263

Ония

преди 1 година

Защото няма регулации, правила и закони които да насърчават фермерите сами да пласират продукцията си, зависими са от прекупвачи, а те са едни и същи. Няма конкуренция. Отдруга страна българския потребител също нищо не прави. Скъпо е - не купувайте, скъпо е - протести! Една седмица, само една седмица е достатъчна да не се купува даден продукт - в знак на протест и веригите ще изхвърлят продукти за стотици хиляди. Търсенето определя предлагането, а не обратно!

262

Стоянов

преди 1 година

Алчност,и корумпирани чиновници които трябва да следят да няма картелни цени

261

Анонимен

преди 1 година

нормално , предпочитам да дам за пастьоризирано мляко в нова бутилка с етикет и срок на годност - 3.5 отколкото да го взема от бабата на пазара в бутилка от кока-кола ( не се знае какво е имало преди там) мляко със незнайна дата на източване от животното и бъкано с бактерии .

260

Анонимен

преди 1 година

Защото между производителя и продавача има звена, (доставчици)които само товарят цената допълнително. Млякото се купува евтино от българските ферми и на пазара се намесват чужди доставчици с още по-ниски цени. Евала на тези, които купуват само от български ферми и предлагат на пазара БГ мляко. Накрая заради разни доставчици ламтящи за пари, купуваме скъп продукт.

259

До Иванов

преди 1 година

ЗАщо да идват като ходят и го изкупуиват на място за същите пари.

258

1212

преди 1 година

От фермата е 1 лев знай кога, никога. За редовните изкупчици цената е 1,50 минимум. На село вече няма мляко за малко количество под 2 лева. Подкрепям хората които произвеждат мляко, не може да ги скуби всеки за жълти стотинки.

257

Анонимен

преди 1 година

Много ми хареса мнението на "експерта", на когото не му било работата да контролира цените, ама като потребител му се виждали високи. И аз мога да съм експерт! Къде да дойда да се изхождам по важни и смислени въпроси?

256

Защото

преди 1 година

Цялата ни икономика е мафиотизирана и картелизирана. От 20 г. Само се говори,че лукойл има 90 процента от вместимостта на складовете и затова диктува цените в българия. Някой да направи нещо...само тиквата обра парната,сега я бере крадев и си точи зъбите копейкин. И така е с всичко....но когато народът го позволява,така му се пада. За съжаление лозунга който издигнаха гърците 2008г. ...ние не сме българи...е точен. Тиквата,доган,нинова, копейкин,крадев,докога ,бе?

255

Анонимен

преди 1 година

1 лев от фермата, а от млекопреработвателя на колко излиза? "Следвай парите" се казва в този случай. Сега да не вземат да следят парите само на млякото до щанда? За всички млечни продукти става дума.

254

Анонимен

преди 1 година

До todorТодоре,Тодоре,ами така ще да е,като има още такива глупави и необразовани като теб!!! Когато се научиш да пишеш грамотно дано поумнееш малко и тогава вече да не вярваш на измамниците и крадците!!!

253

Анонимен

преди 1 година

Спекулация и кожодерство на народа.

252

хммм

преди 1 година

Защо от 1 лев във фермата млякото е 3,50 на щанда, ами защото в България живеят овце не хора. Това че се уметох на времето е най-правилния ход в живота ми. Мисленето на болшинството от хората там е свързано с егоизъм, примирение и завист. Сега съм в Германия където 10 яйца са 1,20 а една торба с домати и краставици догоре в турския магазин е 3 евро зимата. Тук съм човек и мнението ми важи, защото и останалите около мен споделят същото. Обичм България но мразя мър шата на Ботев.

251

todor

преди 1 година

Абе много е просто-това мляко се копува наливно за 1лв-после машини за ботелиране,ботилки,работна ръка за заплати,транспорт до адрес по заявка,бензи,амортизации ....стигат ли над 3лв!!!Ако е толко просто защо не се хванете да го доставяте на веригите,нали не мислите че им са нужни кг..Не ТОНОВЕ мляко на фирмата трябва за да попълни заявките!!!

250

Българин!

преди 1 година

"Защо от 1 лев във фермата млякото на щанда е 3,50 лева?"Ми не знам! Вероятно щото докато стигне до магазина МИНАВА ПРЕЗ ПОНЕ ДВАМА - ТРИМА БАЙ ГА-НЬОВЦИ И АНДРЕШКОВЦИ! Ние млякото си го купуваме директно от хора, които гледат крави и макар че НИ ГО НОСЯТ В КЪЩИ СЪС СОБСТВЕНТА СИ КОЛА ЦЕНАТА МУ Е ЛЕВ И ПЕТДЕСЕТ НА ЛИТЪР! А преди управлението НА ТРИМАТА ГЛУ-ПАЦИ И КУ-РВЕЛИЯ БЕШЕ САМО ЕДИН ЛЕВ НА ЛИТЪР! Единственият недостатък е че е сурово, ама то не е кой знае какъв проблем да си го свариш сам!

249

Анонимен

преди 1 година

И къде е отговора на въпроса в заглавието???? Камелия Цветанова,ние си го знаем отговора, искала си нещо да напишеш,и...какво,нищо не ти се получава ! А ЗАЩО!?

248

Shark

преди 1 година

Защото трябва да се премахне веригата от прекупвачи.

247

РАЯ

преди 1 година

Защото КЗП, КЗК и пр. държавни структури ядящи хляба на народа са се продали при това доста скъпо на веригите, ЗАТОВА...

246

Анонимен

преди 1 година

Е как? От 90ст. опаковка, ДДС станало 4лв.те го обясниха.

245

Кой питаме

преди 1 година

Този въпрос към кого е към мен ли е?

244

Анонимен

преди 1 година

Както и други са попитали преди мен, защо фирмените магазини не са по-евтини? Сещам се преди 20 години, когато съседката (пенсионер) отиваше да продава туй-онуй произведено на вилата и преди да седне минава през пазара и слага същите цени.