44

Анонимен

преди 1 година

Решението просто. На всеки пакетиран продукт задължително да има изписана препоръчителна цена от производителя. Търговците трябва да се събират в търговската отстъпка. Ако искат отгоре, продават над препоръчителната цена, но двли някой ше купи . :-) Не е сложно както казах, но няма воля да се приеме като закон.

43

В България

преди 1 година

...УКРИВАНЕТО НА ДАНЪЦИ Е НАЦИОНАЛЕНСПОРТ---ЗАТОВА И ЦЕНИТЕ РАСТАТ!

42

Анонимен

преди 1 година

"от три до шеест месеца се очаква да има резултат" Управниците ни откриха топлата вода. И за най-непросветения е ясно: цена от производителя, разходи до клиента. За много от стоките разходи нищожни, но крайните цени в пъти. Причината за умниците е пазарната икономика. Ами тогава к,ъв го дирите да се занимавате с цените до клиента. Има резултат в нормалните държави. Тук в територията на спекулантите и мафията-резултат НАНАЙ.

41

Анонимен

преди 1 година

Имат пари хората. В 70 000 град в краен квартал щв счупят магазините, не само хранителните. Иначе само реват. Палячовци

40

Анонимен

преди 1 година

Е не можете да установите къде отива тая печалба. Странно.

39

Реалист

преди 1 година

Това се лекува с прогресивен данък печалба за търговците - при 100% печалба, 100% данък. И контрол в/у укриването на данъци. Не случайно в старите демокрации за неплащане на данъци има затвор.

38

Анонимен

преди 1 година

Господа, много се палите! Инфлацията почна преди войната!Някой,досега , сетили се да провери тия дето надуха цените, чорбаджиите им ,на коя партия симпатизират!Наш'те хора за власт пред нищо не се спират!

37

3-4- МОНОПОЛИСТА...

преди 1 година

...производители на млечни продукти---ви обират с цените ,А ВИЕ ПАСЕТЕ ТРЕВА ....ЧЕСТИТО!!!

36

АМИ СКОКА НА..

преди 1 година

...млечните продукти е от вашите торбата в джоба на МОНОПОЛИСТА ---ПРОИЗВОДИТЕЛ!!...Не се ли УСЕЩАТЕ..???!!

35

ЗА БОГА , БРАТЯ....

преди 1 година

НЕ КУПУВАЙТЕ.....ПАСЕТЕ ТРЕВА И ЧАКАЙТЕ "ПРОМЯНАТА"....ТОВА ЩЕ ВИ ЗАДОВОЛИ!!!!!

34

Анонимен

преди 1 година

Какви са тия смешни глоби? Те си ги избиват за по-малко от седмица. Глобите трябва да са поне пет процента от годишния оборот.

33

Анонимен

преди 1 година

Не може да бъде..всички "хранителни вериги"(много правилно и точно- хранителни...)работят само на "загуба"(по фактури де) ...като благотворителни организации в интерес и полза на социално слабите - милионери чорбаджии

32

баба мара

преди 1 година

суперите в люлин са пълни с хора и пазаруват като за последно значи хората иматсвободни пари и увеличават потреблението на дребно в такъв случаи инфлациятаняма да намалее или да изчезне намалено е олиото което било украинско полскотомаспо от 200 гр 10 яица от латвия 3.99 лв и бананите сега се намират на 2.19 лв

31

ЛИДЛ

преди 1 година

Вдигам цените още 100% кат се вдигне народа ще помислим да намалим грамажа

30

Valio

преди 1 година

Разкарайте от България лидъл,кауфланд,била и метро.Реализират свръхпечалба на гърба на българския народ и всичко изнасят навън.Никаква полза от тия бооооклуци.Реклами денонощно по Тв-то,които не са без пари.Особенно оная с оня мигащия *** дето за 19.90 взел две кисели млека и хляб и мноооого евтино било.

29

Анонимен

преди 1 година

Половин година не е ли малко? Дайте им половин век време!

28

Анонимен

преди 1 година

От търговеца до потребителя скокът на кашкавал и сирене бил 94%, а от производителя до търговеца 194% ли е?

27

Пепи

преди 1 година

До До пепи Еми като мислиш че е много - правиш магазин и си ти . ДДС-то на стока за 20 кинта е 3,2 лева . И се плаща от крайния по веригата . Тоест този накрая плаща най много ддс . А ако производителя на кашкавал не е по ддс какво правиме ?

26

ЗА БОГА ,ДРУГАРИ...

преди 1 година

....ПАСЕТЕ ТРЕВА ЗА ЗДРАВЕ....!

25

До пепи

преди 1 година

Странно е. По твоя пример купува стоката за 10 лева, има още 50 стотинки разходи за персонал и останалите разходи, като 50 стотинки е много, по-вероятно са 5-10 стотинки. Така стоката му струва 10,50 лева, продава я за 20 лева, от които ДДС е 1,67 лева. Печалбата му е 7,83 лева (18,33 минус 10,50). 10% корпоративен данък печалба е 78 стотинки и чистата му печалба е 7,05 лева, което е адски много, за стока купена за 10 лева.