31

Анонимен

преди 1 година

А ти ще отидеш ли на свободния медицински пазар?

30

Анонимен

преди 1 година

Ниското заплащане демотивирало. Добре, медици, идете на свободния пазар, изкарайте си паричките там, пък се мотивирайте и като милионери, ако искате. Но си помислете все пак дали затварянето на цели сектори от икономиката през времето на Коко 19 не е демотивиращ фактор за хората, които работеха там. Медици, не живеете изолирано в гората, нали?

29

Анонимен

преди 1 година

След като тези медици вкараха целия свят в световна икономическа криза с напечатването на поне 5000 милиарда долара за издръжката на световно причинените от тях и необосновани локдауни, същите тези епидемиологични шарлатани имат наглостта да искат още повече пари за своите заплати. Не, благодаря, няма да се хвана повече на нагла и безпардонна медицинска пропаганда. Дори и войната в Украйна не може да причини такава инфлация!

28

Анонимен

преди 1 година

Какво щяло да стане, ако утре пенсионираните сестри напуснат системата? А ще я напуснат ли реално? Прави се предположение, което се приема като факт, а след това се представя трагично следствие от това предположение. Но това е елементарна пропаганда.

27

Анонимен

преди 1 година

Около 63 процента от сестрите са пенсионирани, но работят. Това не демотивиращ, а мотивиращ фактор - получават както пенсия, така и заплата. Така че реално заплащането им е по-добро.

26

Готин

преди 1 година

Едно време се наричаха "милосърдни сестри", и бяха такива по призвание и морал. Нещата обаче се промениха. Алчноста, безхаберието, липсата на морал и професионализъм в настоящото лекарско съсловие прогони и отврати "сестрите". Лекарите трябва да разберат, че сестрите не са им поддържащ слугински персонал. Виновни са "лекарите" и НЗОК , не само за унищожението на това съсловие, а и за унищожената здравна система. Станаха "търговци"!!?

25

Анонимен

преди 1 година

24 ми не е толкова зле , вдигнаха заплатите , аз съм мед.сестра и взимам до 2хил лева , зависи от дежурствата . Персонал няма , повечето при нас са 70 годишни и на тази възраст не е редно много да се работи . Не заемат мястото на никой , защото кандидати няма .

24

Анонимен

преди 1 година

Живея в Германия.Не е вярно,че тук медицинските сестри имат лека робота.Тук няма санитарки и мед.сестри са момичета за всичко.Те извършват също работата на санитарката освен основната си работа.Също са много натоварени и обслужват много стаи за едно дежурство,з-то управниците на болниците искат да пестят от персонал.Болниците се издържат сами и те винаги си правят сметката да излязат на печалба.

23

(..)

преди 1 година

Нанго а ти жобал ли си медицинска сестра? - Е, ча па медисинска. :)

22

Анонимен

преди 1 година

Хубави и добри.

21

Анонимен

преди 1 година

хем влачат пенсии от миналия век и заемат местата на младите лекари, хем още искат

20

...

преди 1 година

В момента основнота лекарска заплата е 2000лв, и то не навсякъде. Натовареността с работни места е същата, отговолността няколко пъти повече, документацията също.

19

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 3 6000 Евро , посмали малко ако обичаш , може някои да ги взимат ,но това е бруто, махни 40 % , чисто става 3600 , в Германия не се шегуват с удръжките !

18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 5 Да не ти се налага да лежиш в болница, ще запееш друга песен !

17

Анонимен

преди 1 година

По време на пландемията нямаше криза и сестрите бяха предостатъчно. Ама тогава се крадеше яко. Вече свърши далаверата.

16

Анонимен

преди 1 година

Криза за депутати: Ниското заплащане е демотивиращ фактор

15

Джипкин

преди 1 година

12 години ГЕРБ, и това е резултата!

14

Е голям праз

преди 1 година

Като няма сестри да извикат братята.

13

Анонимен

преди 1 година

Малко хора знаят какви са задълженията на лекар, медицинска сестра и санитарка и все искат някой от тях да прави нещо, което се прави от някой от другите двама. За последните 10 години имам над 15 пъти престой в болница с операция под пълна упойка и не мога да кажа лоша дума за персонала - лекари, сестри и санитарки. Срещал съм опаки хора, които са вечно недоволни, но те са си такива.

12

bl

преди 1 година

Абе ти сигурен ли си че не лежал в някой бардак!? Там , ако им платиш достатъчно и като медицински сестри се променят.