на България е близо 150 милиарда лева годишно като БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА е 34 милиарда, което е САМО 22 % от БВП, КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ СИ СЪБИРА ДАНЪЦИТЕ. Държавният бюджет трябва да е поне 50 милиарда, ако държавата си събираше данъците.

67

SS

преди 1 година

Светва ли ви лампичката какво иде ?

66

SS

преди 1 година

Банковият гигант Барклайст ,ще затвори още 14 клона в обединеното кралство ! Компанията ще затвори обекти в Англия ,Шотландия,и Уелс ! По рано Барклайст призна ,че ще затворят 41 банки тази година ,включително 5 които вече са затворени !

65

SS

преди 1 година

ГЛУПОСТИ !!! В ТЕЛЕГРАМ ПИШЕ ,ЧЕ 5-те НАЙ ГОЛЕМИ БАНКИ В USA СА В РИСКОВА ПОЗИЦИЯ ?!!!! СПОРЕД ФИНАН. ЕКСПЕРТИ ФАЛИТА НА САМО ЕДНА ОТ ТЯХ ЩЕ ИМА ОПУСТОШИТЕЛЕН ЕФЕКТ ????!!!! ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ СЕ ВИЗИРА ЕФЕКТА НА ДОМИНОТО ! ПО УМНИТЕ И ПРЕДВИДЛИВИТЕ ВЕЧЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ТЕГЛЯТ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ !

64

Бай Дрън

преди 1 година

И ако такива като тоя ми определят паричната политика, благодаря. Левът отдавна е нищо, така е. Но той е еддна гордост. Единствено бг лева устоя на всички бури последните 25 години. Реално ние сме вързани за германската марка, която се върза за еврото. Затова никакъв смисъл няма, левът да става евро. Единственият смисъл е такива като тоя да си напечатат пари.

63

Бай Дрън

преди 1 година

Инфлацията се е изконсумирала ( аз нищо не съм консумирал, той може), ама заплатите също са изконсумирани и ще си останат на ниските нива, които дойдоха с инфлацията. Плюсовете на еврозоната не ме греят. Таксите за транзакции падат, но 95% от българите ще разберат това по вдигането на други, вътрешни за страната такси, като примерно такси за обслужване. България щяла да има глас за паричната политика...да, колкото имаме глас и за Македония. Лаем, лаем, а кервана си върви.

62

Разочарован

преди 1 година

НЕ МОЖЕ ДА СПРЕМ СЕГА! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА до последният останал българин

61

Ицо

преди 1 година

Аха, ей ся ще падне. Скоро апартаментите в София ще ударят 700 хиляди евро, а наемите ще стигнат 3000 лева на месец за двустаен в Люлин.

60

Анонимен

преди 1 година

Я питайте, големите хранителни вериги дали се е изконсумирала. Ще Ви докажат, че може и още!

59

Анонимен

преди 1 година

Мечти, тази година ще се запознаете с лавинообразен ефект, тези които сега помпат всичко ще се вдигне и ще им се върне като бумеранг обратно но те нямат капацитет да осъзнаят последствията от спекулата.

58

Анонимен

преди 1 година

Президента на Зимбабве ви поздравява

57

Анонимен

преди 1 година

Длъжни са да измислят вариант . Всики работят за пари , а не за тухли .Трябва да закрепят финансовата система на света , иначе ще има мародерства и всички елите просто ще бъдат ***

56

Анонимен

преди 1 година

Тревожен е външния дълг който скач двойно през 2022 г.

55

Анонимен

преди 1 година

5-6 % на месец прави 100 % на година или двойно поскъпване и обесценка на лева. Пенсии и заплати отиват на кино, а влогове в банки просто се испаряват.