106

Брокер Хънт

преди 1 година

Банките вече имат по сайтовете си секция с придобити , неизплатени апартаменти. Въпрос на време е да се случи урагана срещу строително-имотната мафия . Жалко за хората , които да се подлъгали да плащат на скъпите тарифи

105

Анонимен

преди 1 година

Разгледах обявите и смятам да си купя жилище от Алиекспрес

104

Анонимен

преди 1 година

И без това София стана тясна заради навлеци от провинцията. Ако имотите в София са по 100 хиляди колкото и в селото ти, нали ще се довлече половин България в София и ще стане 3 милиона. Цените трябва да осяват плявата и да не се задръства града с лузъри.И в Лондон цените са по милион паунда за тристаен апартамент, а сто км има за под 300 хиляди паунда къщи с дворове. А не е толкова лошо и по английските села, ама ти е 3-4 пъти по-евтино.

103

Али Реза

преди 1 година

То въпроса не е да купиш, просто защото другите купуват, а трябва да има някакъв смисъл. Защо да давам 350-400 хиляди лева за нещо, което в най-добрия случай ще ми донесе годишна доходност от 12-15 хиляди лева??? Кой инвестира в нещо, което ще излезе на печалба след 25 години, аз да не живея с орлите, че да чакам да стана на 70, когато съм си върнал парите. За 15 години общуване с българи се убедих, че изобщо не цените парите, още повече повечето ги и нямата. Аллах керим

102

Анонимен

преди 1 година

Повече яйца аз няма да ям. Бяха 20 стотинки, дойде промяната и станаха 50 стотинки. Това на нищо не прилича. Яйцата скочиха с 100% за година, олиото скочи и то с толкова, ама аууу защо апартаментите скочили с 20, ами защото инфлацията яде всичко. Ипотечни кредити от 3% в момента лихви, а получавам СМС от мобилния си оператор, че вдигал с 15.4% таксата ми защото имало голяма инфлация.

101

Все е скъпо

преди 1 година

Истината е, че когато и да купиш, все ще е скъпо. Така че ако ви трябва дом за живеене, купувайте. Ако имате вече покрив над главата си, не купувайте. Всичко е съвсем просто и логично.

100

до 104

преди 1 година

ще видим дали ще издържат този път, много от тези с имоти все още имат доста за изплащане, така че има шанс банките да се окажат по-имотни от обикновено ;)

99

gogo

преди 1 година

безполезна статия! Инфо от Най-жълтия в.Труд и някой "казал" какво било и как било.То и Спиро от квартала обяснява разни работи, ама него не го публикуват в инфо сайтовете ;)

98

Анонимен

преди 1 година

Аз като ви казах, че гроздето е кисело. Ето пример е Алито. Търсели в София ходели на огледи, ама не им стигнали парите и плаче сега. Преди 10 години в София имаше имоти по 700 евро, защо не си купихте тогава. Изпуснали влака и нямало да стъпел в София, ами като нямало да стъпиш защо въобще си ходил да търсиш там да купуваш.

97

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 97 "Старо строителство панелите"? Кажи старо строителство с тухли в добрите квартали - това са най-качествените жилища, но такива почти не се продават. Който го има, не е луд да го изпусне. Случва се само тогава, когато такъв имот се окаже с много наследници.

96

Анонимен

преди 1 година

До Али РезаЕ да беше си взел в Турция, може и четиристаен да ти дадат. Като имаш къщи защо не ни продадеш някоя на цените от преди 10 години. Махни ги тези спекуланти, направи добро на тези дето нямат.

95

Реалност

преди 1 година

Ако има надценяване, то е в София и Варна. Примерно стандартът на живот в столицата е 1.5-2 пъти по висок от този в Стара Загора, а цените са 2.5-3 пъти по - високи за сходни имоти.

94

Али Реза

преди 1 година

Аз къщи си имам предостатъчно, но миналата година жената като дочула, че е модерно да се инвестира в Софето аха да ме подлъже да стана и аз столичен рентиер. Що кофтори гледахме, що чудо, брокери ми звъняха час по час да ми оферират някакви кутичета дето за нищо не стават....е в крайна сметка взех тристаен в Гърция за 80к и тая година живот и здраве ще му е сефтето на rbnb. Резервациите вече вървят, така че съм оптимист, а в София и стотинка не бих вложил.

93

Истината

преди 1 година

Няма как да има сериозен спад, какъвто очакваха някои хора, при подобна цялостна инфлация за всички стоки и услуги. Няма и безработица в момента. Дори да няма сделки или да отнемат по - дълго време от преди, никой няма да си хариже имота на безценица, когато всички цени наоколо се увеличават. Ако има такива, то те ще са на голям зор и ще са единични случаи, за които е необходим късмет и умения да се използват правилно от купувачите, за да вземат нещо изгодно.

92

Анонимен

преди 1 година

В Кьолн миналата седмица едни колеги си купиха апартамент. Тоест си взеха ключовете иначе още от декември кандидатстваха за кредит, те са от Молдова и им дадоха. Апартамента им е на 5 км от центъра, 55 квадрата, готов за живеене и го купиха за 215 хиляди евро, а за завършване на сделката платиха такси за още 20 хиляди евро, тоест 235 хиляди им излезе , а досега бяха в подобен под наем и плащаха 1000 евро на месец, сега ще плащат 1500 ипотека, но те не мислят да се връщат в Кишинев повече.

91

Анонимен

преди 1 година

До Али Реза . . .Ами купи си местенце и сам си построи дом, кой ти пречи. Никой не те кара да купуваш от строители. Купи си парцел, намери си бригада , обзаведи си го и после ни се обади, да го купим за 1000 евро. Това си е бизнес като всеки друг. То и литър мляко го изкупуват по 1.50, а пък на сиренето му искат по 15 лева. Направи си и сирене.

90

Анонимен

преди 1 година

А, купете сега и после ще ядете тухли.

89

Али Реза

преди 1 година

Тук като купиш на ш/з и стърчащи кабели на 1500 евра квадрата, отгоре на всичко платиш 20 и кусур квадрата "общи части" и дадеш още едно 45-50к евра за довършване, масрафа излиза над 3000 евро квадрата ЧЖП. Никъде, ама повтарям никъде в Европа, а може би и по света не се продават общи части, мази еле пък на ш/з, а до ключ и се смята само чистата площ. Само в Булгаристана са се изтарикатили да продават мъд.Я за бъбреци, но и на това ще му дойде края скоро.

88

Анонимен

преди 1 година

И като си си купил в Саарбрюкен, какво правиш в българските сайтове. Явно тук не ти харесва, хвали се в немските.Аз пък си купих преди 5 години по 500 евро квадрата на първа линия в Созопол. Излизаш и на 50 метра ти е плажа , където е пълно с немци да лочат бира по 5 лева, че там била по 7 евро.

87

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен . . . Дали е нормално или не не знам, но е факт, че щом има кой да купува на 1500 евро квадрата, няма как да ти го направят по 500 евро.Спомняте ли си 2008 година когато средната заплата в България беше 700 лева, а имотите бяха по 1200 евро. После се коригираха и станаха 2010 година 800 лева заплатите и 800 евро квадрата.Скоро гледах видео с чужденец дето се заселил в българско село и си купил къща с двор от 2.5 декара за 15 хиляди евро