19

Боби

преди 1 година

До 13 До 9 Боби - КОЛЕГА СБЪРКА ЕДНО ФАКТЧЕ - Има разлика между ПИЛОТИРАНА РАКЕТА и РАКЕТА КОЯТО СЕ ДВИЖИ С по-голямо ускорение от поносимото на човека. На Сателитите им е все тая дали ще ги изстрелваш с 2-3-4-5-6 ДЖИ ускорение. Човека не може да издържа продължително натоварване от ПОВЕЧЕ ОТ 3 ДЖИ.

18

ПроСоТо

преди 1 година

инциденти стават секакви в тая област!....Припомнете си "Совалките" и най-тежкия инцидент с руската ракета !..

17

Анонимен

преди 1 година

Тук е написано "Японската най-нова тежка ракета-носител H3". Става въпрос за ракета-носител, която има възможност да качва космически кораби по-високо от ниската орбита на МКС.

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 6-- Тези хора за които казваш гледам най вече с 3D компютърна анимация експериментират ама нейсе

15

Анонимен

преди 1 година

Проблемът ти е в това, че от почти 20 год си все доцент по физика. Хиляди абсолютни некадърници в България станаха професори. Не съм Боби, но ракета-носител е едно, а космически кораб е съвсем друго. Ракетата-носител е средство за доставка на определена маса. Колкото е по-голям и тежък космическият кораб, толкова по-мощно средство за доставка е нужно. Дали ще достави сателит на ниска орбита или БЧ на друг континент - няма разлика.

14

ХаааХа

преди 1 година

Смешни японци. Северна Корея ви бие отвсякъде в тази сфера

13

До 9 Боби

преди 1 година

Няма разлика между бойна и комерсиална ракета ли? 1. Различни двигатели 2. Различен дизайн и аеродинамика 3. ДРЪНКАШ СТРАШНИ ГЛУПОСТИ 4. И къде слагаш оборудването на сателита в бойната ракета ?5. Знаеш ли каква е разликата в скоростта между двата вида ракети6. ДРЪНКАШ СТРАШНИ ГЛУПОСТИ От почти 20 год съм доцент по физика и много такива всезнайковци съм разревал

12

Анонимен

преди 1 година

"С Бахмут кво стана, превзеха ли го?" _________________________________________ Гледам видео. Виждам танк Т-34 качен на постамент пред кметството в Артьомовск. Над този танк се вее знамето на "Вагнер". Видимо навечно в Новорусия.

11

Боби

преди 1 година

До Анонимен Вземи се върни в УЧИЛИЩЕ и си научи урока за ОКИСЛЕНИЕ при ГОРЕНЕ!!! 1. Твърдотелни ракетни двигатели 2. Твърдотелни двигатели с газообразен окислител/катализатор 3. Течно горивни двигатели с горива съхраняващи се при положителна температура(въпросните токсични) 4. Двигатели с криогенни компоненти 5. Разни други типове ка то Плазмени и Йонни двигатели които ползват електричество

10

Анонимен

преди 1 година

Японсите са некадърници, също като немците. Мелтдауните във Фукушима не бяха в резултат на Цунамито, а заради алчността на собствениците и некадърността на инженерите (или неспособността им да убедят собствениците, заради сбърканото японско мислене, в мерките за справяне със щетите). Факт.

9

Боби

преди 1 година

/До Анонимен 1. Москвич е Китайския Джоу нещо непроизносимо който е създаден върху Лицензните Мицубишита произвеждани от трета Китайска компания... 2. Няма разлика между бойна и комерсиална ракета. Знаеш ли колко руски междуконтинентални ракети са били рециклирани сложени са им по няколко сателита и са изстреляни на орбита? Защо да се хаби материала както се казва...

8

Бай Ганю

преди 1 година

Брей, гледам много ракетни инженери пишат тука

7

Сата НАТО

преди 1 година

С Бахмут кво стана, превзеха ли го? Превзеха ли го вече Бахмут или само ще малко?

6

Анонимен

преди 1 година

Руските ракетни двигатели са с технология на 50 години. Хората сега експериментират с неотровни горива - метан, керосин, водород.

5

Боби

преди 1 година

До Георги За да бъде една страна НЕЗАВИСИМА в космоса то тя трябва да може при необходимост да изстреля 100% собствена ракета с някаква гранична товароносимост. НЕЗАВИСИМО КОЛКО СТРУВА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА ЕДИН СТАРТ!!! За САЩ това е ракетата Делта. За СССР беше Протон, За РФ това е Ангара.

4

Анонимен

преди 1 година

Гледам Ким намесвате. Ким изстрелва балистични ракети по модели от 50те. Тук говорим за космическа ракета носител. Ама айде, Ким е велик, Русия е велика, а Япония нищо не може:) За справка- Русия след 50 години ще има подобна ракета. Засега топ технологията е китайският Модквич и 1 брой Су-57.

3

мдаа

преди 1 година

Интересно как Русия, която според козякските опорки е в 19-ти век може да изстрелва ракети, даже краварите се возят на тях до МКС, а ултранапредналите технологично японци не могат?! Даже Кимчо си пуца с ракети, а тия тц.

2

Анонимен

преди 1 година

ДебелиО Кимчо чете тая статия и се залива от смях ;)))))

1

Георги

преди 1 година

Просто да си платят на САЩ и всичко ще е топ. Техните апарати вече летят с разписание като на градския им транспорт. И кацат обратно.