53

А стига бе

преди 1 година

Държава, която обръща внимание на народа? Това е, защото народът там обръща внимание и проявява интерес към промяна чрез протестиране. Ние тука ще продължаваме да си траем докато не се затрием напълно.

52

Те ти ЕС

преди 1 година

От гледна точка на правото на конкуренцията франчайзингът е вертикално интегриране на 2 предприятия, при което освен предоставянето на утвърдили се продукти, марки, практика и др. срещу заплащането на лицензионно и др. възнаграждение, се практикува уговаряне на цени, териториален обхват, начин и реклама на продажбите[1].Договорът за франчайзинг и самият франчайзинг като правен институт не са законово уредени и като понятия в българското законодателство.

51

Експерт

преди 1 година

За "веригите" се говори като за някакво митично чудовище. Ето няколко факта - Всяка"верига" има управител, който си е местен. Т.Е управителите на веригите са българи.в България. Те определят политиките на дадена верига. Колкото по-голяма печалба генерират, толко по-големи бонуси получават. Следователно с ниски заплати и високи цени, "наще" вериги генерират по-големи печалби от същите в други страни. Има и още трикове при пакетирането и разводняването, но всичко е с цел по-голям бонус за управите

50

Бойкот мамицата ви

преди 1 година

Стачките и социалните бунтове са запазена марка на французите. Ние можем само да се учим от тях. Когато всички започнем да бойкотираме големите вериги които с политиките си унищожават родните производители, тогава цените ще се нормализират. Не е нужно да чакаме държавна намеса. Достатъчно е да намалим търсенето там където предлагането е с цел агресивна печалба.

49

Здравейте

преди 1 година

Преди ден се върнах от Турция.Яйца xl бели 0,28лв.бр.краставици 1,2лв/кг.домати 1,3лв./кг.краве масло 16лв/ кг.прясно мляко 1,5лв./л и т.н.Даже не искам да ги слушам нашите *** какви оправдания си намират всеки ден

48

Анонимен

преди 1 година

Ами да, защото там имат поучителен опит с гилотините. Тук като сме търпеливи, няма да видим намаляване на цени.

47

Комунизъм

преди 1 година

И липса на демокрация е това. Трябва да дойдат в Бг-то да видят що е то пазарна икономика.

46

Zoro

преди 1 година

Бойкотирайте ги, какво като луди купйавате на каквато цена ви поискат? Аз от тези изедници купувам само хляб.

45

НАДЯВАЙТЕ СЕ

преди 1 година

Значи ще изчезнат от щандовете .

44

Георги

преди 1 година

Коя от веригите в България е френска, за да купуваме оттам

43

Загрижен

преди 1 година

За да могат да работят без печалба Там, трябва да имат тройна печалба Тук ...

42

MIKE

преди 1 година

Анисия, ....извинение за името, очилата са ми в другата стая.

41

франспресс

преди 1 година

До Веселинъ 7112136860 Явно живееш в някаква паралелна Франция. Тази която познавам изобилства от качествена продукция.

40

MIKE

преди 1 година

Анастасия, Френските вериги свалят цените не защото им дреме за инфлацията, а защото при високите цени търсенето и продажбите намаляват.

39

Анонимен

преди 1 година

Французите за пореден път показаха, че могат да се обединят около национални приоритети, затова са велика нация.

38

Анонимен

преди 1 година

Цените могат да се овладеят само с увеличаване на производството и предлагането. А за това е необходима енергия. Икономиката е машина която консумира енергия и произвежда стоки. Колкото повече стоки, толкова по ниска инфлация. Но ЕС вече няма енергии. От тук нататък икономиката на ЕС постепенно ще затихва и цените ще растат.

37

Анонимен

преди 1 година

Западната цивилизация е функция на изобилна, разполагаема енергия при поискване. Колкото енергийно ефективен си, толкова повече енергия използваш, произвеждайки повече и като обем и се развиваш. Но днес разолагаемата енергия за западът свърши, има само скъпа, и при това оскъдна като количество енергия. ЕС е обречен и до няколко години ще се превърне в Африка, дори не Латинска Америка, там поне имат определени количества суровини, а ЕС няма нищо, бедни като мишки.

36

Анонимен

преди 1 година

В сферата на фантастиката са и електрически тирове с голям обхват - тоест ще липсват базови стоки, които днес са ежедневие. Ще правим перки, солари и батерии, забравяйки че около 80 процента от редкоземните елементи, нужни за Зеления преход, са в Китай и Русия, като остатъкът е в Африка, която е тотално под тяхна доминация.

35

Анонимен

преди 1 година

САЩ призоваха Русия да не излиза от зърнената сделка.

34

НАРОДЪТ

преди 1 година

НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ ХИПЕРМАРКЕТИ!!! МИСЛЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ!!!