24

Истина

преди 1 година

Спасяването на 48000 бг евреи в последния преди подготвената депортация от бг нацисти с одобрение на царя към лагерите на смъртта, е чудо благодание на спешна намеса на няколко праведни българи като свещеници, министри и др. за съжаление останалите около 12000 са предадени на Хитлер и веднага унищожени в Треблинка. А всички 60 000 бг евреи са били наклеветели лъжливо,ограбени изцяло, а успешните бизнесмени от тях дори осъдени с измами на затвор,дори смърт, за да се узакони пълното им ограбване

23

Пак лъжи и заблуди

преди 1 година

Спасяването на българските евреи се дължи на Цар Борис,д-р Дренски,съветникът Лулчев и най вече на Петър Дънов.След 9-ти Септември комунистите на Кремъл си присвоиха спасяването,забравяйки че преди всичко по време на ВСВ са извършвали единствено убийства на цивилни невинни български граждани,и атентати срещу държавници и духовници.

22

Анонимен

преди 1 година

смърт на капитализма

21

Анонимен

преди 1 година

долу капитализлът и фашизмът най нечовешките строеве

20

Анонимен

преди 1 година

Едно име и вечна слава: Димитър Пешев.Долу комунизмът! Долу Социализмът!

19

Анонимен

преди 1 година

Кажете позиция с чорапа за паметника ***! Решението е Ваше

18

Гражданин

преди 1 година

Що за глупост изръси пак тая :" Спасяването на българските евреи се дължи на ...СВЕТОВ НАТА ПАМЕТ " ?! Има си хора с определени зслуги за това ! За пръв път чуваме ПАМЕТ да спасява някого ?! Що за разбирания има тази жена ?!

17

Един Българин

преди 1 година

Герджиков е обърнал много елегантно гръб на червения булдог.

16

Анонимен

преди 1 година

Българските решения и политика винаги са резултат на външни събития. Такова събитие е загубата на германо-унгаро-румъно-италианските войски в Сталинград в началото на 1943 година. Уплашили са се от последствията, ако извършат това престъпление, което преди са приели и организирали, надявайки се на победа на Райха. Това не е спасяване, а спиране на замисленото депортиране, поради страх от новото международно положение и загубите на Германия на фронта.

15

Анонимен

преди 1 година

Паметта помни, че това дело беше на тогавашната обединена Европа.Тази нова обединена европа пък преди 1 г изби милиони европейци чрез лъжливи ваксини.

14

Един от народа

преди 1 година

То хубаво, че сме ги спасили, ама сега кой ще ни спаси от тях!

13

Анонимен

преди 1 година

Що ли ги спасихме да ни затрият сега тия сатани

12

Анонимен

преди 1 година

Познавам само един евреин,казва се Соломон Паси и ми е напълно гнусно достатъчен! България както винаги прави грешки,които във времето и се стоварават като бумеранг в годините! Жалко!

11

Въпрос

преди 1 година

Години наред виждахме по телевизията, че прословутият надпис в Световния център "Яд Вашем" е с правописна грешка - в името на страната ни вместо "ъ" пишеше "ь". Оправиха ли най-после тази грешка или все още фигурираме там като "Бьлгария"?

10

Анонимен

преди 1 година

После спасените евреи стават фашиски политици и избиват арабете в Палестина.

9

Желю Желев

преди 1 година

Стига с тия евреи!Те са неблагодарни, а и времената са други!Едно време Желю Желев напусна демонстративно едно еврейско сборище, защото НИ пропуснаха в официалната реч, че българите сме спасили тия чиУти!

8

Анонимен

преди 1 година

Но ще бутате ПСАО, нали?

7

Убивате Българи

преди 1 година

В България в момента се Екзекутират Българи от полицаи за забавление на Иван Гешев, според Йотова това нормално ли е!? Ето и някой от жертвите - Виктор Караджов Пловдив, Анхелина Alieksieieva Несебър, Снежина Варна-Египет, Германов - Бобов дол, Павлина-София, Радостин Радинов Силистра....... ! СПАСИХТЕ ЕВРЕИТЕ И УБИВАТЕ БЪЛГАРИ БЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! ОБЯВЕТЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ВЕДНАГА!

6

ЗАЩО ТРИЕТЕ ???

преди 1 година

а българските китайци? а български украинци?

5

Анонимен

преди 1 година

*** не харесват това, те са за нацизма и против комунизма.